Husqvarna FF – Tranås FF/Torpa AIS  4 – 2

Div 2-serien startade idag med hemmapremiär för damerna som mötte Tranås FF/Torpa AIS på Vapenvallen. Vi startade ganska piggt och hade några feta chanser innan Ana Petrovic kunde sätta 1-0 i den 11 min. Tjejerna höll uppe spelet bra mot bortalagets försvar som darrade lite av och till och 2:an kom genom Malin Anderssons fot i den 28 min. Tranås var uppe i några farliga attacker men vårt försvar kunde stå emot bra, tyvärr så fick Stina Hasselgren kliva av med en lårkaka strax innan pausen.

Andra halvlek startade som den första med bra spel stundtals och Rebecca Jonsson sprang sig fri och kunde sätta 3-0 i den 53 min. Men efter det målet så började våra tjejer tappa lite i spelet och klev inte upp ordentligt och bortalaget kunde göra både 3-1 och 3-2 på 10 min innan våra töser klarade pärsen, dom hade chansen till oavgjort men en snabb kontring från tjejerna gjorde att Elin Svensson satte spiken i kistan med sitt 4-2 som blev slutresultatet!

En match där premiärnerverna syntes både hos hemma som bortalaget där spelet blev lidande av detta och våra tjejer satte sig i tidsnöd i andra men redde ut det till slut, riktigt bra gjort! Bäst på plan valdes Malin Andersson till och hon fördelade sina passningar på ett mycket bra sätt och fick även sätta ett själv också…

Målskyttar: Ana Petrovic, Malin Andersson, Rebecca Jonsson och Elin Svensson.

Nästa match blir borta mot Värnamo på lördagen den 2 maj kl: 15.00

Laget: Emma S, Alicia L, Hannah G, Christine J, Elin J, Rebecca J, Stina H, Malin A, Johanna D, Ana P och Elin S
Avbytare: Victoria J, Jennifer K, Erika L samt Jonna L