HFF U17 är Smålandsmästare!
2014-10-17 19:37
Glada vinnare i DM-finalen (Foto Joakim Edvinsson)

En riktig laginsats gjorde att vi till slut stod som Smålandsmästare”, sa en glad tränare Andreas Sandqvist efter vinsten mot Jönköping Södra IF. Efter två halvlekar och ytterligare två förlängningskvartar kunde Husqvarna FF U17-lag vinna med 6-5 på straffar.

”Det var två riktigt jämna lag som möttes idag i en fantastisk inramning. Vill verkligen tacka publiken och föreningen som kunde ordna detta.”, sa Sandqvist.

Matchen började annars en aning trögare. Killarna verkade vara nervös och fick inte igång det passningsspel som är adelsmärket för laget.  J-södra började bra och redan efter 5 minuter kunde Husqvarna FF-fostrade yttermittfältaren Alexander Dimitrijevic, pricka ribban efter en snygg frispark. Ribbträff även i den 14:e minuten av Alexander och det började osa hett för HFF-försvaret. Spelet böljade lite fram och tillbaka men de riktigt heta chanserna saknades.

Så i matchminut 31′ kunde då ovannämnde Alexander Dimitrijevic göra 0-1 till bortalaget. han stötte in bollen vid bortre stolpen efter ett inlägg från vänster. Inte nog med det så började det spöregna och gjorde det tyngre att spela.

Halvleken slutade 0-1 till J-södra.

I andra halvlek fortsatte ösregnet och storpubliken på ca 200 personer kurade ihop sig i regnet och kylan. HFF-killarnas spel värmde dock mer än i första halvleken, passningsspelet kom igång och Alex Muresan och Osman Karimi började hitta varandra och kom allt som oftast runt på vänsterkanten. J-södra var dock inte ofarliga och backlinjen fick verkligen slita föredömligt för att tillsammans med storspelande målvakten Sebastian Hafström freda målet.

I 51:a minuten fick Liam Capeljan en drömpassning av Alex Muresan men bollen smet strax över ribban. Så kom då kallduschen då utomordentlige domaren Arian Banda blåste en korrekt straff till J-södra. Fram klev Mustafa Ismael och slog bollen distinkt i . . . RIBBAN!

Publiken jublade och det gav energi till killarna på planen. Så i den 64:e minuten bröt Muresan en passning och avancerade framåt. Strax utanför straffområdet gör han en snurrfint och måttar skott med sin högerfot. Bollen seglar i en snygg båge och nästan som i slowmotion letar den sig in i målvaktens bortre hörn. 1-1 och kvitterat med det kanske snyggaste målet vi sett på Vapenvallen i år.

Husqvarna FF fick energi och fortsatte spela sig fram på kanterna. Inbytte Jordi var nära att komma loss från sin försvarare flera tillfällen. J-södra var dock inte ofarliga och i minut 76 gjorde Sebastian i HFF-målet en dubbelräddning på närskott från J-södra spelare.

Kanske var det anspänningen, kanske regnet, men sista femton minutrarna gick tempot ner och flera spelare lade sig ner med krampkänningar.

Så var det dags för förlängning. 2 x 15 minuter. Det var två trötta lag och de riktigt heta chanserna saknades även om båda lagen med lite skärpa kunnat avgöra matchen.

Så efter 120 minuter blev det då dags för straffar.

Lotten gjorde att HFF inledde straffskyttet.

”Jag var faktiskt inte alls nervös” kommenterade Sandqvist

Straffskyttet inleddes med att Alex Muresan gjorde 2-1.

På J-södras första straff gjorde Sebastian en mirakulös räddning då han limmade bollen långt nere vid sin vänstra stolpe.

Efter det att Chadi AounFelix Ljungren och Osman Karimi satt sina straffar stegade Liam Capeljan fram. Distinkt satte han bollen i nät och vild glädje utbröt.

Stort grattis till detta laget där flera spelare har varit med om att vinna DM två gånger. 6-7 spelare kommer också vara med i nästa veckas DM match i JDM P19. Även denna på Vapenvallen. 22 oktober kl 18.30.