Tre nya härliga poäng i Norrköping (1-2)!
Trötta men glada och nöjda killar som gjorde en fin prestation i värmen

Dramatisk resa till Norrköping

Inte trodde vi att det kunde bli en så dramatisk uppresa. Först fick vi känna på köer vid Röttle bro strax innan Gränna. Ombyggnationsarbetet har ju pågått en tid så det borde vi kanske tänkt på. Nästa köbildning blev mer oväntat, först en motorcykelolycka som stoppade upp och sedan en bil där motorn började koka, för att sedan börja brinna.

Varmt var det!

Väl framme och matchen kunde komma igång ca kvarten efter utsatt tid så visade termometern 31,3 grader! Det präglade nog lite av spelet i början för det var ganska försiktigt och mycket bollrullande inom lagen. Vi skapar en del chanser, men så kommer Smedby AIK på omställningar. I 23 minuten kommer en av hemmaspelarna med bra fart, men David Renblad kan rensa undan. I den efterföljande hörnan lyckas då Smedby AIK med hjälp av en nick som gick i stolpen få första bollen i mål. Det kändes inte helt rättvist då HFF var det spelförande laget och mer skulle det bli.

Flera bud på mål

Under de kommande 20 minuterna trycker vi på rejält och det är bara stundvis som Smedby AIK får känna på bollen. I 32:a minuten har vi en fin målchans där Edvard Lans når fram med en passning till Anmar Kiwarkis som tyvärr nickar i ribban. Det skulle dröja till 41:e minuten innan HFF fick utdelning. Det var efter ytterligare ett framspel från högerkanten av Edvard Lans till Lukas Larsson som kunde avsluta med en nick i mål, 1-1.

HFF är det spelförande laget

Det blir inga mer mål i första halvlek, men med bollinnehavet i första halvleken så var det nog ingen av de tillresta supportrarna som var så oroliga. Den dominans som HFF hade i slutet av första halvlek mattades något i andra halvlek, även om HFF var det spelförande laget. Det skapades fler chanser och Smedby AIK fick med tiden det lite jobbigt att hänga med. Ett sådant tillfälle uppstod i 74:e minuten när Noah Shamoun gör bort sin spelare. Adam Mitry i Smedby AIK hängde inte med och tryckte till Noah i ryggen, med påföljd att Adam tilldelades sitt andra gula kort och därmed var det färdigspelat för hans del. Med en motståndare mindre öppnade sig ytorna lite mer och bara två minuter senare kunde Anmar Kiwarkis på vänsterkanten visa sina färdigheter. Efter att ha lurat bort den ende backen som hotade kunde han kallt avsluta otagbart för hemmalagets målvakt, 1-2, härligt!

Lite oroligt i slutminutrarna

Fullt naturligt så försöker Smedby AIK pressa på för att ordna ett kvitteringsmål under de återstående 13 minutrarna. Visst blir det lite oroligt ett tag, men som så många gånger förr visar vår backlinje stabilitet och trygghet och kan avväpna Smedby AIK innan det blir allt för farligt. Våra blåränder reder ut det och tar med tre nya poäng hem.

Bild & text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22