SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet

2017 i bilder och (lite) text
2017-12-31 15:00

Ännu ett år har passerat i Husqvarna FF. Det visade sig vara det 30:e året sedan föreningens födelse. När året ska summeras och böckerna stängas kan det konstateras att det blev ett turbulent år. Framförallt på grund av sportchefen och eldsjälen Issa Iskanders sjukdom och tragiska bortgång. Det hände som vanligt, många andra spännande saker. Smeden började fyllas med innehåll och föreningen fick en fin utmärkelse. 

HFF 30 år - en kaxig förening bildades

Under 2017 gjordes ett antal reportage om föreningens trettioåriga historia. Föreningens officiella födelsedag är den 3 februari 1987. Allt började dock året innan, 1986. Göran Stenholm var ordförande för Husqvarna IF och Arne Carlson för Huskvarna Södra IS. De ledde arbetet med att bilda Husqvarna FF. 


 http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=322562 


Andra spännande intervjuer som gjordes på temat #HFF30år var bland annat med Isbjörnen från Sahara, Kjell Jacobsson berättade om sin långa historia i Husqvarna FF. 


Läs hela intervjun: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=278210  


Ny tränare och nytt spel för herrarna

Året inleddes väldigt positivt för herrarna.  Efterträdaren till Niclas Tagesson presenterades i december 2016. Ett nytt spännande namn. Ex-Allsvenske spelaren och unge talangen, Mohammed Ali-Kahn, kallad MAK, tog över rodret. Mak är 28 år och hade trots sin ringa ålder en stor erfarenhet av elitfotboll. 


Ali Khan fick mycket att göra från början. Laget skulle nöta in ett nytt spelsystem och truppen behövde sättas. Det blev en rekordartad försäsong. Laget spelade nästan 20 matcher och vann i princip alla, mot kvalificerat motstånd. Edin Hamidovic gjorde enmassa mål och belönades sedan med ett kontrakt för GAIS i superettan. 


I princip enda undantaget var i den traditionsenliga träningsmatchen i Elmiahallen. Matchen där de blårandiga eleganterna från Husqvarna FF står på ena sidan. På andra sidan står laget från skuggsidan av Vätterns vackra stränder, Jönköping Södra IF. Inför drygt 800 personer i publiken startade Di gröne allra bäst. En korrekt dömd straff och ett vackert volleymål av Daryl Smylie  gjorde att det stod 2-0 i halvtid. En klart bättre andra halvlek av Husqvarna FF jämnade ut matchen spelmässigt men inte målmässigt. Matchen slutade 2-0.


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=277007 Nytt offensivt spel

När väl Söderettan startade fick Husqvarna FF en tuffare start. Förluster och snudd på rekord i oavgjorda matcher gjorde att poängen inte riktigt trillade in. Trots bra spel. Husqvarna  FF slutade till slut på en tionde plats i den jämna Söderettan. Den vanns av Landskrona BoIS som välförtjänt nu spelare i Superettan. Mjällby AIF fick kvala men föll i en dramatiska match mot Örgryte. Assyriska BK, FC Rosengård och Qviding FIF fick lämna Söderettan. 


Det finns några spelare att lyfta fram i herrarnas trupp. Malek Iskander gick från en defensivt inriktad ytterback till en stabil defensiv mittfältare. Det kan ha varit årets transformation. Malek har glädjande nog också redan förlängt sitt kontrakt. En annan transformation var Edin Hamidovic. Från att vara en kantspelare placerades han central offensivt av tränare Ali Khan. Resten är historia. Han vann nästan skytteligan i Söderettan med sin 20 mål. Det har inte hänt sedan Jörgen Larssons glansdagar. 


Utmaningen för herrarna var målvaktssidan. Fem målvakter fick dela på ansvaret sett över hela säsongen. Kanske inte optimalt för laget då det backlinje och målvakt behöver känna trygghet med varandra. 


