SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet

I helgen går damerna in i hetluften.
2024-04-05 10:29

Imorgon är det dags för våra damer att gå in i hetluften ordentligt då seriepremiären mot gästande P18 IK från Visby väntar på hemmaplan. Matchen spelas på Rosenlunds IP konstgräs kl 12.00 då Vapenvallen av förklarliga anledningar ännu ej är spelbar. Hoppas många tar sig upp till Rosenlund och följer premiären på plats. Vi har tagit pulsen på huvudtränare Tommy Hermansson inför premiären för att höra hans tankar.

 

Hur har de första månaderna på 2024 varit? Hur har du upplevt försäsongen?

  - Väldigt bra måste jag säga. Vi har kunnat träna på ett bra sätt utan att allt för mycket yttre omständigheter har påverkat negativt gällande väder och vind. Vi har spelat en hel del matcher mot motstånd allt från allsvenskan till Div 2. Genomgående bra och stabila matcher där jag kunnat se alla våra spelare i mycket spel, säger Tommy

  - Vi har haft ett en del skador som oroat där vi just nu har Emilia Jörgensen, Lina Gasslander, Lin Petkovic, Wilma Bandi, Elin Andersson, Amanda Samuelsson och Wilma Wigren som har skador eller känningar. En eller två av dessa är aktuella till spel i premiären, fortsätter Tommy.

 

Dina tankar om truppen vi har?

  -Vi har en bredare och jämnare trupp denna säsongen. Detta innebär att vi skall kunna hantera olika matchbilder på ett lite annat sätt än tidigare. Följaktligen har vi också en konkurrens situation som är tuffare än under mina tidigare säsonger i HFF. Detta sporrar hela truppen på ett utvecklande sätt, säger Tommy.

 

Vilket HFF Dam kommer vi se i år. Kommer vi se några förändringar rent spelmässigt som du vill dela med dig av?

  - Publiken och motståndare kommer nog uppleva ett lite rakare spel mot mål än tidigare år. Vi vill helt enkelt komma till fler avslut. Annars är väldigt mycket sig likt, säger Tommy

 

Hur ser målsättningen ut resultatmässigt 2024?

  -Målsättningen är att vinna serien, avslutar Tommy.

 

Vi önskar våra damer stort lycka till med säsongen 2024. De behöver ert stöd så se till att ta er till Rosenlund för att följa premiären på plats. Kickoff 12.00 imorgon lördag.

 

 

 

 

Bild: JP

Missa inte anmälan till fotbollsskolan för födda 2018-2019.
2024-04-03 08:39

Våren närmar sig med stormsteg och vi öppnar nu upp anmälan för pojkar och flickor födda 2018 och 2019 att börja spela fotboll med oss i Husqvarna FF. Anmäl era barn på Husqvarnaff.se under fliken medlemskap/avgifter. Klicka på länken för att komma till anmälan.  Husqvarna FF

 

Informationsträff för föräldrar: Onsdag den 17 april kl. 18.00-19.00

Information om uppstart för era barn. Mötet sker klubbhuset på Vapenvallen. Vi kommer presentera föreningen. Vi vill också att ni är många föräldrar som ställer upp som ledare, vilket är en förutsättning för vår verksamhet. Vi kommer ta upp anmälan gällande ledare för fotbollsskolan på mötet.

 

Första träningen för pojkar och flickor födda 2018 och 2019:

Datum: 8 maj kl. 17.30 – 18.30

Plan: Vapenvallen 1

 

Har du frågor?

Kontakta klubbchef Jörgen Larsson på 072-5875814

Matchhelg på hemmaplan!
2024-04-02 13:49
 
Ikväll smäller det - Hemmapremiär för herrarna.
2024-03-28 06:25

Ikväll är det det efter en lång försäsong dags för seriepremiär för våra herrar. Matchen spelas med tanke på att gräset inte är färdigt ännu istället på "zinkens" konstgräs. Hoppas många tar sig till Zinken ikväll och stöttar våra herrar. Påsken till ära kommer spelarna slänga ut påsk godis till publiken, vilket vi hoppas lockar ännu fler av våra yngre lirare till matchen. Vi tar pulsen på vår nya huvudtränare Zourab Tsiskaridze inför kvällens drabbning och får även en presentation om honom själv. 

 

Vem är Zourab Tsiskaridze?

