Herr Div 2

Förlust trots bra inramning
2018-05-20 20:45
Husqvarna Support gjorde vad de kunde (Foto: Joakim Edvinsson)
Husqvarna  Support stod för en fin inramning och Zinkens damm visade sig från sin finaste sida. Det var äntligen dags för ”hemmapremiär”. Hemmalaget inledde bra, men fick ändå se två baklängesmål i matchen. Det hjälpte inte att Sulejmen Sarajlic storspelade i målet och att Joel Stevens reducerade. Matchen slutade 1-2.

Som vanligt en bra start

Inledningen av matchen var det två spända lag som likt två boxare kände på varandra. HFF inledde dock piggare och satte en del press på bortalagets backar. När de sedan började med att slå långt så tippade matchen över lite åt FK Karlskrona. Men de skapade inte de vassaste chanserna. De hade en farlig frispark som gick strax utanför Sulejmen Sarajlics högra stolpe. Innan dess hade Tarek  Alnator ett riktigt vasst volleyskott som gick strax över.

Precis som i de tidigare matcherna hamnade laget i underläge. Målet kom som en kalldusch. FK Karlskrona kom runt på HFF’s högerkant. En passning snett inåt bakåt så kunde FKK göra 0-1. Enoch Adu var målskytt.

- Det är lite lättläst när Karlskrona spelaren gör bort två av våra spelare precis innan målet, konstaterar tränaren Benjamin Westman.

Laget gav sig inte.

I tidigare matcher har ett baklängesmål gjort att laget fallit ihop som en ballong. Det skedde inte riktigt denna gången även om den pigga inledningen bedarrade.

Strax efter baklängesmålet drog publiken efter andan då Arian Banda kom helt fri med målvakten. Karlskronas målvakt räddade  friläget.

HFF skapade ytterligare några lägen när man började slå långa bollar, men kom inte igenom i straffområdet. Matchen jämnade återigen ut sig och bortalaget hade bud på ytterligare något mål efter klent försvarspel.

Stark inledning på andra

Andra halvlek började laget piggt. Joel Stevens, Myer Bevan och Arian Banda skapade riktigt farliga lägen. Men bollen smet allt som oftast strax utanför.  Tre riktigt vassa chanser redan de första 5 minutrarna i andra halvlek.

Ska matcher vinnas så behöver dessa chanser sättas.

- Ja, det är verkligen stolpe ut för oss, konstaterar tränaren Benjamin Westman och tänker på Dijan Vukojevics stolpskott i mitten av andra halvlek.

Utökad ledning

När HFF tryckte på för kvittering skapades det en del lägen för bortalaget. Matchens lirare Sulejmen Sarajlic fick göra en kanonräddning på en nick i 56:e matchminuten.

Han gjorde en väldigt bra match och blev helt rättvist utsedd till matchens lirare.

I mitten av andra halvlek fick Karlskrona bita sig fast genom flera hörnor och frisparkar på raken. Återigen var det ett svagt spel i det egna straffområdet som ledde fram till  baklängesmålet.

Det stod 0-2 på den nyinförskaffad resultat tavlan på Zinkens Damm.

Status Vapenvallen.

På tal om resultattavla. Det var inte det enda som Zinkens damm hade blivit pimpat med. En helt ny kiosk, läktare och en högtalareanläggning fanns också på plats. Sekretariatet  befanns sig på taket av omklädningsrummen. Kändes kanske inte som den mest säkra arbetsplatsen för dagens Speaker, Johan Strandler.

Hur är då skicket på A-planen? Just nu så är den mer lämpad för beachfotboll. det har hällts på 100 ton med sand. Detta för att gräset ska få dränering och luft. Gräset dog i vintras eftersom rötterna hade ruttnat.

Prognosen är väldigt osäker avseende spel. Den mest pessimistiska bedömningen handlar det om hösten. Den mera optimistiska redan om ett par veckor.

Ja, vi får se tiden an.

Nu, tillbaks till matchen.

Byten gav energi

Efter 0-2 målet gjorde tränare Westman ett par byten som tillförde energi till laget. Johan Karlfjärd ersatte Adam Fägerhag, Dijan Vukojevic ersatte Tarek Alnator och Sebastian Dimitrijevic ersatte Malek Iskander.

Sebastian Dimitrijevic gjorde sin debut i söderettan redan i premiären 2017 men fick säsongen förstörd pga skada och en långvarig sjukdom. Det var därför kul att han fick komma in i hetluften igen.

Nämnde Sebastian tände ett lite hopp för hemmalaget. Han passade fram Joel Stevens som satte reduceringsmålet snyggt. Då stod klockan på 86 minuter spelade.

- Sebastian är en talangfull och bra spelare. Han har alla förutsättningar att utvecklas på ett bra sätt, säger Benjamin Westman.

Resning på mållinjen - nära, nära

I slutet tryckte hemmalaget på och visade bra kämpatag i framförallt slutet av andra.

På övertid trodde alla supportrar på Zinkens damm att det var kvitterat. Didde Anderssons fick dock se sin cykelspark räddas av Karlskronas målvakt på mållinjen.

Ridå.

Något positivt då...?

Ja, när laget ändå försökte spela sig igenom så skapades en del möjligheter.

Sulejmens pådrivande av laget hela matchen.

Sebbe Dimitrijevics comeback.

Bäst på plan var ändå Husqvarna support som stöttade laget hela vägen!

- Jag hade varit ännu oroligare om vi gått härifrån och inte skapat några chanser. Det är ett tufft läge och det vi skapar måste vi förvalta på ett bättre sätt, avslutar Benjamin.