SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
Herr Div 2

Inför Husqvarna FF - Nässjö FF: ”Vi möter ett duktigt lag” 
2019-05-09 17:23
Åter dags för Husqvarna FFs herrar att samla sig för match på Vapenvallen (Foto: Joakim Edvinsson)

På lördag tar Husqvarna FF emot Nässjö FF hemma på Vapenvallen i Division 2 Östra Götaland. Det är ett Husqvarna med vind i seglet som kommer till matchen med häng på toppstriden, på andra sidan står ett sargat Nässjö som har inlett säsongen med fem raka förluster. 

Motståndarkollen - Nässjö FF 

Nässjö FF gör sin andra raka säsong i division 2. Laget överraskade många ifjol när de, som nykomling, lyckades hänga kvar med en poängs marginal ner till kvalstrecket. Den här säsongen har dock börjat tuffare, efter fem spelade omgångar ligger laget sist med 0 inspelade poäng och en målskillnad på 1-15. Likt Husqvarna har laget haft en stor spelaromsättning inför säsongen, flera spelare har lämnat och många nya ansikten har kommit in. 


Laget kommer senast från en tung 1-2 förlust hemma mot Nosaby IF. Trots att man tog ledningen i den första halvleken genom Milos Mladenovic tappades segern i andra halvlek. Nosaby fullbordade vändningen med det avgörande 1-2 målet i 80:de matchminuten. Mladenovics ledningsmål var Nässjös första mål för säsongen. 


En av spelarna som värvades i år för att göra lagets mål är Elmedin Kvrgic, som tidigare öst in mål för Myresjö/Vetlanda FK i division 3 (Kvrgic gjorde bland annat Nässjös enda mål i genrepet mot just Husqvarna tidigare i år). Men hittills har verken Kvrgic eller laget fått igång målproduktionen, samtidigt som man har släppt in tre mål i snitt varje match. 


Husqvarna FF-bekant på bänken

Nässjö tränas av den gamla Husqvarnaprodukten Ninos Töre, och det är inte vilken produkt som helst. Ninos är den yngsta debutanten i Husqvarnas A-lag genom tiderna. En lång spelarkarriär med ett par ungdomslandskamper på CV:t ledde in till tränarrollen, där Ninos tidigare har varit huvudtränare för bland annat Assyriska IK i division 3. 


Inför matchen på lördag kontaktade vi Ninos för att höra hans tankar om tiden i Husqvarna, att möta sin gamla klubb, säsongsinledningen och hur Nässjö ska vända den dåliga trenden. 


Ninos, yngsta debutanten i Husqvarna FF genom tiderna, det är inte illa? 

- Jaså, är det sant? Haha, det hade jag inte koll på! 15 år gammal var jag, vet att jag var ung men att jag var den yngsta genom tiderna visste jag inte. Kul att höra! 


Haha, det var längesen nu! Om du blickar tillbaka, vad har du att säga om din tid i Husqvarna? 

- Det var en tid som var en av de bättre under mina ungdomsår i form av utveckling. Utveckling som senare ledde till ungdomslandslag och intresse från andra klubbar som väckte drömmar om att man skulle bli en av dem som lyckas inom fotbollen. Men det är få förunnat, för att lyckas måste många bitar stämma. Man behöver dels vara i en bra miljö, dels ha bra hjälp på vägen. Framförallt behöver man vara skadefri vid rätt tillfällen. Men totalt sett har jag en positiv bild av min tid i Husqvarna. 


Från spelare till en tränarkarriär, nu i Nässjö. Ni lyckades hänga kvar förra säsongen, vad är Nässjös målsättning i år? 

- När vi tittar på fjolåret har vi bara positiva tongångar. Det var tufft redan förra året men vi lyckades hitta någonting som ledde till att vi överpresterade ganska markant under vårsäsongen. Vi låg väg trea efter halva säsongen, men på hösten tampades vi med en tunn trupp som märktes när vi fick skador på fel spelare i fel positioner. Men vi klarade målsättningen att hålla oss kvar i division 2. 