   -Jag föddes i Georgien medan landet fortfarande var en del av Sovjetunionen fram till hösten 1990. Året efter flyttade vi till Polen och Warszawa. Där växte jag upp tills jag fyllde 13 år med min mor, styvfar och mina två yngre bröder tills jag flyttade till min biologiske pappa i USA  och Washington D.C. Jag flyttade sedan till Brasilien vid 17 års ålder och började söka efter mina drömmar, att bli en professionell fotbollsspelare 

 

   -Jag har efter detta aldrig haft ett permanent hem utan mer varit en världsmedborgare då jag spelat fotboll i 10 olika, länder inklusive 7 toppligor, representerat 16/17 klubbar samt

Georgiens landslag under de senaste 20 åren. Det har varit en resa, fortsätter Zourab

 

När kom du till Sverige?

   - Jag kom till Sverige 2012 och för att representera J-Södra och träffade här min min fru Sofie. Efter sejouren i J-Södra bar det av ut igen för att sedan landa här i bygden 2022. 

 

   -Vår son Gabriel föddes 2019 och han betyder allt för oss. Han är mest dyrbaraste och modigaste pojken som snart fyller 5. Efter att gjort min UEFA A licens med hjälp av HFF drabbades jag av  skada på min axel i bortamatchen mot Nässjö. Saker föll naturligt på plats då jag då istället gick in som ass tränare i HFF vilket blev starten på min tränar karriär.

 

   -För närvarande arbetar jag och driver Osteostrong Biohacking Center under dagtid (en del av Osteostrong Sverige). Detta har jag byggt upp tillsammans med Sofie. Hos oss kan människor bla förbättra sin benskörhet med hjälp av olika maskiner. Kvällstid är det HFF fullt ut. Fotboll är mitt liv vid sidan av mitt familj, säger Zourab

 

Hur har de första månaderna varit som tränare för vårt herrlag?

   -Vi hade en mycket utmanande start på försäsongen på grund av många faktorer. Vi var tvungna att ha tålamod, välja rätt karaktärer för vårt lag och möta motgången på rak arm. Truppen har svarat upp exceptionellt bra., säger Zourab.

 

   -Även många anpassningar personligen och professionellt har behövts, men vi har jobbat hårt för att vara där vi befinner oss idag. Spelarna är extremt engagerade och redo att gå för det. Det har varit ett nöje att träna denna grupp hittills.

 

Dina tankar om truppen vi har?

   -En sann definition av ett lag. Detta var första målet från början. Att ha lagandan. Allt eftersom har vi byggt ett team med stark mentalitet, där spelarna trivs i en konkurrensutsatt miljö. Vi har en tävling i varje position - det enda sanna sättet att växa är som spelare. De pushar varandra varje dag för att uppnå storhet tillsammans. Vi jobbar hårt både fysiskt, mentalt och taktiskt för att spela den fotboll som både spelare och åskådarna gillar att se, och viktigast av allt fotboll, som ger resultat.

 

Hur har du satt din prägel på laget, spelet?

   -Det kommer vi att se i slutet av 2024. Det viktigaste är att spelarna vet vad vi förväntar oss av dem. Vi vill ha maximal ansträngning hela tiden, varje gång. Hårt arbete - attraktiv fotboll och inga ursäkter.

 

Hur ser målet ut för 2024?

   -Viktigast är det mål vi har satt upp inom gruppen. Vi vet vad Vi vill. Vi låter vår fotboll tala, avlutar Zourab

 

Vi önskar våra herrar stort lycka till ikväll och i seriespelet i allmänhet! Hoppas vi ses 19.00 på Zinken ikväll! Dags för premiär.

 

Noterat från årsmötet 2024
2024-03-26 20:45
Ladda album (+8 bilder) >>

Val av ordförande: Stefan Axelsson omval

Val styrelse: Rickard Celander omval, Mats Andersson omval, Maria Karlsson omval

Valberedning: Thomas Bergholm omval, Peter Eklund nyval

 

Pristagare
Årets spelare Dam: Emma Holmqvist (inte på plats)

 

Årets spelare Herr: Adam Lindström Leister (inte på plats)

 

Tvillings Fond: Johnny Eriksson

Styrelsen fick i uppdrag av årsmötet att undersöka möjligheterna att starta en ny förening kopplad till Husqvarna FF. Där ska unga och ambitiösa herrspelare som inte tar klivet in i a-truppen kunna erbjudas möjlighet att fortsätta spela och utvecklas i HFF;s färger även efter tiden som junior är över. Detta efter en motion av Andreas Sandqvist

Missa inga matcher: Se dem på HFFplay!
Nyheter från våra lag
FFA, 26/03 06:11 
P2013, 25/02 18:07 
F17, 11/02 15:20 
P2009, 30/01 21:31 
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer