Fantastisk prestation mot AFC Eskilstuna, 0-0
2018-09-09 09:37
Två i backlinjen som fick kämpa hårt och som gjorde det med bravur
Fjärde mötet
Sexan mot sjuan i tabellen. Ännu en helt öppen tillställning, roligt! AFC Eskilstuna är ett spelskickligt lag med högt tempo och våra tre tidigare möten har överlag varit händelserika matcher. Förra säsongen hade vi en förlust på hemmaplan med hela 0-7. Det följdes upp med en vinst (då vi spelade fantastiskt bra) på bortaplan med 5-2. Det senaste mötet - i årets serie - slutade, trots ledning vid två tillfällen, med förlust 2-3. Bortaplan på Tunavallen behöver alltså inte vara en nackdel mot detta lag.

Missad straff
Tidigare möten har gett oss viss erfarenhet och inför matchen är vi väl förberedda kring vilken matchplan som gäller. Vi ligger också rätt i våra positioner i hela första halvlek. AFC Eskilstuna skapar egentligen inte någon farlig chans alls. Däremot har vi några bra lägen. Det bästa är en straff i 44 minuten som den annars så säkre Filip Andersson tyvärr missar. Dessutom hade vi ett riktigt bra frisparksläge där Sebastian Dimitrijevic var inblandad, men som inte heller gav utdelning.

Fantastiskt försvarsspel
Inför andra halvlek har AFC Eskilstuna justerat sitt spelsätt en del. Vi känner igen det från tidigare möten då de kan skapa rejält tryck på oss. Vi får allt svårare att etablera något anfallsspel och får istället försöka överleva på kontringar. Efter hand som tiden går kan HFF räkna in enstaka halvchanser, medan AFC Eskilstuna däremot kan summera ihop två ramträffar och överlag ett bra anfallsspel.

Jesper Svenssons kommentar
- En eloge till vår backlinje som inte ger sig utan spelar ett fantastiskt försvarsspel och stundtals jättebra anfallsspel sett över 90 minuter. Vi gör en fantastisk kämparinsats idag och vi är nöjda med matchen. ALLA spelare krigar i hela matchen  för varandra - imponerande. Värt att nämna är också att Philip Bjelovuk född -03 gjorde sin debut i U19.

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06