Tappade poäng för både dam och herr
2019-09-24 17:25
Herrarna och damerna tappade i helgens matcher (Foto: Joakim Edvinsson)

Helgens matcher för våra seniorlag slutade med en poäng inkasserad totalt.

Damerna förlorade borta mot Lindö FF med 2-1. Gerrarna fick med sig en poäng från Bromölla. Den matchen slutade 2-2.

Viktiga poäng stod på spel för herrarna

Husqvarna FF’s herrar är fortsatt med i jaken på serieledarna FK Karlskrona och den åtråvärda kvalplatsen till division 1.

Det är tre lag som gör upp om dessa två platser. FK Karlskrona har gått knackigt på sistone och Husqvarna FF och IFK Berga har ätit in stora delar av det avstånd man hade när höstsäsongen drog igång.

Så när HFF gästade IFÖ Bromölla var det två lag i starkt behov av poäng. IFÖ Bromölla ligger på negativ kvalplats och Husqvarna FF på den positiva.

Bättre andra halvlek

IFÖ Bromölla började inspirerat medan bortlaget hade problem att komma in i det bra spel som präglat föregående omgångar. Bromölla gjorde 1-0 efter 29 minuter. Det räckte inte med det utan hemmalaget hade en ledning i paus med 2-0.

I andra halvleken gjordes tre byten. Det gav effekt. Tarek Alnator och Philip Bernholtz kom in. De har efter sina skador fått allt mer speltid och nu var det dags för en hel halvlek. Tarek Alnator skulle visa upp sig och gjorde kvitteringsmålet. Innan dessa hade Victor Kalasho reducerat tidigt i andra halvleken.

Trots massiv press från Husqvarna FF kunde laget inte göra det tredje målet och en poäng blev facit.

Det innebar att IFK Berga gick om och ligger tvåa i tabellen.

Supporterresa anordnas.

Sista matchen för säsongen spelas just mot IFK Berga och kommer bli superintressant.

Husqvarna Support anordnar bussresa för alla supportrar till den matchen. Så planera redan in nu att stödja laget lördagen den 12 oktober. Avresa kl 10.00 Vapenvallen.

Medlemmar i Support åker gratis, övriga 200 kr.

Anmälan görs till supports ordförande Pelle Lindqvist, 0705-137772 eller kansliet:kansli@husqvarnaff.se

Snöplig förlust för damerna

Om herrarnas serie lever i allra högsta grad så är damernas matcher nu mer av akademisk karaktär. Det är dock viktigt att avsluta snyggt och bygga bra vanor inför kommande säsong. En säsong som damerna kommer tillbringa i division 1, återigen. Damlaget åkte upp till Norrköping för match mot Lindö FF. De är utsatta i tabellen och skulle inte ge sig utan strid.

Det var dock Husqvarna FF som tog ledning i första halvleken. Lina Gasslander avslutade snyggt efter ett mönsteranfall. 0-1 i paus med bud på flera mål.

Andra halvleken skulle Lindö FF rycka upp sig ordentligt. Husqvarna FF stod emot bra men när klockan närmade sig 85:E minuten kom kvitteringen.

Som om inte det var tillräckligt. På övertid så kunde Lindö göra segermålet också efter lite slarv i HFF-försvaret.

Poängtappet innebar att laget nu är på en sjunde plats i tabellen med en match kvar.

Missa inte att hylla damernas fina insats denna säsong genom ett besök på årets sista match i serien. Den spelas lördag 28:e september kl 14.00.

Final i Toyota cup

Säsongen är dock inte slut för damerna ändå. Den 3 oktober kl 19.30 sparkar finalen i Toyota cup igång på Vapenvallen. Garanterat skön stadiumkänsla med tända strålkastare. Det är Damettanlaget IFK Kalmar som gästar Vapenvallen. Missa inte detta.

Text och foto: Joakim Edvinsson

2024-01-15 14:18
Julklappstips!2023-12-05 07:59
2023-08-24 11:21
2023-08-15 12:18
Lyckad Påsklovscamp!2023-04-11 21:58
Nya häftena har kommit.2023-03-20 11:28
"Vapendragare 2024"2023-03-02 09:22