Dam A

Tuff match som gav en poäng.
2019-06-21 18:42
Ellen Strandler gjorde sitt första mål för säsongen (Foto: Joakim Edvinsson/arkiv)

Damerna spelade under torsdagen match mot IFK Örby. Det var en jämn match som också slutade 1-1 efter mål av Ellen Strandler.

Stark hemmaoffensiv i inledningen

I inledningen av matchen var det Örby som tog tag i taktpinnen och satte hög press med många längre bollar. HFF damerna löste situationerna, jobbade sig in i det snabbt och man började få igång spelet.

Hanna Lofthammar gjorde sin första matchstart i division 1 och utmanade fint på sin högerkant, samarbetandes med Johanna Nordh och Malin Andersson. På andra sidan slet Nikki Haimes tillsammans med Lina Gasslander och kom till inlägg ett par gånger.

Flera bra chanser i första halvlek

Sarah El Nicky var uppe och nickade på en hörna där en motståndare räddade på mållinjen. Lina Gasslander spelade fram Malin Andersson efter att varit nästintill ensam på motståndarnas planhalva, men bollen tog i ribban. Flera gånger slog Lofthammar bra inlägg som motståndarna lyckades få undan.

Örby däremot fortsatte med sitt höga spel och löpte mycket på kanterna, men kom mest till skott utanför straffområdet.

Efter 21 spelade minuter kom målet! Victoria Ström spelar upp till Ellen Strandler, som hämtar boll på egen planhalva och driver hela vägen till straffområdet - där hon drar till. En kanonträff som seglar över målvakten!

1-0 stod sig till halvtid, vilket ändå inte var helt orättvist.

Hårt defensivt arbete gav utdelning

Örby startade andra halvlek med ännu högre press och vann mycket bollar centralt, då de var mycket starka i luftrummet. HFF-tjejerna kämpade på men kom inte riktigt in i rätt flow. Återigen är det mestadels skott utifrån från Örbys sida som Elinore i mål hade bra koll på, men i den 57 minuten fick de utdelning. Ett stenhårt skott till höger om Elinore, som var på bollen, men det var ett otagbart avslut.

Matchen fortsatte på samma sätt, böljandes fram och tillbaka med Örby stormandes längs kanterna.

De sista 15 minuterna har vi två jättechanser att avgöra. Där Sarah Nqila snyggt förarbetad av kapten Andersson, slår ett inlägg till Lina som nickar strax utanför. Strax innan vann samma Lina en boll i motståndarnas straffområde, men bollen ville bara inte in.

- 1-1 är ändå ett bra resultat, i en match där det kunde slutat med 3 poäng för vilket av lagen egentligen, konstaterar Malin Andersson efter matchen.

Ett hårt jobb i defensiven av samtliga, bärgade en viktig pinne mot ett duktigt och fysiskt starkt Örby.

Stor eloge till hela laget för dagens insats, där det ändå bör tilläggas att flera spelare saknades i truppen och tränare Jansson fick göra en del rockader i uppställningen.

Nästa helg tar vi emot serieledarna Jitex på Vapenvallen! Varmt välkomna!

Text: Victoria Ström

Hallå där Tilda! 2020-08-31 17:00
2020-06-23 17:00
Läget i damtruppen2019-12-07 17:09
Dags för final!2019-10-02 07:53
Klara för cupfinal!2019-09-04 12:27
Förlust för damerna 2019-09-01 16:23
Seger trots sämre spel.2019-08-25 19:49