Om förutsättningarna var tuffa förra året så är de ännu tuffare i år. Målsättningen på förhand är den svåra uppgiften att försöka förnya kontraktet på nytt, men även att utvecklas individuellt och lagmässigt. Vi vill hela tiden ta kliv för att kunna vara med och tampas i varje match. Det har vi varit i varje match hittills, men alla är införstådda i att det kommer bli tufft. Vi viker inte ner oss utan vi tror fortsatt på det vi gör. Den enda vägen att gå är att jobba stenhårt! Samtidigt har vi många nya spelare på den här nivån som behöver samla på sig erfarenhet och utvecklas, vilket de gör. Men det kommer att ta tid och det är vi helt införstådda i. 


Säsongen har börjat med fem raka förluster, vad är dina tankar om säsongsinledningen? 

- Tankarna är att vi inte riktigt har räckt till. Vi har inte blivit utspelade utan vi har stått upp spelmässigt. Däremot har vi haft svårigheter med att försvara vårt mål, och även att ta oss till motståndarnas straffområde vilket man behöver för att kunna skapa lägen och göra mål. Vi är införstådda i våra brister och varför vi har dem, det är en ständig process att försöka förbättra dem sakerna. 


Vad är det som inte har fungerat? 

- Kort sagt, vi släpper in för mycket mål och gör för få. 


Vad behöver ni göra för att vända på trenden? 

- Det är bara att träna på. Vi får ett kvitto efter varje seriematch där vi plockar med oss delar vi kan förbättra. Givetvis är det en tuff känsla. Någonstans får man energin i träning från matcherna, det blir mycket enklare när man vinner. Vi har unga killar som gör sina första matcher på den här nivån, någonstans handlar det om att ge dem en utbildning i hur man ska agera i olika situationer på planen. Vi har behövt fokusera mer på den individuella aspekten än det kollektiva i vårt spel. Men vi kommer fortsätta att jobba hårt. 


Vad tror du om matchen på lördag? 

- Vi har känt på Husqvarna tidigare under försäsongen. Nu vet jag att de har tagit ytterligare steg från den perioden, men tankarna är att vi är medvetna om att det kommer bli en svår match. Sen har vi alltid en ingång i våra matcher att vi vill vinna. Jag hoppas att vi kommer till Vapenvallen med rätt anspänning och visar upp något mer än vad vi har gjort i de tidigare matcherna. 


Tack så mycket Ninos för att du ställde upp! 

- Tack själv! 


På frågan om vilka skador truppen dras med avslutade Ninos intervjun med att hemlighetsfullt svara att de dras med några skador, men på vilka spelare ville han inte avslöja. 


Läget i Husqvarna FF 

Efter en halvknackig försäsong har Daniel Culha fått fart på det blårandiga maskineriet. Efter fem omgångar ligger laget på en delad tredjeplats, tre poäng bakom serieledande Karlskrona. Det är just Karlskrona som har orsakat Husqvarna sin enda förlust hittills i år efter ett sent avgörande på tilläggstid. 


Husqvarna kommer senast från en stark 1-2 seger borta mot Asarum IF FK. Shkelqim Krasniqi och Johan Ibrahim gjorde målen som förde upp Husqvarna i en tvåmålsledning. Trots ett sent reduceringsmål av Asarum lyckades man hålla undan och kunde ta säsongens tredje seger. I matchen debuterade även den egna 16-årige produkten Algot Pettersson i A-lagssammanhang. Vi fick även se en glimt av Husqvarnas framtid, då samtliga spelare som satt på bänken var födda på 2000-talet. 


På lördag väntar ett möte mot Nässjö FF som för tillfället ligger sist i tabellen med fem raka förluster. De båda lagen möttes i försäsongens sista träningsmatch, ett genrep som slutade med en övertygande 4-1 seger för HFF. Huvudtränare Daniel Culha förväntar sig trots det en tuff match på lördag.


 - Vi kommer möta ett duktigt Nässjö. Men vi fortsätter att fokusera på oss själva och hoppas att vi kan utveckla vårt spel även i den här matchen. 