Årets återkomst i herrtruppen var nog ändå Didric ”Didde” Andersson. Han anslöt under sommaruppehållet och trots lång skadefrånvaro och spel i division 6, klev han in och dominerade i backlinjen. Imponerande. 


Talanger dominerade

Det var ett mycket ungt lag som herrarna presenterade under året. Talanger som Amir Al Ammari och Peter Gwargis fick stort förtroende av tränaren Ali Khan. Flera andra ungdomar var och nosade på A-lagsplats. Valter Strandler och Sebastian Dimitrijevic var två sådan att nämnas. 


På ledarsidan började året med assisterande tränare Eugen ”Peo” Andersson, Zini Lumani och Irfan Hotic. I september lämnade de två förstnämnda och en legendarisk HFF-tränare återkom. Zoran Petrovic är ett känt namn i Husqvarna FF. Han har en bred fotbollskompetens både som f.d spelare på hög nivå och som tränare. 


HFF sörjde en vän och en eldsjäl

Året blev turbulent för föreningen. Det var framförallt beroende på sportchefen Issa Iskanders sjukdom. Redan i februari nåddes föreningen av beskedet att Issa hade en allvarlig form av cancer. Det var naturligtvis ett hårt slag för Issa och hans familj. Sedan dess blandades hopp med  förtvivlan och det var många i och utanför föreningen som engagerade sig i hans kamp mot cancern. 


Den 14 augusti på kvällen orkade inte Issa mer. Han somnade in i kretsen av sin familj och vänner. Det blev en tuff inledning på hösten och fotbollen blev helt plötsligt mindre viktig. Issa kommer alltid vara en del av Husqvarna FF. Han hyllades med en lång applåd innan matchen mellan HFF-Assyriska BK. En matchtröja sattes på den stol på Vapenvallens läktare, där Issa brukade sitta. 


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=342229 


Issa hade många engagemang i föreningen, inte bara för herr-laget. Tränaren Ali Khan tog över många av sportchefs- sysslorna. Dessutom förstärktes styrelsen med tre viktiga pjäser. Det var Pernilla Nylén, Örjan Johnsson och Unni Ekenberg. 


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=374855  


Tapper insats i svenska cupen

Att spela oavgjort hade varit en röd tråd genom säsongen. När det så blev dags för spel i Svenska cupen fortsatt oavgjorda trenden. När domaren blåste av efter ordinarie tid på Stadsparksvallen var ställningen 2-2. Tyvärr var ställningen 2-5 när domaren blåste av efter förlängningen och HFF var därmed utslagna ur Svenska cupen. 

http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=346321 


Ex-Allsvensk debuterade på Vapenvallen

Smålandscupen eller som den numera heter Hyundai cup, vanns till slut av herrarna. Laget hade bland annat slagit ut Tranås FF, Gislaveds SK och Råslätts IK. I semifinal mötte laget Assyriska IK. Den slutade 4-3 och innebar final i Hyundai cup. Största snackisen var dock inhoppet av Ex-allsvenske spelaren Mohammed Ali Khan. Det gick ett sus genom publiken när tränaren drog av sig överdragskläderna. 

Efter matchen kommenterar Mak att han spelade några minuter för att hedra Issa Iskander. Han drömde om att få se Mak i den blårandiga tröjan. Det blev det enda inhoppet för tränaren. 

http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=349702 


Mak lämnade för Superettan lag

I mitten av december blev det  officiellt att tränaren Mohammed "Mak" Ali Khan lämnar Husqvarna FF. Han kommer ta över Superettanlaget Norrby IF.

- Det var med tungt hjärta jag meddelade styrelsen mitt beslut, kommenterade Ali Khan övergången. 


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=393486 Ung damtrupp med ny tränare 

Pelle Jansson gick in som ny huvudtränare för laget inför denna säsong. Han var inte helt ny för laget då han var assisterande tränare till tidigare huvudtränare Zoran Petrovic. 


