Galakväll på Trädgårn i Göteborg

I går kväll anordnades en galakväll på Trädgårn i Göteborg för tillkännagivandet av vinnarna för Henrik Lundqvists 30/30-fond. En fond som delar ut 30 000 kr till 30 olika föreningar runtom i Sverige, som uppmärksammar och belönar idrottsföreningar, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar och som ger både trygghet och glädje. 


Juryns motivering 

En av de 30 vinnarna blev alltså Husqvarna FF. Juryns motivering till priset lyder som följer: ’En relativ ung klubb som tar framtiden med storm. Vid sidan av initiativet Fotboll För Alla och det pågående aktivitetshuset med allehanda idrotter har föreningen lanserat ”Den blå tråden” - klubbens gedigna och inkluderande värdegrund. Husqvarna FF är en förening att hålla koll på - och ta efter.’


Johan och Lotta Strandler var representerade och gladdes åt att 30/30-fonden uppmärksammat och belönat föreningens arbete. Det var inte mindre än 4 000 föreningar som ansökt. 100 av dessa hade valts ut i ett första skede. Henrik Lundqvist valde därefter själv ut de 30 som skulle belönas.


Om 30/30-fonden

30/30-fonden är ett samarbete mellan Henrik Lundqvist och Unibet som handlar om att ge tillbaka till idrottsrörelsen för allt som den har gett till Henrik och miljoner andra svenska idrottare. Många vet att Henriks uppväxt har präglats av hockey, men få vet att han är så mycket mer än “bara” just hockey. Han är fotboll, han är tennis, ja han är all slags idrott.

30/30-fonden går helt enkelt ut på att uppmärksamma och belöna idrottsföreningar, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar och som ger både trygghet och glädje.

”30/30” anspelar på Henriks tröjnummer och att 30 föreningar får 30 000 kr var. 

Läs mer om 30/30-fonden här. 


Text: Örjan Johnsson

Bild: okänd