2018-08-12 19:30
Första målet sätter August Sander på en frispark
Offensivt och många chanser skapades när U19 besegrade Assyriska IF med 4-0.

Offensiv inledning

Tillresta Assyriska IF från Norrköping bjöds på fina fotbollsförutsättningar på Zinken. Det var visserligen bitvis lite blåsigt, men lite lagom temperatur och växlande sol och moln. Vi fick för dagen se en något annorlunda startelva i vårt HFF-lag. I U19-serien har vi inte tidigare sett Max Nilsson som skulle vakta stolparna. Domaren hade inte mycket mer än blåst igång matchen förrän vi förstod att matchplanen var att inleda offensivt. HFF etablerar tidigt ett tryck mot Assyriska IFs backlinje och deras ganska kortvuxne målvakt. Redan efter två spelade minuter hade HFF inte mindre än två riktigt heta målchanser.

HFF skapar flest chanser

När första kvarten spelad så jämnar det till sig en del även om det är HFF som fortsätter att ha mest bollinnehav och skapar också flest chanser. Efter ca en halv timmes spel har vi två stolpträffar. Först en av Emil Johnsson och kort därefter av August Sander. De efterföljande fem minuterna pressar våra spelare på allt mer och det skapas chanser både på en hörna och försök till mål med cykelspark. Pressen leder såsmåningom till att Assyriska IF tvingas ta till alla medel. Edvard Lans blir nedriven och HFF tilldöms frispark. August Sander stegar fram och sätter den säkert i mål, 1-0.

Innan första halvlek är slut har HFF skapat ytterligare fler målchanser, bl a fick David Renblad en möjlighet att nicka i mål efter en hörna, men bollen gick över ribban. I slutminuterna kommer då även Assyriska till mållägen. De får till en ganska bra chans, men Max Nilsson är med i målet och kan avvärja deras möjlighet.

Rött kort för Assyriska IF

Inledningen av andra halvlek påminner rätt mycket om första halvlek. HFF är det spelförande laget, men Assyriska IF är inte ofarliga och det är trots allt bara ett mål tillgodo. Det är dock periodvis lite irriterat i motståndarlaget och Edvard Lans blir på nytt blir nedriven i 54:e minuten. Denna gång är det inte där bollen spelas, och det resulterar i ett andra gult kort och Assyriska IF får därmed fortsätta matchen med 10 spelare.

De efterföljande 10 minuterna lyckas Assyriska IF ändå ganska väl och i 59 minuten blir det lite missförstånd i vår backlinje, men Max Nilsson redde ut det hela. Därefter börjar det märkas allt mer att HFF ändå var fler på planen och lite vassare. Nyinbytte Algot Pettersson hade t ex en bra chans som dessvärre gick i höger burgavel. Även Lukas Larsson kom med ny energi och hade ett bra skott efter framspel från Edvard Lans i 70:e minuten.

Tre mål på 15 minuter

I matchens sista kvart får vi sedan rejäl utdelning. I 77:e minuten Lägger Edvard Lans en fin boll i en båge mot mål. Lukas Larsson håller sig framme och kan nicka in HFFs andra mål för dagen. Kort därefter får August Sander sätta det tredje målet efter ett fint förarbete av Ravi Tavi och Edvard Lans. I den 85:e minuten fastställer sedan Gustav Malmström slutresultatet till 4-0. Kul för Max Nilsson som därmed fick hålla nollan i sin första match.

Huvudtränare Jesper Svensson sammanfattar

- Det var en välspelad match från oss där vi skapar väldigt mycket lägen men missar alldeles för mycket i offensivt straffområde. Skulle jag plocka fram vad som var positivt och negativt så är det:

+ vi kommer runt bra på kanterna i offensiven.

- vi orkar inte hålla defensiven i 90 minuter utan slackar lite.

Foto och text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22