Pelle och föreningen valde att satsa på de talangfulla unga spelarna från F17-laget. De har har bidragit och hjälpt till mycket under säsongen. Laget anfördes som vanligt av rutinerade lagkaptenen Malin Andersson. Hon imponerar genom att år efter år bära mittfältet och hela laget på sina axlar. 

Alexandra Haidari gjorde stor succé i sin första säsong i blårandigt. Hon visade att namnet Haidari förpliktigar och hon öste in mål på Vapenvallen under säsongen. Detta belönades med att hon blev utsedd till årets anfallare på Jönköpings fotbollsgala. Malin Andersson fick även hon utmärkelse som Årets mittfältare. 


Damerna ångade på för serieseger och  inledde starkt i sin division två serie. Laget visade att man ville vara med och slåss om en topplacering. Kämpade mot IF Eksjö  och lagen ifrån Växjö.  


Dramatisk avslutning för damerna

Det krävdes nästan målfoto i den otroligt jämna serien Dam mellersta Götaland div 2. Inför sista omgången hade tre lag samma poäng. Husqvarna FF’s damer två mål sämre målskillnad än ledande Växjö DFF Akademi. I sista omgången avgjordes det.   


7 oktober spelades den sista och avgörande matchen i div 2 Mellersta Götaland. Det var tre lag som låg på samma poäng inför sista omgången. Husqvarna FF’s  damer var tvungna att vinna matchen mot Emmaboda IS med 3 mål mer än ledande Växjö DFF Akademi. Så blev det tyvärr inte och laget hamnade på en tredje plats i tabellen. Växjö DFF Akademi vann serien före IF Eksjö med Husqvarna FF på en tredje plats. 


http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88542&NID=368439 Damerna bygger för framtiden

I november blev det klart att tränaren Per ”Pelle” Jansson fick föreningens förtroende att leda damtruppen ytterligare två år. - Jag vill gärna vara med och föra upp damlaget till högre divisioner, säger Pelle. 


Laget hann också med att spela en futsalturneringen i Skövde. Laget slutade på en tredje plats. 


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=372650 


Spännande utveckling för ungdom

Deven Rashed har varit sportchef för Ungdom i Husqvarna FF under ett år. På den tiden har han tillsammans med ungdomsledarna skapat spännande saker för att utveckla ungdomsfotbollen i Husqvarna FF. Det finns höga ambitioner inom ungdomsverksamheten. Det framgick tydligt på den ledarträff som anordnades i november.  Inför träffen hade en enkät skickats ut till alla ledare som skulle utvärdera HFF’s ungdomsverksamhet. Detta skedde för första gången och gav väldigt mycket. - Det var överlag väldigt positiva kommentarer och synpunkter som framkommit, berättade Johan Strandler, ungdomsansvarig i Husqvarna FF. 


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=386331 

 

Andra saker värda att nämnas är att föreningen startade upp en Street Academy. Det är ett koncept för spontanfotboll

som härstammar från dem största klubbarna i Europa. 

Naturligtvis anordnade föreningen både vanlig fotbollsskola och sommarfotbollsskola. På söndagarna anordnades Bollimompa för de allra yngsta.  Det var några av de många aktiviteter som Husqvarna FF’s ungdomsverksamhet genomförde under året. 


Läs mer om Street Academy. http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=187957&NID=315380  Smålandsmästare 

En regnig höstdag bjöd på en underhållande JDM final för Husqvarna FF’s ungdomslag. 

Trots de mindre bra förutsättningarna kunde det räknas in 103 besökare på DM-final i JDM P18. Regnet småstrilade, men ändå fylldes läktarna ganska bra på Zinkens konstgräs. Det var en hel del tillresta supportrar från Vetlanda-Myresjö FK som gjorde sitt bästa för att hjälpa sitt lag till framgångar.