Skadeläget ljusnar...?

Tre av de fyra gjorda målen i genrepet mot Nässjö gjordes av bröderna Alexander och Sebastian Dimitrijevic. Båda missar dock matchen på lördag, Alexander är fortsatt skadad och Sebastian avtjänar den avstängning han ådrog sig efter ett direkt rött kort i förlustmatchen mot Karlskrona. Saknas gör även Shkelqim Krasiniqi som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i senaste matchen. Krasiniqi har startat samtliga matcher under säsongen och leder den interna skytteligan på två mål, ett tungt avbräck för hemmalaget. 


I senaste matchen saknades även trion Toni Glavas, Gani Mehmedi och William Lind. Culha meddelar att Glavas och Mehmedi förhoppningsvis är tillbaka och redo för spel mot Nässjö, men att ett beslut om deras medverkan dröjer till på lördag förmiddag. Unge Lind är fortsatt skadad och missar matchen. Glädjande är dock att mittfältsgeneralen Johan Karlefjärd är tillbaka från avstängning. 


Tränaren har ordet 

- Förra helgen åkte vi återigen söderut, denna gång för en match mot ett satsande och dittills obesegrat Asarum. Matchen blev lagets första stora karaktärstest då skador, sjukdomar och avstängningar slog till på samma dock. Jag har dock lärt mig att det här laget alltid ger hundra procent och aldrig ger upp. Vi tog oss samman och genomförde en ny bra prestation. Vi fortsätter att utveckla vårt spel för varje vecka som går. Vår resa fortsätter, avslutar Daniel Culha tränare i Husqvarna FF.. 


När: 11 maj. Avspark 14:00. 

Var: Vapenvallen, Huskvarna. 

Hur: Ses bäst på plats! Matchen livesänds via Husqvarna FFs egna kanaler och går att köpa för 49 kr via följande länk: https://play.staylive.se/HFFPlay/l/15597  

Domare: Paul Shamoun.


Text: Tobias Hellgren/Joakim Edvinsson

Foto: Joakim Edvinsson


Nyhetsarkiv
Croeso Danny Barrow!2023-03-20 21:01
Matchdag x2!2023-02-11 07:42
Resultat träningsmatch2023-02-06 09:48
Resultat träningsmatch2023-01-30 10:21
Träningsmatcher 20232023-01-12 06:18
Ledarteamet växer fram2021-12-19 17:49
Välkommen hem Simon2021-12-17 15:30
Toppmålvakt ansluter2021-06-12 12:00
Dynamiska duon klara. 2021-03-13 10:00
Benjamin Lindblad klar!2021-02-24 11:38
Hallå där Daniel!2020-10-20 16:19
Seger och toppkänning2020-09-13 09:00
Änglarna på besök2020-08-29 12:03
Tung förlust i värmen2020-08-15 17:06
Ungdomarna visade vägen2020-07-03 08:00
Ungdomarna tar plats2020-02-20 16:30
Finaldags i Toyota cup2019-10-16 20:11
- Det känns bara tomt2019-10-13 09:40
Rafflande upplösning2019-10-11 17:30
Tätstriden hårdnar2019-10-04 07:48
Jakten fortsätter 2019-09-27 09:32
Satsning mot Superettan2019-09-13 19:07
Hallå där Marc2019-04-11 16:30
Dags för genrep 2019-03-29 19:27
Premiärmatchen avklarad2019-02-09 15:16
Äntligen match2019-02-08 07:00
Olyckligt för talangen2019-01-21 21:28
Hon är tillbaka.2019-01-15 16:00
Två matcher kvar2018-11-02 18:00
Skadedrabbat HFF 2018-10-25 17:00
Ett halmstrå taget...2018-10-13 17:38
Ny match nya utmaningar2018-10-12 19:48
Är släkten värst?2018-09-28 20:53
Förlust mot serieettan2018-09-24 18:10
Inför FC Kristianstad2018-09-13 21:03
Rött kort avgjorde2018-08-26 22:48
Välkommen Joachim!2018-08-11 18:26
Hallå där Benjamin…!2018-08-08 19:12
Förlust trots övertag2018-07-08 21:39
Thank You Myer!2018-07-02 16:30
Äntligen hemmapremiär.2018-06-23 17:56
Dags för Svenska cupen2018-06-20 21:44
Andra förlusten i rad2018-06-17 16:00
Inför Lunds BK2018-06-06 11:00
Kiken på besök.2018-04-21 07:50
Förlust trots drömmål2018-04-16 20:54
Dags för bortamatch2018-04-16 06:42
Talangfull spelare in2018-04-10 19:55
Bra timme i genrepet2018-04-01 08:53
Dags för Genrep!2018-03-30 19:56
Dags för lokalderby2018-03-17 08:50
Matchfixning på schemat2018-03-16 15:00
Tuff match mot bra lag2018-03-11 18:29
Västgötar på besök2018-02-09 17:56
Mållöst i snöyran2018-02-04 22:28
Ett bra steg framåt.2018-01-26 22:03
Dags för derby2018-01-20 08:40
Tränarjakten är över.2018-01-16 16:30
Kämpe förlänger 2018-01-08 15:30
En tråkig avslutning2017-11-05 15:13
Förlust i seriepilogen2017-11-04 17:31
Mycket står på spel2017-10-20 13:00
Prison Island2017-09-04 08:17
Förlust i vått genrep2017-08-12 18:21
Didde är tillbaka2017-08-03 10:16
Hallå där Amir!2017-05-28 13:08
Hallå där Vincent!2017-05-06 08:34
[HFFTV] Mawanas hörna2017-04-15 17:57
MATCHDAG. 2017-03-25 07:00
Målkalas i derbyt2017-03-19 05:03
Talanger på väg upp2017-03-16 16:30
Dags för derby2017-03-14 13:35
Oavgjort mot nykomlingen2017-03-04 17:38
Debutant som målskytt2017-02-26 16:25
Dubbla segrar för herr2017-02-19 20:43
Backklippan förlänger2017-02-14 15:51
Herr drar västerut2017-02-02 16:30
Bekant lag på besök2017-01-27 19:00
Dags för derby.2017-01-20 10:00
Rånet på Vapenvallen2016-10-02 20:00
Försnack med Tagesson2016-09-22 21:53
Herrarna vann enkelt2016-09-18 21:37
Förlust på hemmaplan2016-09-11 20:45
Hamidovic skadad2016-07-21 17:00
Jahn lämnar truppen2016-07-20 22:04
Tuffa smällar för HFF2016-07-16 08:48
Hemmamatch igen!2016-06-22 17:05
Tunga minuter avgjorde2016-06-19 21:47
Vinst i cupmatchen2016-06-08 06:39
Dags för cupmatch2016-06-06 22:24
Dags för bortamatch2016-04-28 21:31
Vinst i genrepet2016-04-10 17:00
Genrep i Varberg2016-04-09 09:27
Motvind i Ängelholm 2016-03-29 20:14
Efterlysning!2016-03-13 20:14
Dagsläget i söderettan2016-02-07 12:00
Lycka till Hugo!2016-01-24 17:00
Sådan far sådan son2016-01-15 15:29
Förlust i epilogen2015-11-02 18:24
Förlust mot serietvåan2015-09-29 21:47
HFF i Kanada2015-08-05 20:55
Dags för revansch?2015-07-10 15:14
Träningsmatcher klara 2015-01-26 21:53
Truppen mot IK Sirius2014-04-14 19:56
Nykomlingsmöte 2014-04-12 20:02
Förlust mot Halmstad BK2014-03-23 12:46
Skadeläget ljusnar2014-03-21 12:49
premiär för U212014-03-11 13:08
I skallen på en vinnare2014-02-13 13:27
HFF är mitt hem2013-12-16 17:00
Superettan!2013-10-13 17:26
Toppmötet2013-10-10 17:43
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer