SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet

FFA
"Sydsvenskan" Ett nätverk för utveckling av sydsvensk parafotboll"
2024-04-23 16:00, FFA

I helgen var röd grupp i FFA iväg på cup i Halmstad som en första del i ett nytt projekt som startat upp. 

 

Syftet är att skapa ett forum för föreningar med parafotboll med aktiva på högsta nivån (1-2), där de aktiva ges möjlighet att möta och utbyta erfarenheter med andra på samma nivå. Det långsiktiga syftet är att utveckla grunden, nivån och kompetensen inom parafotbollens föreningar.

 

Det spelades 2 matcher på lördagen och 2 st på söndagen. Mottagande förening ska även ansvara för en utbildningsdel relaterad till fotboll på högre nivå; träning, rehab, nutrition, prestations psykologi och gruppbygge. På plats i Halmstad var rf-sisu och höll en föreläsning om gruppdynamik och laganda.

 

Husqvarnas arbete med den här gruppen är framförallt att stärka upp med tränare med rätt kompetens, utöka med antalet spelare och att bygga upp ett sammansvetsat lag, och vi har redan kommit en bra bit på vägen.

15-16 Juni är det dags för gänget att bege sig till Malmö för nästa sammandrabbning och den 28-29 september kommer föreningarna till Huskvarna.

 

 

Text: Lisa Göthberg

Bild: Lisa Göthberg

Nu öppnar anmälan till Sommarfotbollsskolan 2024!
2024-04-22 10:51

Då är det dags att anmäla sig till en rolig start på sommarlovet fylld med fotboll! Vår populära Sommarfotbollsskola har varit en stående punkt i verksamheten i många år och samlar varje år ca 200 barn. 

 

När: 17-20/6 09.30-14.30

Åldersgrupper: Pojkar och flickor födda 2011-2016. Maximalt antal deltagare är 200 st. Spelare från grannföreningar är självklart välkomna att anmäla sig.

Var: Vapenvallens gräs och konstgräsplaner

Pris: 950 kr, vilket inkluderar 4 dagars läger, mellanmål samt lättare lunch, t-shirt och vattenflaska. Dessutom får varje barn ta med sig den fotboll man använt på lägret hem efteråt.

För syskon nr 2, 3… betalar man 850 kr/barn.

 

Betalning: Betalning sker via swish eller betalkort direkt vid anmälan.

 

Ledarna under veckan kommer från de äldsta ungdomslagen samt seniorlag i Husqvarna FF. Vi kommer dela in barnen i mindre grupper om 20-25 st/grupp med minst två ledare/grupp. Grupperna kommer spridas ut på alla fotbollsplaner som finns tillgängliga och vi ämnar planera lunchserveringen under längre tidsintervaller för att minska trängseln.

 

Anmälan sker vi denna länk: Bokning - Husqvarna FF - SportAdmin

 

Varmt välkomna till årets höjdpunkt, Sommarfotbollsskolan!

Husqvarna FF-talang uttagen till EM-truppen
2024-04-21 16:57
Maja Nilsson

2024 spelas F17-EM för femtonde året i rad och detta år hålls turneringen i Sverige, 5-18 Maj. I gruppspelet kommer Sverige få möta England, Frankrike och Norge på hemmaplan i Malmö och Lund.

Husqvarna FF:s alldeles egna Maja Nilsson från HFF Dam har blivit uttagen till årets EM-trupp och vi har tagit tempen på Maja inför det kommande uppdraget. 

 

Vill du börja med att berätta lite om din resa inom fotbollen? Hur började ditt intresse för sporten och finns det några viktiga milstolpar som gjort så du kommit dit du är idag?

- Jag började spela fotboll runt nio års ålder i klubben Hovslätt IK. Mitt intresse för fotbollen började genom min familj och omgivning. Alla runt om mig har alltid älskat fotboll, speciellt min familj. Så det blev väldigt naturligt att jag också skulle börja spela, då mina bröder även gick på sporten. Så min familj skulle jag säga har varit extra viktiga inom min resa! 

