Herr Div 2

Viktiga poäng i målrik match
2017-09-09 18:38
Det är en ny Sheriff i stan. Peter Gwargis dominerade anfallspelet i dag (foto: Joakim Edvinsson)
På en riktigt regntung Vapenvallen spelades den viktiga matchen mellan Husqvarna FF och FC Rosengård. Båda lagen i desperat behov av poäng. Efter en målrik första halvlek var det egentligen inget snack om saken. HFF vann med hela 4-0.

Regn, regn, regn.

Det var länge oklart om matchen kunde spelas. De första beskeden var att planen inte var spelbar. Efter att domarna kontrollerat planen beslutades det att matchen ändå skulle spelas.

Det skulle visa sig påverka kvaliteten på spelet då det blev en del misstag och spelare som halkade omkring.

Nygammalt mittbackspar

Husqvarna FF’s tränare Mohammed Ali Khan hade vaskat om i backlinjen inför matchen.

Ett nygammalt mittbackspar i form av Didric Andersson och  Kristoffer Snarberg startade. Amer Ericsson Ibragic gick ut på vänsterkanten och Marc Axengren startade som högerback.

- Jag är nöjd med backlinjen idag. Särskilt kul att se Marc Axengren ta för sig på sin ovana position som högerback, säger Mak.

Amir Al-Ammari var avstängd och den unge talangen Peter Gwargis startade. Något som visade sig skulle bli lyckosamt.

Matchen inleddes dock inte i något sprakande tempo och lagen kände på varandra. Husqvarna FF skapade ändå några halvchanser på skott utifrån. Men enkelt för bortalaget att avvärja.

-Det blev lite upp och ner i matchen, mycket beroende på planen, säger en ändå nöjd tränare i Husqvarna FF efter matchen.

Målexplosion

I mitten av första halvlek fick Edin Hamidovic bollen på högerkanten. Han siktade länge och hittade Simon Dimitrijevic panna. Han gjorde inget misstag och nickade in sitt sjunde mål för säsongen.

Fem minuter senare  kom ytterligare ett mål.  Peter Gwargis kom ensam mot en utrusande målvakt och i den situationen som uppstod kunde till slut Edin Hamidovic nicka in bollen. Stort jubel på Vapenvallen.

Knappt hade publiken slutat applådera och satt sig ner så ringde det igen. Peter Gwargis briljerade och serverade Edin Hamidovic som enkelt kunde lägga in 3-0.

Stor frustration i bortlaget så klart.

FC Rosengård försökte lyfta upp spelet och skapade egentligen bara några hörnor. Ingen av de gav resultat.

I slutet av första halvlek skulle det egentligen vara ytterligare ett mål. Efter en spelvändning fick de blårandiga 3-4 rejäla chanser att öka på målskörden. Men FC Rosengårds försvar täckte alla försöken.

Lagen gick till halvlek efter att HFF skapat ytterligare några chanser.

Talangen som fick måla.

Andra halvleken blev mest en transportsträcka. Hemmalaget skapade flera chanser framförallt genom duktige Peter Gwargis. Även Simon Dimitrijevic och Edin Hamidovic kom fram till vassa avslut.

- Det var stundtals ett bländande anfallspel på den svårspelade planen, kommenterar tränare Ali Khan.

FC Rosengård försökte men skapade inte mycket, ja egentligen inget alls framåt.

Så i matchminut 66 kunde Amer Ericsson Ibragic löpa från eget straffområde, genom hela Rosengårds-försvaret. Ensam med målvakten serverade han en fristående Peter Gwargis som fick äran att göra sitt första mål i Söderettan.

I takt med att regnet fortsatte blev planen blev allt tyngre. matchen var punkterad och det var inte så konstigt att bolltempot sjönk undan för undan.

Värt att nämna som ljusglimtar är mittbackparet Snarberg-Andersson som gjorde en bra match.

Matchens lirare var ändå Peter Gwargis som belönades med att få göra mål.

Nästa match är en svår uppgift. Då gästar laget Ljungskile SK. Denna gång utan förre HFF-tränaren Glenn Ståhl. Han sa upp sig i veckan som gick.

Text och foto: Joakim Edvinsson

Träningsmatcher 20242023-12-07 10:27
Croeso Danny Barrow!2023-03-20 21:01
Matchdag x2!2023-02-11 07:42
Resultat träningsmatch2023-02-06 09:48
Resultat träningsmatch2023-01-30 10:21
Träningsmatcher 20232023-01-12 06:18
Ledarteamet växer fram2021-12-19 17:49