Samling:12:30
Förarglig förlust (3-1) i Ljungskile (U19)
2017-10-01 21:30
Frisparksläge på Skarsjövallen
U 19 åkte på en snöplig förlust i bortamatchen mot Ljungskile SK. Den slutade till slut 3-1 till hemmalaget. - Det är en okey match men det finns alltid utrymme för förbättringar, säger tränare Jesper Svensson.
Soligt väder och taggade grabbar
Det är en solig och höstlik söndagsmorgon när grabbarna som vanligt träffas på Vapenvallens parkering för avfärd mot Skarsjövallen i Ljungskile. Det känns taggat och det finns inget annat än vinst i tankarna.
Domaren blåser igång matchen. Den inleds aggressivt av båda lagen, det märks snabbt att det kommer bli en jämn kamp. Det första farliga läget står Ljungskile SK för när de får en hörna, bollen landar bra i straffområdet och Ljungskile SK är nära att göra första målet.

Första målet kommer
Ljungskile SK trycker på mer, våra grabbar får det svårt att hålla emot. De kommer indrivande på vänsterkanten och slår ett inlägg, ett samspel i straffområdet och det första målet, 1-0...
Våra grabbar inser att det inte går hänga läpp om vi ska vinna matchen. Vi fortsätter att trycka på. Detta leder till många farliga lägen. I matchminut 18 får vi en frispark i ett relativt ofarligt läge. Gentonis Gjikokaj går fram och får dock till en riktigt bra träff, tyvärr går den precis utanför vänster stolpe.

Fortsatt jämnt spel
Första halvleken fortsätter vara jämn och många lägen skapas för både Husqvarna FF och Ljungskile SK. Johannes Lindell lyckas hålla tätt i vårt mål, där Ljungskile SK har skapat många farliga lägen. För Husqvarna FF är Edvard Lans framme i  matchminut 33 med ett bra skott som dessvärre inte leder till något mål. Domarn blåser av och första halvlek slutar 1-0 till Ljungskile SK.

Två mål inom två minuter
Inför andra halvlek har Jesper Svensson gjort några byten och ändrat om i laget. Andra halvlek startar starkt för Husqvarna FF. Det leder till två farliga frisparkar, dessvärre utan utdelning. Istället är det Ljungskile SK som är framme och gör 2-0. Detta är bara bränsle för Husqvarna som taggar till. Gentonis Gjikokaj  får bollen, bara ett par minuter senare, och spelar fram den perfekt till August Sander som lägger in den i mål, 2-1!

Husqvarna FF trycker på
Husqvarna FF äger resten av andra halvlek. Det skapas många lägen för grabbarna men det är tufft att få in bollen på Skarsjövallen. Inför sista minuterna har Husqvarna FF haft många lägen att kunna kvittera på, vi har tryckt upp laget ordentligt.

Märklig avslutning
I sista minuten händer något märkligt. En långboll slås mot vår backlinje, den är alldeles för lång för att Ljungskile SK ska hinna. Herman Svensson släpper bollen till Johannes Lindell som tar emot bollen, domarn blåser då indirekt frispark? Alla på planen blir helt chockade och ingen förstår vad det är som har hänt. Domaren förklarar att Johannes Lindell tydligen sagt "släpp bollen" till Herman Svensson vilket domaren menar är emot regelverket. Ljungskile SK slår den indirekta frisparken som leder till en grötig kamp och tyvärr ett tråkigt mål. Domaren blåser av strax efter och matchen slutar 3-1 till Ljungskile SK.

Sammanfattning
Det fina vädret vi möttes av i Huskvarna har gått över till regn och grabbarna går med besvikna ben in i omklädningsrummet.

- ’Första halvlek är relativt jämn men jag tycker ändå vi styr tempot i matchen men straffas på deras omställningar. I andra halvlek så trycker vi ner dom rejält och skapar många lägen som bör genererat i fler mål. Överlag en okej match med utrymme för mycket förbättringar’ avslutar Jesper Svensson.

Text: Herman Svensson