 

Hur reagerade du när du fick reda på att du blivit antagen till EM-truppen? Blir man lite nervös eller är man bara taggad?

- När jag fick beskedet att jag hade blivit uttagen till EM så var jag nästan bara taggad! Självklart så är man lite nervös också, men det ska man vara!

 

Hur känns det inför att spela mot andra stora fotbollsnationer i gruppspelet som England, Frankrike och Norge? Har du bra koll på motståndet och planerat taktiskt för hur du ska ta dig an dem?

Att spela mot så stora nationer kommer bli otroligt kul och spännande, men självklart också väldigt tufft. Jag har mött Norge och England tidigare, så de vet jag lite hur de spelar. Men Frankrike har jag däremot aldrig mött, så dem har jag inte lika mycket koll på än.  

 

Vad hoppas du att denna erfarenhet kommer leda till för din fortsatta fotbollskarriär?

- Den här möjligheten hoppas jag kommer ge mig mycket. Både fotbollsmässigt men också utanför fotbollen. Rent fotbollsmässigt så ser jag detta som en stor chans att kunna utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och även få en erfarenhet av att spela sådana typer av matcher, då det kan vara en stor fördel att ha varit med om kommande år. 

 

Vi ser fram emot att få följa Majas resa under F17-EM och framåt i karriären. 

Stort grattis och väl kämpat återigen Maja! 

 

 

Text: Linnéa Skålebrant

Bild: Victoria Ström

I helgen går damerna in i hetluften.
2024-04-05 10:29

Imorgon är det dags för våra damer att gå in i hetluften ordentligt då seriepremiären mot gästande P18 IK från Visby väntar på hemmaplan. Matchen spelas på Rosenlunds IP konstgräs kl 12.00 då Vapenvallen av förklarliga anledningar ännu ej är spelbar. Hoppas många tar sig upp till Rosenlund och följer premiären på plats. Vi har tagit pulsen på huvudtränare Tommy Hermansson inför premiären för att höra hans tankar.

 

Hur har de första månaderna på 2024 varit? Hur har du upplevt försäsongen?

  - Väldigt bra måste jag säga. Vi har kunnat träna på ett bra sätt utan att allt för mycket yttre omständigheter har påverkat negativt gällande väder och vind. Vi har spelat en hel del matcher mot motstånd allt från allsvenskan till Div 2. Genomgående bra och stabila matcher där jag kunnat se alla våra spelare i mycket spel, säger Tommy

  - Vi har haft ett en del skador som oroat där vi just nu har Emilia Jörgensen, Lina Gasslander, Lin Petkovic, Wilma Bandi, Elin Andersson, Amanda Samuelsson och Wilma Wigren som har skador eller känningar. En eller två av dessa är aktuella till spel i premiären, fortsätter Tommy.

 

Dina tankar om truppen vi har?

  -Vi har en bredare och jämnare trupp denna säsongen. Detta innebär att vi skall kunna hantera olika matchbilder på ett lite annat sätt än tidigare. Följaktligen har vi också en konkurrens situation som är tuffare än under mina tidigare säsonger i HFF. Detta sporrar hela truppen på ett utvecklande sätt, säger Tommy.

 

Vilket HFF Dam kommer vi se i år. Kommer vi se några förändringar rent spelmässigt som du vill dela med dig av?

  - Publiken och motståndare kommer nog uppleva ett lite rakare spel mot mål än tidigare år. Vi vill helt enkelt komma till fler avslut. Annars är väldigt mycket sig likt, säger Tommy

 

Hur ser målsättningen ut resultatmässigt 2024?

  -Målsättningen är att vinna serien, avslutar Tommy.

 

Vi önskar våra damer stort lycka till med säsongen 2024. De behöver ert stöd så se till att ta er till Rosenlund för att följa premiären på plats. Kickoff 12.00 imorgon lördag.

 

 

 

 

Bild: JP

Missa inga matcher: Se dem på HFFplay!
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer