Herr Div 2

Sur förlust på Harlyckan
2018-09-08 17:34

Trots ett bra försvarspel och en de kontringslägen kunde HFF inte ta med sig de tre poängen hem från Helsingborg. Eskils Minne vann till slut med 2-0.

- Vi börjar piggt och spelar bra i första, men det räcker inte då de gör mål på sina chanser, kommenterar tränare Westman matchen.

Tight försvarspel

Första halvlek bjöd inte på jättemycket chanser. Eskils minne hade mestadels bollen, men Husqvarna FF låg hela tiden rätt i sina positioner. Tämligen tråkigt att se men effektivt. När laget väl fick bollen så skapades en del hyfsade chanser men avsluten var lite oprecisa.

- Vi började matchen piggt, hade några farliga chanser redan i de första minuterna. Sen tog Eskils tag i taktpinnen mer och mer men tyckte vi hade kontroll och låg rätt defensivt, konstaterar målvakten i Husqvarna FF, Fredrik Cleasson

Eskils minne fick till en del halvchanser oftast på skott utanför straffområdet.

Husqvarna FF däremot fortsatte sitt omställningsspel och skapade en del riktigt bra chanser. Dock inget mål.

- När vi ligger rätt i våra positioner så skapar vi också mer lägen från det, säger tränare Benjamin Westman.

Så i matchminut 38:a kom då utdelningen för Eskilsminne. Duktige Emil Åberg kunde vända upp och få till ett riktigt kanonskott, otagbart för Fredrik Claesson i HFF-målet.

-  De gör tyvärr målet i slutet av halvleken, hade kanske blivit annorlunda om vi hade kunnat rida ut halvleken, konstaterar Fredrik Claesson.

Efter det öppnade sig matchen upp och tempot höjdes. HFF försökte redan då flytta fram positionerna för att jaga kvitteringen. Men laget låg under med 1-0 i halvtid.

Andra halvleken blev öppnare

Inledningen på andra halvleken började som den slutade.  Fortsatt tight försvarspel av bortalaget. Eskils minne kändes ändå lite hetare i sista tredjedelen jämfört med första halvleken. Så det var inte helt oväntat att hemmalaget utökade sin ledning. 2-0 kom efter skott av Jonatan Persson. Skottet styrdes in av HFF-försvaret. Då hade det gått ca 58 minuter.

- Det är skillnaden på oss idag. De gör mål på sina chanser och vi gör det inte, säger tränare Benjamin Westman efter matchen.

Westman försökte vända matchbilden genom att byta in Albin Carlsson. Dijan Vukojevic fick ge plats åt honom.

Både Krasniqi och inbytte Albin Carlsson kom nästan loss i frilägen men Eskils Minnes målvakt kom utrusandes med livet som insats och rensade undan i sista stund.

Matchbilden var lite öppnare, mycket tack vare att HFF jagade och blev lite mer utspridda.

Comeback av Banda.

Arian Banda har inte spelat på några matcher, faktiskt inte sedan innan uppehållet. Han och Joel Stevens kom in i den 68:e minuten och ersatte Krasniqi och Ryan Binns.

Arian Banda har inte spelat en tävlingsmatch sedan 24 juni. Då gjorde han inhopp i Svenska cupen-matchen mot Motala AIF. Han fick sedan gå ut med en stukad fot och har inte kommit tillbaka sedan dess.

När HFF lyfte upp spelet och tryckte på för reducering, kom EIF upp i en del vassa chanser. Fredrik Cleasson fick göra flera otroliga reflexräddningar på raken när EIF-spelare kom i princip ensamma med honom.

Fem minuter senare fick han göra om prestationen när EIF-spelare kom helt fri. Trots förlusten och insläppta mål var han en av de bättre spelarna i dagens match.

- Vi gör ett försök i slutet av andra för att försöka få till en reducering men det ger sig inte riktigt för oss. Jag får göra ett par ingripanden då och lyckas hålla nere siffrorna men det är en ganska klen tröst i och med att vi förlorar, säger målvakten Claesson.

På tilläggstid fick Albin Carlsson ett jätteläge, serverad av Tarek Alnator. Men tyvärr inget mål.

Matchens lirare i hemmalaget var Emil Åberg som låg bakom mycket. I bortalaget gjorde som sagt Fredrik Claesson en bra match.

- Nya tag nästa vecka så ska vi göra allt för att komma in i vinnarspåret igen, avslutar Claesson.

Nästa match  är 16 september då FC Kristianstad gästar Vapenvallen.