Ny rafflande drabbning i Skövde på söndag
2017-08-11 20:51
Kan Skövde AIK stå emot favorittrycket?
Historiskt jämna matcher
Våra motståndare, Skövde AIK,  har ju lyckats fantastiskt bra så här långt i serien. De toppar med 35 poäng och har bara förlorat en match. Mycket talar för att deras U19-lag kan spela i allsvenskan nästa år. Vi har ju inte knåpat ihop riktigt så många poäng, men har ändå gjort det riktigt bra så här långt. Det intressanta är att derbyna (kan man väl nästan kalla det för i denna serie, med de flesta motståndare på betydligt längre avstånd) mot Skövde AIK har varit riktigt spännande och jämna.

Oavgjort på bortaplan

Under försäsongen, tidigt i våras, möttes lagen i Ligacupen på bortaplan i Skövde. Den minnesgode kan nog dra sig till minnes en match med två väldigt varierande halvlekar. Den första halvleken kännetecknades av ett lågt försvarsspel av våra blåränder. I halvtid hade vi 0-2 att hämta upp. Vi lyckades också vända matchen och slutresultatet skrevs till 2-2.

Snöplig förlust på hemmaplan

Lagen möttes sedan i denna serie bara några veckor senare på hemmaplan på Zinken. De flesta som var där räknade nog med en ny oavgjord match. Det såg nämligen länge så ut, men i 89:e minuten lyckades Skövde AIK få in ett mål. Det blev inga fler utan matchen slutade, för vår del försmädligt, med 0-1.

Nu är det nya förutsättningar och nya möjligheter som gäller. Historien visar åtminstone att vi har goda chanser att plocka poäng mot dem. Vi håller tummarna!

Text: Örjan Johnsson