Nya grepp i soligt väder
Nog sken Sola i Karlstad! Det fina vädret hör ju till eller var det servitrisen som hette så, ja hur var det nu?
Oavsett vilket var det en intressant matchplan för dagen. Lite nya positioner för en del spelare och oprövat motstånd.

Två mål i första halvlek
Ganska tidigt fick vi ett tecken på hur matchbilden skulle kunna utveckla sig. I 17:e minuten presenterade Peter Gwargis sig och gör 0-1 på en halvvolley fem meter utanför straffområdet på höger sida. 10 minuter efter första målet får Edvard Lans ett läge efter ett inlägg av Anmar Kiwarkis och ett fint förarbete av David Ingesson. Inget misstag utan visst är det utökat till 0-2!

Resultatet står sig till halvtid och sammanfattningsvis är bollinnehavet ganska jämnt mellan lagen, men vi har lite fler chanser. En förklaring till det är vårt försvar som liksom flera tidigare matcher spelar disciplinerat och avväpnar effektivt Carlstad United BKs möjligheter.

Kontrollerad andra halvlek
I andra halvlek har vi bra kontroll och styr matchen dit vi vill. Carlstad United BK orkar inte flytta upp spelet tillräckligt för att oroa oss. De skapar några halvchanser och en bra chans på en målvaktsretur, men vi håller undan. På tilläggstid utökar vi dessutom ledningen. Det är Mehr Edoian som får avsluta med dagens sista mål efter inlägg av Edvard Lans.

Deven Rasheds sammanfattning
Vår ungdomssportchef var nöjd efter matchen och sammanfattade matchen med bl a dessa synpunkter:

- Det var positivt att vi följde matchplanen  i de olika sekvenserna av matchen. Spelarna visade
en professionell och taktisk mogenhet som alternerade spelsätt beroende på hur matchen utvecklade sig.

- Vi dominerade  matchbilden på olika sätt i spelets olika skeenden med våra inarbetade principer under 80 minuter av matchen. Målet är dock att göra det under hela matchen.Vi kan också fortsätta att jobba med HUR i våra principer. Det handlar om tajmingen i vårt agerande och att vi arbetar vidare för att snabbare utvecklas.

Följ vårt U19-lag på SvFF
Efter dagens match stärker HFF sin position i täten av tabellen. Nu parkerar laget på tredje plats med 10 p efter fem spelade matcher.

Text: Örjan Johnsson/Mattias Staaf

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22