P19

HFF besegrade av IK Oddevold (2-3)
2016-09-26 06:14
Det var tidvis en hård kamp och många gula kort blev det...
Våra gäster öppnade matchen i ett högt tempo och etablerade spelet på vår planhalva. Det var först efter sju spelade minuter som vi kom över mittlinjen. Det var ändå en ganska hygglig chans efter det att Edvard Lans skapat ett bra inlägg som David Ingesson nickade strax utanför.

Det visar sig ganska tidigt att det är en fysisk match och ofta lite smått irriterat på plan. Deven Rashed prövar ett par byten och nu börjar HFF komma in mer i matchen. Vi drabbas av en första varning som egentligen var ett resultat av en tidigare händelse vållad av en IK Oddevolds spelare.

I 21:e minuten har IK Oddevold ett mycket bra läge, men vi räddas av en stolpe. Efter en halvtimmes spel skapar vi en strålande omställning och avslut, dock inget mål.

Nu hårdnar spelet allt mer och det är inte riktigt det passningsspel som vi är vana att se. IK Oddevold har några spelare som skapar irritation, men det dröjer till 40:e minuten innan en av dem får gult kort - borde kanske varit tidigare...

Efter ett vackert spel av våra killar blir Edvard Lans alldeles ensam med deras målvakt, men rullar tyvärr bollen strax utanför. Mållös första halvlek.

Fem minuter in i andra halvlek kommer IK Oddevolds andra gula kort. Därefter går det ganska snabbt. De får en frispark som studsar en halvmeter framför Johannes Lindell som släpper en kort retur och hinner inte få grepp på bollen. En IK Oddevoldsspelare är först på returen och petar in 0-1.

20 minuter och IK Oddevold ökar på till 0-2, inte helt rättvist men de är så här långt 100-procentiga i andra halvlek. Fem minuter senare skapar Edvard Lans ett bra anfall som resulterar i en hörna. På denna lyckas vi trycka in reduceringsmålet. Lite oklart vem det var som fick bollen i mål, men det var nog David Renblad.

Nu händer det mycket! IK Oddevold lyckas något senare med en kombination strax utanför vårt straffområdet placerar bollen alldeles utmed marken vid stolpen, 1-3 i 75:e minuten. Bara tre minuter senare skapar vi en situation som börjar med en lång frispark
över hela IK Oddevolds lag och Edvard Lans placerar bollen i mål. Alla trodde den var i burgaveln, men inte, 2-3!

HFF drar upp tempot de sista minuterna och skapar bl a en nick i ribban, men närmre än så blev det inte. Trots det, en bra avslutning av HFF som spelat i uppförsbacke hela matchen. Spelmässigt ändå en helt jämn match och vem som kunde ha vunnit.

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06