SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet

Matchfixing

Matchfixing betyder att någon med otillåtna medel påverkar resultatet i en idrottstävling. Fenomenet finns över hela världen och vi har haft flera fall även i Sverige. Ofta är det en aktiv som hamnar i kläm mellan sin roll inom idrotten och den kriminella världens ekonomiska intressen. Tag ditt ansvar och säg nej innan det har gått för långt.


Klicka här för att komma till MinMatch.se


Om matchfixing

Uppgjorda idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid.

De historiska banden mellan idrott och vadhållning på idrott går långt tillbaka. Under de senaste decennierna har relationen mellan idrott och vadhållningsindustrin ytterligare utvecklats och fördjupats. I spel- och vadhållningsindustrins farvatten finns dock ett allvarligt, växande problem i form av matchfixing.

Matchfixing innebär att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling i syfte att dra nytta eller vinning för sig själv eller andra och för att eliminera en del av den oförutsägbarhet som är förknippad med utvecklingen eller utfallet av idrottstävlingar.


Hot mot tävlingsidrotten

Matchfixing är ett av de största hoten mot tävlingsidrotten. De senaste åren har ett flertal fall med manipulerade idrottsresultat, med spel på desamma, upptäckts. Företeelsen strider mot svensk idrotts grundläggande värderingar som integritet, rent spel och respekt för andra. Om idrottstävlingar eller delar av idrottstävlingar är uppgjorda blir idrotten i en förlängning inte längre intressant. Varken att delta i eller titta på. Matchfixing involverar dessutom ofta organiserad brottslighet och med den följer risk för hot och påtryckningar mot dig som är aktiv inom idrotten.

Det är viktigt att du som är en del av den svenska idrottsrörelsen, vare sig det är som idrottare, ledare, domare eller annan funktionär, tar ansvar för ditt förhållningssätt till spel och vadhållning på din egen idrott och följer de regler som satts upp i antimatchfixingreglementet. Då kan vi tillsammans upprätthålla den grundläggande värderingen om rent spel inom idrotten.


Om Min Match

Idrott handlar om att alltid göra sitt bästa. Annars är det något annat, ett spel för galleriet. Det handlar inte bara om att ge 100 procent i tävlingarna utan att också om att ta ansvar för mig själv och min idrott. Om jag inte vågar stå upp mot fusket förstör jag inte bara min egen karriär. Jag förstör också för lagkamrater, ledare och publik. Det är min match – mitt ansvar.

Min match är Svensk idrotts gemensamma satsning för att tillsammans med Polisen och Svenska Spel skydda idrotten mot matchfixing.


Kontakt och ansvarig person i Husqvarna FF:

Jörgen Larsson - Klubbchef

0725-87 58 14

kansli@husqvarnaff.se

 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer