Carlstad United BK drog det längsta strået (1-3)
2017-08-20 22:00
Bollen gick inte alltid HFFs väg...

Tuffa förutsättningar

Matchen var speciell då den inleddes med en tyst minut för vår nyss avlidne sportchef Issa Iskander. Våra spelare spelade också i svarta sorgeband. Laget för dagen bestod av inte mindre än tre spelare födda -02. Det var dessutom match i J18-serien under fredagen, vilket gjorde att några spelare fick dubblera.

Bra målchans av HFF

De första tio minuterna kännetecknades av ställningsspel från båda lagen. Vårt HFF-lag hade ett bra läge, men det dömdes offside. Båda lagen rullar runt bollen inom laget och gör försök, men båda lagen stänger effektivt varandras försök och det är få farligheter under de första 25 minuterna. I 26:e minuten har vi ett bra läge. Det är bra driv framåt på högerkanten och Gentonis Gjikokaj bryter in, men får inte till något riktigt bra skott. Det blir dock en retur och ett nytt skott och det såg ut att vara nästan öppet mål, men nej...

Två mål på fem minuter
Så händer istället det som inte får hända. Vår backlinje spelar ganska avslappnat och rullar hem till vår målvakt för dagen, Johannes Lindell som dessvärre misslyckas med uppsparken. Den går rätt i famnen på en Carlstad Unitedspelare som rullar förbi Johannes. Ren otur och det målet skänkte vi. 0-1 efter 29 minuter och det var inte speciellt välförtjänt. Carlstad United BK  är periodvis lite långsamma i sitt spel, men bekymret är att vi faller i deras spel och kanske är vi lite väl defensiva. Nr 15 i Carlstad United BK, Eric Forsberg får för mycket tid på sig och fem minuter senare får han iväg ett skott från ca 35 m som går rakt upp i krysset. Otagbart...  0-2 speglar inte chanserna och tyvärr skulle det visa sig bli avgörande.

Carlstad United BK får till ett tredje mål i andra halvlek
I halvtid blir det en del byten, men det skapas fortfarande inte särskilt många chanser utan det rullas runt från sida till sida. Så i 55:e kommer Carlstad United BK fram till vårt straffområde och får till ett skott som tar i stolpen, trodde vi. Det var tydligen hjulet innanför stolpen och det döms till mål 0-3, puh! Carlstad United BK fick verkligen utdelning på sina chanser.

Reduceringen kommer lite sent
Matchen fortsätter rulla på och det är inte några större farligheter åt något håll. HFF försöker men får inte den där sista touchen att stämma. Så sakta men säkert ökar HFF trycket och pressar på. I 77:e minuten kommer också reduceringen. Det påminner en del om Carlstad United BKs andra mål. Det är Herman Svensson som visar varför han är lagkapten för dagen. Han drar på ett skott från långt håll som går rakt upp i målvaktens högra kryss - otagbart, 1-3. Målet ger energi och nu ser vi ett betydligt bättre spel från våra HFF-grabbar. Det återstår dock bara 13 minuter. Vi får till en hel del hörnor och frisparkar, men det lyckas inte längre än så.

Summering av matchen
Vi får ta med oss att vi hade inte de bästa förutsättningarna inför matchen. Vi har nog, får man säga, en del otur också och vi får inte glömma att vi spelar oavgjort i andra halvlek, och har bud på fler mål. Nu gäller det att blicka framåt och ta nya tag. Nästa söndag är det ny match och mot nästan samma motståndare, åtminstone från samma stad, nämligen Karlstads BK på Våxnäs IP.

Text: Örjan Johnsson/Måns Lindell

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22