Tapper kamp räckte inte...
2018-03-05 09:00
Inte ens korten blev bra denna dag...
Derby i Elmiahallen
Så var det dags. Skönt med en bortamatch som inte krävde så lång resa. Derbyn kan ju dock vara krävande av andra skäl. Det märktes i inledningen då vårt U19-lag började lite trevande och försiktigt. J-Södra etablerade ganska tidigt en bra press i sitt spel och vi inriktade oss på försvar, vilket vi också gjorde mycket bra. HFF saknade inte möjligheter, men det var främst genom snabba omställningar.

Oavgjort i halvtid
I 13:e minuten lyckas Noah Shamoun skapa yta och ta sig fram på vänsterkanten, men det gick inte hela vägen. Istället fortsatte pressen från de gröne, men vi försvarar också mycket bra. Den bästa chansen har J-Södra i 42:a minuten då de sätter en frispark i ribban. Bara minuten efter, vänder det och då har Anmar Kiwarkis en möjlighet att ge HFF ledningen. Innan halvleken är slut så gör Jonathan Bosmyr en viktig räddning på en hörna.

Avgörs i andra halvlek
I andra halvlek blir det lite svängigare spel och vi är inte fullt lika disciplinerade. J-Södra tar vara på en möjlighet i 65:e minuten och så är det 1-0. Snabba omställningar var det som gällde och Noah Shamoun fick ytterligare en bra chans. En fin löpning från nästan från halva plan men i sista sekunden blir han i kappsprungen av J-Södras back - annars hade han varit själv med målvakten. Vi får ytterligare ett liknande läge där Mehr Edoian också kommer själv med full fart från halva plan. J-Södras målvakt är med ute och det stannar vid en mindre kollision. På en frispark strax därefter kan sedan den välbekante före detta HFF-spelaren, Peter Gwargis fastställa slutresultatet till 2-0.

Jesper Svenssons analys
Vi fick en intervju med huvudtränaren Jesper Svensson och han summerar matchen på följande sätt:

- Vi gör en helt okej match där J-södra i första halvlek har klart mest boll men inte skapar speciellt mycket - vilket betyder att vi gör ett bra defensivt arbete. Vi har dock lite svårigheter att etablera oss offensivt!

- I andra halvlek har vi mer boll än i första och skapar en del lägen men där J-södra gör två mål på våra individuella misstag. Som lag skulle jag säga att vi är bättre men J-södra har 2-3 individuellt oerhört skickliga spelare som avgör matchen.

Text och foto: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22