Herr Div 2

Underhållande när HFF gjorde imponerande vändning
2017-09-23 23:24
Snöret ovan målskytt. (Foto:Joakim Edvinsson)
Det bjöds på en underhållande och svängig match när topplaget Mjällby AIF gästade trädgårdsstaden Huskvarna. När dimman lättade över Zinkens damm stod det 2-2 på den provisoriska resultattavlan. - En svängig match men vi gör en bra prestation säger tränaren i Husqvarna FF, Mohammed Ali Khan.
Slaget vid Lützen
En regntung vecka bjöd på en regntung match. Dimman låg tät över Huskvarnas höjder men regnet slutade precis innan avspark. Det myckna regnandet gjorde att matchen fick spelas på Zinkens damms konstgräs. Det är enligt säkra källor första gången en Division 1 match spelats där.

Trots detta kom över 200 personer för att se matchen. De gick inte hem besvikna. En liten klack från Mjällby AIF bidrog till stämningen.

Sömning inledning
Kanske var det vädret kanske var det nått annat. Hemmalaget var iallafall inte riktigt vakna de första 20-25 minutrarna. En hög och aggressiv press från MAiF gjorde att hemmalaget hade svårt att etablera ett bra spel. De blårandiga hade svårt med bollkontrollen och slarvade bort en del enkla passningar.
Mjällby skapade trots det inte några riktigt heta chanser. Däremot var laget farligt på sina fasta situationer.

Hemmalaget stack upp i en och annan kontring. Omskolade högerbacken Marc Axengren gjorde en brytning och fullföljde framåt. Han fick till ett avslut som gick strax utanför.

Fasta situationer farliga
Bortalaget var heta på fasta situationer. Så det var inte konstigt att de gul-svarta tog ledningen efter att HFF-försvaret inte fått undan bollen efter en hörna. Axel Norén nickade in 0-1 och det började kännas som bortalaget  skulle ta tag i matchen ordentligt.

Husqvarna FFs spelare ville dock mera och efter underläget så tog laget tag i matchen. Simon Dimitrijevic hade ett bra avslut men Mjällbys stabila försvar kunde freda målet.

Lite chockande kom 0-2 målet. Även det efter en fast situation. Sist på bollen var Emmanuel Frimpong. Då spelade vi i den 38:e matchminuten. Psykologiskt tungt, tungt.

Ovan målskytt klev fram
Hemmalaget slutade dock inte spela trots underläget.  Laget fortsatte att trycka på och ordnade till slut fram en hörna.
Så precis som i gamla goda tider klev Husqvarna FFs eget fyrtorn fram och nickade resolut in viktiga, viktiga 1-2. Kristoffer "Snöret" Snarberg har inte gjort mål på två år, så det var ett mål i rättan tid.

Svängig andra halvlek.
Inledningen på andra halvlek gick i blårandigt tecken. Ni vet Edin Hamidovic? Han som leder skytteligan? En bra passning levererad av Simon Dimitrijevic. Edin tog emot bollen. Höll iskallt i den,  gjorde en liten höftvickning som lurar bort Mjällby-försvaret och placerar  bollen snyggt i målvaktens bortre hörn. 2-2. Kvitterat.  Då var andra halvlek sex minuter gammal.

Nära.. nära.. av Peter Gwargis
Mjällby  skapade en del hörnor som skapade oreda i HFF. John Håkansson i HFF-målet gjorde en kanonräddning på ett vasst avslut. Bortalaget hade också en boll i ribban. Ett tag kändes det som publiken väntade på ett ledningsmål för bortalaget.

Men HFF visade att de ville mest och när laget kunde hålla i bollen var det full fart framåt som gällde.
- Det var en svängig match och det är nog vi som är mest besvikna på ett kryss, säger Marc Axengren efter matchen.

Jag frågar honom om hans ovana position som högerback och han tycker forfarande det är ovant. Sett lite utifrån gör han det ändå bra. Ett bra komplement till mittbacksparet Snarberg-Andersson.

Framåt Husqvarna FF.
Husqvarna FF hade flera bra anfall och det är en glädje att se hur laget hela tiden vill spela sig ut svåra situationer. Naivt ibland när det sker i 92:a matchminuten men oftast vägvinnande.

I den 86:e matchminuten kunde talangen Peter Gwargis avgjort matchen. Ett inlägg ramlade ner vid fötterna och med öppet mål sköt han... i ribban. Ligg nu inte sömnlös för det Peter. Det kommer fler matcher.

I slutet var det trötta spelare som hade fem minuter tilläggstid att besegra. Det böljade fram och tillbaka men inga riktigt heta chanser skapades.

- Förutom inledningen på matchen så får vi vara nöjda med prestationen, säger Mak Husqvarna FFs tränare efter matchen. Han önskade dock att laget någon gång denna säsong kunnat avgöra en match i 92:e minuten.

Gick kvaltåget?
Mjällby har skickliga  spelare på flera positionerna men det saknade   tråd i anfallsspelet i bortalaget. Kanske gick tåget för chans på kvalplats för laget från Listerlandet. Men laget räddades av att Utsikten BK förlorade sin match. Tätt, tätt både i toppen och i botten av tabellen.

Dubbla bortamatcher.
För Mak och hans mannar väntar nu ett par tuffa bortamatcher mot Ängelholms FF och Utsiktens BK.
Till matchen mot Utsiktens BK anordnar HFF support en bortaresa. Missa inte det!

Text och foto: Joakim Edvinsson.