Herr Div 2

Ex-allsvensk debuterade på Vapenvallen
2017-08-31 07:10
Mohammed "Mak" Ali Khan gjorde sin debut i HFF-tröjan (Foto:Joakim Edvinsson)
Onsdagens semifinal mellan Husqvarna FF och Assyriska IK slutade 4-3. Det innebär att de blårandiga är vidare till final i Hyundai cup. Störta snackisen var inhoppet av Ex-allsvenske spelaren Mohammed Ali Khan.
Storpublik trots ösregn
Det märktes att intresset för matchen var stor. Trots att ovädret från Mordor drog in över Vapenvallens nyanlagda gräs var det uppskattningsvis 2-300 personer i publiken.
Dock var underlaget inte det bästa. Det släppte imellanåt och skapade lite dråpliga situationer.

Blårandig dominans
Första halvlek inledde Assyriska bäst och försökte dra upp tempot i matchen. Husqvarna FF tog undan för undan tag i matchen. Det var också hemmalaget som gjorde det första målet. Ytterbacken Amer Eriksson Ibragic stötte in bollen efter ett inspel.

- Jag är nöjd med att vi spelar en sådan offensiv fotboll säger tränare/debutanten Mohammed Ali Khan efter matchen.

I slutet av första halvlek fick Assyriska IK en chans att komma in i matchen. Det uppstod en rörig situation efter en frispark. Till sist damp bollen ner hos Dijan Vukojevic som avslutade bakom Marcus Harrysson i hemmamålet. Det var det sista som hände i första halvleken.

Bra insats av U19-spelare
Det var ett ungt lag som Husqvarna FF ställde på fötter. Flera spelare från U-19 laget kom in i matchen och gjorde en bra insats enligt tränare Ali Khan.
- Jag är speciellt stolt över de unga killarna, de kom in och visade på stort mod mot ett bra lag, säger han.

Det var dock en något äldre talang som gjorde ledningsmålet till 2-1. Philip Bernholtz drev upp bollen och fick iväg ett distinkt skott i inledningen av andra halvleken.

Husqvarna FF kontrollerade matchen hyfsat även om Assyriska IK inte var ofarliga när de kom upp i kontringar eller på hörnor.
Det var dock Viktor Torstensson som drygade ut ledningen till 3-1. Efter målet sprang en överlycklig målskytt ut mot publiken och visade upp en tröja med texten "Issa är alltid med oss".

Assyriska IK gav sig dock inte. Stax efter fick laget en straff och fram kliver den förre HFF-spelaren, Michell Haidari. Han slog straffen otagbart i Harryssons högra hörn.

- Vi släpper in lite enkla mål om jag ska vara petig säger Ali Khan om matchen.

Junior avgjorde
Reducering blev inledningen på en bra press av Assyriska IK. HFF backade hem, kanske en aning för mycket. Assyriska IK skapade några chanser på hörnor och inlägg som HFF-försvaret hade svårt att rensa undan.
Så i 86:e matchminuten fick då en av juniorerna avgöra. Gentonis Gjikokaj kunde dra in bollen efter att bortalaget inte fått undan bollen. 4-2 och matchen kändes avgjord.

Det hjälpte inte att ännu en f.d HFFare, Eddie Avdic reducerade till 3-4. Återigen efter en hörna som inte HFF kunde rensa undan.

Historisk debut för Mak.
I slutet av matchen gick det ett sus genom publiken. Tränaren i Husqvarna FF Mohammed "Mak" Ali Khan började dra av sig överdragskläderna. Han var uppsatt på laguppställningen och fick alltså göra sin premiär på Vapenvallen. Hans normala position var som mittback. Så det var ett rejält defensivt byte då han bytte av Philip Bernholtz på topp. Något mål framåt blev det dock inte utan tvärtom, Mak var på planen när de vitklädda reducerade.

- Senast jag spelade en match var juni 2016, säger Mak med ett skratt efter matchen. Han blir lite allvarligare och säger att han spelade några minuter för att hedra Issa Iskander. Han drömde om att få se Mak i den blårandiga tröjan.
- Han hade inte varit stolt över min insats idag, säger Mak med ett leende och tillägger: - När jag tog den första maxlöpningen så sa jag "aldrig mer".

Det blir alltså inga fler inhopp av Mak framöver utan han har bestämt sig för att bara vara tränare.

Finalen i Hyundai cup väntar
Den 5:e september spelar Växjö BK mot Oskarshamns AIK den andra semifinalen. Vinnaren där möter alltså Husqvarna FF i en final.

Text och foto: Joakim Edvinsson