Husqvarna FF kunde på hemmaplan visa upp sitt bästa och vinna DM-finalen över Myresjö-Vetlanda FK med 5-2. Bucklan fick höjas av lagkaptenen Herman Svensson inför en entusiastisk hemmapublik. 

Smålandsmästare 2017 


Läs om matchen här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88587&NID=373732 


Talangfull målvakt till Bosön 

P15-landslaget samlades för första gången på Bosön, Stockholm 3-6 augusti. Det var totalt 44 spelare som hade tagits ut, varav fyra målvakter. Från Husqvarna FF hade Maksymilian (Maksy) Boruc blivit uttagen. 


Läs intervjun här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88587&NID=340088 Planerna för Smeden tog fart


I oktober 2016 tog Husqvarna FF över tidigare galleri Smedbyn av Leif ”Brand-Johan” Johansson. 


Syftet med huset är att skapa aktiviteter som tilltalar både unga som gamla, tjejer och killar över generationsgränser. Integration är ett viktigt ledord för innehållet i huset. Även bildning och annan föreningsverksamhet är viktiga hörnstenar i huset. Vi vill skapa en naturlig mötesplats som är till för hela Huskvarna, planen är att även i framtiden ska det gamla galleriet främja kulturlivet i Huskvarna och vara en plats för konserter, föreställningar och liknande. 


Ett antal intressenter har sedan dess diskuterat verksamhet och innehåll för aktivitetshuset. Ett första utkast till framtida lokallösning presenterades för projektgruppen i januari 2017. 

Sedan dess har det varit invigning med många olika artister och event. Den stora invigningen skedde den 17 juni. Projekt Söder flyttade naturligtvis in i Smeden. Redan  september öppnade restaurangen Smedbyns Kök. Det var en av Issa Iskanders drömprojekt. Tanken var att han tillsammans med sin bror Tony Iskander skulle driva restaurangen. Nu drivs den av Tony tillsammans med Iskander.  I december öppnade officiellt Fritidsgården sina portar. 


Det har varit konserter, teater och konstutställningar under hela året. Bland annat var art-by-friend där. 


Läs mer om Smedens framväxt här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=266042 Föreningen prisades för mångfaldsarbete

Husqvarna FF har en lång tradition av att arbeta med socialt arbete bland unga och vuxna i Huskvarna. Detta arbete har uppmärksammats på olika sätt genom åren. I våras fick föreningen bidrag från Svenska fotbollsförbundets satsning "Alla är olika - olika är bra" på en ceremoni i Växjö. 


Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=298182Läsglädje ger spelglädje


Sedan i början av oktober har P04 och F04/05 ägnat varje vaken stund att träna fotboll… och läsa böcker. Laget anordnade en avslutningsfest i Smeden. Då hade de också bjudit in författaren Jesper Tillberg.  


Läs mer här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=390171 


Spännande akademichef klar

I december fick HFF en ny akademichef. Emil Fritzell är hemvändaren som fick rollen som ny akademichef för Husqvarna FF. Han har en gedigen erfarenhet och  utbildning från Bosöns idrottsfolkhögskola och som tränare i Djurgården IF’s ungdomsakademi. 

http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=395369 

 


Blivande förbundskapten besökte Vapenvallen

Han var på väg hem från Champions League matchen mellan FC Rosengård och Barcelona. På vägen hem till Uppsala stannade han till på Vapenvallen för att träffa spelare och ledare. Blivande förbundskaptenen för Svenska Damlandslaget, Peter Gerhardsson, gästade Husqvarna FF.


Läs hela intervjun här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=292392 


P18 Em-kval på Vapenvallen

I oktober fick Husqvarna FF äran att anordna tre landskamper. Det var EM-kval för P18-landslagen som skulle göras upp. Italien, Sverige, Moldavien och Estland. Många frivilliga som ställde upp som matchvärdar och skapade tillsammans ett bra arrangemang. Föreningen fick mycket beröm av Svenska Fotbollsförbundet för genomförandet. 


Värdiga pristagare på fotbollsgalan

Det var hela nio spelare och ledare från Husqvarna FF som var bland de nominerade till årets fotbollsgala. HFF tog hem årets spelare både på herr och damsidan. Att även årets anfallare, årets mittfältare och årets ungdomsledare var från Husqvarna FF är naturligtvis också kul.

Läs mer: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88369&NID=381182 Premiär för Mawanas hörna

Kommunikationsgruppen i Husqvarna FF jobbade hårt under året. Det var livesändningar från Vapenvallen, reportage inför matcher för både dam, herr och våra äldsta ungdomslag. Dessutom gjordes ett antal fördjupande reportage och intervjuer på temat HFF30 år. 


Ett nytt inslag i kommunikationen var att Husqvarna FFs spelare Vincent Mawana blev värd för ett nytt inslag i HFF TV:

Mawanas Hörna. Det hann bli två program där Vincent intervjuade spelare ur A-truppen. Han bjöd mycket på sig själv och var en naturbegåvning framför kameran. 


Se mer här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=88560&NID=302166 


Frågan inför 2018 är vem som kan ta över Vincents grymma insats som programledare…?


Nytt var också att damernas matcher kunde direktsändas. Tyvärr blev det bara ett fåtal matcher då damerna fick spela mycket på Zinkens Damm. Det blir förhoppningsvis en fortsättning på detta 2018. Emma Sjölin var engagerad kommunikatör kring damernas verksamhet. 


Året avslutades med att HFF-magasinet fick en rejäl ansiktslyftning. Från inspelning i Café Vapenvallens provisoriska studielokaler till proffsig utrustning i Smeden. Detta tack vare Bitemind studios som flyttat in. 


Dessutom gjorde Ungdomspelare Herman Svensson debut som programledare. Stabile side-kicken Fredric”Fredo” Lindström var naturligtvis kvar.  Framtiden är verkligen blå. 

Missa inte HFF-magasinet med Herman och Fred. 

Det finns här: http://www.husqvarnaff.se/nyheter/?ID=133876&NID=396832   Allt annat då?


Ovanstående är naturligtvis bara ett axplock från allt spännande som hänt i Husqvarna FF 2017. 


Häng med oss under 2018 - vi vet inte vad det kommer innehålla. 


