Ett av HFFs lägen i andra halvlek

Premiärdags

Så var det dags för första seriematchen i U19 Division 1 i år. I en för dagen riktigt stor spelarbuss gjorde spelarna entré i Degerfors. En behaglig uppresa hoppades vi skulle kunna bidra till att ge positiva avtryck i vårt spel. Även för våra ledare var det nog uppskattat. Det noterades att vår headcoach Jesper Svensson hade gott om utrymme för att förbereda matchtaktiken. Både PC, papper och penna var framme och det klurades en hel del kring spelarpositioner, studier av videoklipp m m. Härligt med förberedda och ansvarstagande ledare!

Degerfors hörnor var framgångsrika

Kanske var det för bekvämt i bussen för vi startar matchen ängsligt. Jesper Svensson tyckte hela laget var på hälarna och var inte med alls. Redan efter tre minuter gör Degerfors IF 1-0 på ett individuellt misstag i efterspelet på en hörna. De utökar sedan ledningen efter ungefär 15 minuter. Även det efter slarv i straffområdet. Efter ca 20 minuter kommer vi dock in i matchen mer och mer och Lukas Larsson lyckas reducera till 2-1. Efter en konstig och olycklig situation precis innan halvtidsvilan gör Degerfors IF dessvärre 3-1 på hörna.

Andra halvlek tidvis riktigt bra

I andra halvlek kommer vi in med mycket energi och dominerar stundvis matchen totalt. Vi gör också 3-2 i matchens 61:a minut via nyligen inbytta Algot Pettersson. Därefter följer en period på 20 minuter när vi har goda chanser att göra 3-3. I vår iver efter en reducering kommer istället 4-2 efter en omställning. Där avgörs också matchen och det blir ytterligare ett mål (5-2) i första och sista övertidsminuten.

Jesper Svenssons sammanfattning

- "Vi gör alldeles för mycket individuella misstag på egen planhalva och startar matchen katastrofalt. Andra halvlek däremot är välspelad från vår sida."

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06