Herr Div 2

Fotbollsgudarna måste vara tokiga
2017-05-14 20:27
Amer Eriksson Ibragic satte sin straff säkert (Foto Joakim Edvinsson/Arkiv)

Ett poäng inspelat på fyra matcher. Motståndarlaget FC Rosengård hade inte ens det inför den kvalfyllda drabbningen på Rosengårds IP. Trots att Husqvarna FF gjorde det mesta rätt, med hög press och stort bollinnehav kunde hemmalaget ta en pinne. Det var en helgalen match som till slut slutade 3-3.

Bra start trots försening

Matchen började bra för de blårandiga. Detta trots att laget blivit sena till Rosengårds IP och matchen kom igång femton minuter för sent.

Första riktigt heta chansen fick Johan Karlefjärd redan i den första matchminuten. Han sköt vid målvaktens vänstra hörn. FC Rosengårds duktige målvakt hann ned och räddade. Chansen kom efter bra förarbete av Simon Dimitrijevic och Edin Hamidovic. Det syntes tidigt att FC Rosengårds taktik var att  slå långa bollar och vinna andra boll på mittfältet.

I femte matchminuten fick Edin Hamidovic sin chans men målvakten räddar återigen.

Så fortsatte första halvlek. Simon Dimitrijevic fick frispark i livsfarligt läge utanför straffområdet men målvakten hann ned även på detta försök.

Den höga pressen gav emellanåt utdelning och i ett sådant tillfälle snor Edin Hamidovic bollen av Filip Widman och passar till en fristående Arber Hasani. Han hade öppet läge och halva Malmö stad trodde nog på ett ledningsmål för bortalaget.

Bollen.Går.Över.

Den berömda blixten från den lika berömda klarblå himmeln

Så efter att egentligen bara haft en halvchans i matchen så kommer ledningsmålet som en kalldusch för bortalaget. Detta sker efter ca 21 minuter spel då hemmalaget kan nicka in en hörna. Efter det kommer Rosengård i en och annan kontring då HFF fortsätter att pressa på.  Rosengård backar hem med hela laget och gör det svårt för HFF att komma till lägen.

Det är i kantspelet som HFF kommer framåt. Snarberg kommer runt och slår bollen snett inåt bakåt till Hasani, som skjuter över. Förra året hade det varit mål. . . 9 gånger av 10. David Svensson överlappar med Amer Eriksson Ibragic men FC Rosengård får en tå på bollen vid alla chanser. Vincent Mawana stormar framåt på kanten men får bara hörnor med sig.

Gör det mesta rätt.

De blårandiga gör det mesta rätt, de spelar sig ur pressen med stort tålamod och äger mycket boll. Kommer framåt. Men sätter inte de avgörande lägena.

-  Vi är allt mer modiga, men det tar tid att spela ihop oss. Många tycker säkert vi ska vara cyniska och börja med chansspel men vi har en långsiktig plan. Vi behöver plocka fram det både individuellt och som kollektiv, säger en besviken Mohammed Ali Khan när jag når honom på bussen hem från Malmö.

Det sista som händer i första halvlek är att FC Rosengård är oroligt nära 2-0 .  FC Rosengårds spelare får dock bollen precis utanför HFF-målvakten Marcus Harryssons högra stolpe.

Andra halvlek ser ungefär likadan ut. HFF pressar allt hårdare och FC Rosengård skapar ett och annat läge på kontringar.

- FC Rosengård var helt färdiga redan i slutet av första halvlek. Vi sa i halvtid att om bara fortsatte trycka på skulle målen komma, fortsätter Ali Khan.

HFF skapar läge efter läge som rensas av FC Rosengårds-försvaret eller räddas av målvakten. Det känns som spel mot elva man i FC Rosengårds straffområde och de riktigt, riktigt heta chanserna för kvittering uteblir.

Så i den 80:e matchminuten bestämdes sig ändå fotbollsgudarna att nu minsann skulle det  ges valuta för entrepengen. . .med råge.

Galen, galen avslutning

Allt börjar med en hemmalagskontring. Först får Harrysson göra en räddning på ett skott utifrån . På hörnan efter så tråcklar FC Rosengård in bollen igen. 2-0 och ridå! Trodde alla på Rosengårds IP utom fotbollsgudarna som ville annorlunda. I anfallet efter forcerar en ursinnig Simon Dimitrijevic in bollen till 2-1 och tände ett lite, lite hopp för bortalaget.

Om 2-1 var ett lite flämtande stearinljus av hopp, tände Edin Hamidovic hela majbrasan. I den 88:e minuten får han sitt läge och skjuter in kvitteringen 2-2.  Skulle båda lagen backa hem och skydda poängen nu? Icke. . . HFF vädrar segervittringen och trampar framåt. Men. . . Fotbollsgudarna ville annat. . .

Hamidovics Majbrasa av hopp slängdes i Öresunds djupa vatten av anfallaren Linus Fridolf. I en kontring (återigen) så kan han lobba bollen över en chanslös Marcus Harrysson in HFF-målet. Ridån är på väg ner. .. igen.

Sa jag att fotbollsgudarna ville annorlunda? Alla hade nog koll på att det var ordentligt tilltagen tilläggstid. HFF drev upp tempot och pressade på. I en tilltrasslad situation där FC Rosengård blockerade skott efter skott tog en spelare bollen med handen. I straffområdet. Avsiktligt.

Detta var tillåtet på sina håll någon gång fram till slutet av 1800-talet då mer standardiserade regler infördes och fotbollen skildes definitivt från Rugbyn. Men nu är det inte tillåtet.

Domaren gjorde helt rätt att blåsa och peka på straffpunkten. Dessutom rött kort på den olycklige Ali Jasmin.

Fram stegar en orädd ytterback i form av Amer Eriksson Ibragic. Pulsklockan på min vänstra arm indikerar ”Högintensiv träning” och man hörde ända till fjärde bänkraden hur FC Rosengårds tränarens tinningspuls pulserade.

Vrigstadssonen Ibragic gör inget misstag och sätter straffen iskallt i målvaktens högra hörn. 3-3 står det på tavlan efter att 5 mål gjorts de senaste tio minutrarna.

- Jag tänkte faktiskt inte mycket mer än att bollen skulle in, säger poängräddaren Amer Eriksson Ibragic efter matchen. Han var irriterad på att laget precis hade fått 2-3 i baken precis innan.

Kort därefter blåser domaren en lättnadens suck genom sin pipa och förkunnar att matchen är slut.

Hårt straffade

Amer Eriksson Ibragic tycker att laget borde ha avgjort på de heta chanserna laget skapade redan i första halvleken. - Jag tycker vi hade mycket boll och ganska bra chanser framförallt i första att avgöra matchen. Tyvärr blir vi straffade på två hörnor och det ska inte hända, avslutar han när bussen rullar hemåt Huskvarna.

Ska matchen analyseras i sin helhet borde de blårandiga tagit med sig tre poäng. Så kanske är ändå FC Rosengård mest nöjd med en pinne - även om de tappade två på värsta tänkbara sätt.

Det är fortfarande ett tungt läge  för Husqvarna FF som i och med dagens match är fortsatt näst sist i tabellen.

- Vi var det bättre laget men det hjälper inte. Vi måste ta poäng. Det är klart att det tar mentalt. Vi jobbar oss tillbaka.  Vi är inte glada i bussen säger Mak innan vi lägger på och en ny träningsvecka snart ska ha sin början.