Det vi vet är att #framtidenärblå. Text och Foto. Joakim Edvinsson


Nyhetsarkiv
2024-01-15 14:18
Julklappstips!2023-12-05 07:59
2023-08-24 11:21
2023-08-15 12:18
Lyckad Påsklovscamp!2023-04-11 21:58
Nya häftena har kommit.2023-03-20 11:28
"Vapendragare 2024"2023-03-02 09:22
God jul & Gott nytt år!2022-12-22 07:46
Ett fåtal häften kvar!2022-11-16 12:51
2022-11-16 07:47
Vinst i JDM finalen!2022-10-20 08:21
Årets matchställ. 2022-06-01 09:51
Matcher på HFF dagen!2022-05-17 12:09
Söker du sommarjobb? 2022-05-04 12:30
Välkommen Linda2022-03-09 10:18
Höstens första HFF-AW 2022-03-04 11:07
Årsmöte2022-02-28 08:27
2022-02-25 20:53
God jul & Gott nytt år!2021-12-23 10:42
Nya coronadirektiv.2021-12-23 08:32
Nu spänner vi bågen2021-11-12 07:03
JDM-Guld till HFF!2021-10-29 07:15
Höstlovscamp 20212021-10-07 11:45
Tack för denna veckan!2021-06-18 17:47
Nu kör vi igång! 2021-06-04 10:34
Flyttat årsmöte.2021-05-12 17:35
Inbjudan årsmöte.2021-05-05 09:09
Nyhet i webshopen 2021-04-20 12:17
Duo klar för herrarna!2021-04-12 15:24
Föreningskläder 2021-03-10 10:54
Meriterad forward klar!2021-02-22 11:17
Information om årsmöte2021-02-12 08:53
Linneah ny fasledare2020-11-25 11:08
Ungdomarna klara!2020-11-22 09:07
Hej alla HFFare!2020-11-10 11:05
HFF:s höstlovsläger2020-10-30 15:43
HöstlovsCamp2020-10-15 09:20
Hallå där Rebecka! 2020-10-02 07:40
Grattis alla vinnare!2020-09-23 13:59
Vinnare i derbylotteriet2020-08-21 17:19
Dags för derbyhelg2020-08-10 17:10
Dubbla segrar2020-06-29 19:01
Ny sportchef klar2020-06-07 17:22
Håll publiken borta!2020-05-01 17:00
Flyttat årsmöte 31/32020-03-18 08:12
Issas minnesfond2020-03-14 17:41
Medlemsutskick 20202020-01-20 09:28
P07 på cupäventyr2019-10-14 08:15
Fotboll ger styrka 2019-10-06 19:12
2019-09-20 07:41
Årsmötet avklarat.2019-03-29 18:02
FÖRENINGSKLÄDER2019-03-01 10:53
Issas minnesfond2019-01-11 09:05
Vapenvallen renoveras2018-05-02 16:30
Ministerbesök i Smeden2018-03-15 22:13
Segersviten fortsätter 2018-03-04 19:12
Matcher i helgen2018-02-17 07:51
Medlemsutskick2017-12-06 08:57
Nu förstärker vi laget2017-10-26 16:30
Nyhet i Husqvarna FF...2017-05-15 15:30
Fotbollsskolestart 3 maj2017-04-26 19:43
HFF Magasinet #1, 20172017-04-14 16:39
Utprovardag - Intersport2017-03-02 10:05
Vi behöver er hjälp!2017-02-10 12:54
Gammeljul i smedbyn2016-11-22 10:26
Ungdomsavslutning2016-11-13 14:47
VI SÖKER DIG!2016-11-04 08:13
Idrottens Bingo2016-10-03 07:51
Bollibompa - start 15/52016-05-09 10:58
Tack för hjälpen...2016-04-12 12:22
Husqvarna FF - Historia2016-03-22 16:00
Intersport webshop2016-03-07 08:59
Snömatch för P12/P112016-03-06 16:39
Unikt medlemserbjudande!2016-03-03 15:19
Sponsorhuset2016-02-26 06:58
Projekt Smedbyn startar!2016-01-21 07:30
Föreläsning2016-01-11 08:44
Året i bilder2016-01-06 15:30
Gott Nytt År!2015-12-31 16:45
GOD JUL!2015-12-24 09:50
2015-12-21 15:34
Julklappstips!2015-12-15 08:39
Årets sista match 1/112015-10-26 07:59
Dags för revansch! 2015-10-15 08:18
HFF P07 till Göteborg2015-10-08 08:08
Vinst i sista matchen...2015-09-26 16:32
Vinst i derbyt...2015-09-13 20:51
Radiohjälpens insamling2015-09-09 17:23
Ny matchdag!2015-09-07 11:52
Matchen webbsänds!2015-09-02 19:04
Storseger på Vallen...2015-08-30 20:57
Fotbollsskolan - Nivå 12015-08-20 14:15
2015-08-20 11:16
Kan HFF skrälla?2015-08-18 14:46
FFA på cup2015-07-14 15:01
Dags för revansch?2015-07-10 15:57
Herrmatchen websänds2015-06-30 08:00
Seger i andra derbyt...2015-06-13 21:02
Inför derbymatchen...2015-06-06 09:10
TAGE-Hylla2015-06-05 12:57
Lyckad cup trots regn2015-06-02 17:35
Bollibompa2015-05-29 08:11
Vinst mot Habo2015-05-10 09:39
Målkalas...2015-03-30 08:27
Dubbla DM-vinster2013-08-28 17:53
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer