U17

Välkommen till Husqvarna FF P17

Husqvarna FF P17/U17

Laget lyder under den BLÅ TRÅDEN, moderklubbens fastslagna mål och värdegrund för fotbollsverksamheten (se dokument).

Vi bedriver en elitförberedande verksamhet, där vi strävar efter att ge ALLA spelare möjlighet att maximera sin potential som fotbollsspelare.

Vi har en holistisk syn och jobbar långsiktigt med att utveckla spelare och laget. Därför tränar vi även brett med den fysiska och den kognitiva förmågan. Vi arbetar med bland annat motorik, koordination, snabbhet (löpskolning), rytmik, samt övningar som stärker och utvecklar hjärnan. Vi utbildar kreativa spelare med bollkontroll och speluppfattning/spelförståelse.

Utöver detta lägger vi mycket tid på sociala aktiviteter, för att ha roligt tillsammans och stärka lagkänslan. Följ gärna vårt konto på Instagram för att se allt roligt vi gör tillsammans: husqvarnaff_p07.

Om du har tränat fotboll innan och vill ta nästa steg i din utveckling, kontakta någon av tränarna.

Glada miner i Kalmar !
2023-05-29 18:43
Isak Eklund, Johan Agranius, Oskar Celander & Filip Eklund

Denna helg så var U17 på besök i Kalmar, och efter en lång resa så var det dags att spela match mot IFK Berga.

Efter att ha spelat ett par riktigt svåra matcher de senaste omgångarna så hade vi förhoppningar om att kunna spela lite mer anfallsfotboll nu när det vankades omgång 6. Men IFK Berga gav oss en riktig utmaning och bjöd på en kamp in i det sista.

Vi hamnade i tidigt underläge men lyckades repa oss och stänka in ett segermål med 5 minuter kvar. Slutsiffrorna skrivs 2-1 och glädjescener på Bergavik IP.

Seger i premiären !
2023-04-23 16:30

Då har seriespelet U17 Div.1 dragit igång och vi gästades av Malmslätts AIK hemma på zinken.

Bra förutsättningar med vädret och full trupp redo för match, härligt !

Vi spelade riktigt bra fotboll idag och det kändes som att alla verkligen kämpade för tre poäng. Segermarginalen skrivs 4-0 och vinst i seriepremiären !

Nästa vecka så åker vi till Värnamo för att spela bortamatch.

Habo IF (Borta)

En grupp med fyra lag, där 1:an & 2:an går vidare till DM-slutspel.

Kom gärna och stötta grabbarna till avancemang.

Nu kör vi !

Smällkaramell i andra träningsmatchen !
2023-02-19 18:47
Darin Pad, Simon Eriksson, Lucas Murad & Zebastian Petrasek

Andra matchen denna vecka för P07, onsdagens derbyseger följdes upp med en riktig "smällkaramell" mot Waggeryds IK under söndagseftermiddagen.

En svåranalyserad match då siffrorna skrevs till hela 9-0, men ett positivt anfallsspel kombinerat med en tight defensiv.

Formen håller i sig för Emil Sölscher som svarade för ett hat-trick under första halvlek samt att Gentonis Dreshaj han med att förvalta en hörna för att ta med sig en 4-0 ledning in i pausvilan. Defensivt så höll backlinjen med Hugo, Simon E, Darin & Kristiano tätt och upplånade Zebastian Petrasek (P08) fick "hålla nollan" efter ett par svettiga räddningar.

I halvtid så roterar vi om ordentligt och gör sex byten

Andra halvlek handlar mest om att ha disciplin och att försöka spela fotboll och inte bli för hungriga och tappa positionering & matchplan.

Målen fortsatte att trilla in och segermarginalen skrivs tillslut 9-0

Kommande vecka så ska vi titta på lite videoklipp från de första träningsmatcherna och se hur vi kan slipa till vissa detaljer.

Härlig vecka för HFF´s P07 !

Husqvarna FF - Waggeryds IK 9-0 (4-0)

Mål: Emil Sölscher x3, Léon Aydin x2, Gentonis Dreshaj, Jone Marano, Oskar Celander & Tarik Sadiki.

Segrare i första träningsmatchen !
2023-02-16 22:00
Målskyttarna: Emil Sölscher & Liam Karlsson

Första träningsmatchen för året slutade med en härlig uddamålsseger på Jordbrovallen mot Jönköpings Södra IF (3-2), en bra match och en härlig kamp in i den sista.

Det var HFF som rivstartade matchen med två snabba mål signerat Emil Sölscher (frispark) och Liam Karlsson (snappade upp ett misstag från motståndarna). Detta gav HFF medvind och en riktigt bra första halvlek av bortalaget. Innan halvtidsvilan så hann J-Södra med ett reduceringsmål efter en fin soloprestation och sedan så var Liam framme igen och nätade för andra gången (framspelad av Emil).

Andra halvlek gick lite trögare och det blev mer och mer fokus på försvarsspel, J-Södra utnyttjar en slarvig HFF hörna och skapade nerv i matchen tills domaren blåste av för dagen.

En härlig derbyseger i första träningsmatchen och glada miner efteråt.