P19

Härlig seger (1-0) mot AFK Linköping!
2016-08-06 16:18
Mike Koshaba och Nils Lindell i samspel på väg mot Linköpings mål
Vårt U17 HFF-lag öppnar starkt med ett rörligt och initiativrikt spel på Linköpings planhalva. Särskilt glädjande att samtliga spelare visade mycket energi och deltog aktivt i anfallsspelet. Ett stabilt backspel gjorde att våra ytterbackar kunde följa med längre upp på planen och bidrog till att skapa ett bra tryck. Efter ett mönsteranfall i 13:e minuten var bollen i mål, det var dessvärre offside. Vi fortsätter att ligga på och skapar flera målchanser, bl a har Sebastian ett par tillfällen att göra ledningsmålet. Det blir dock halvtidsvila utan något mål.

I inledningsminuterna av andra halvleken får Edvard en bra chans när han blir själv med målvakten, men det blir inget mål då. Även Peter och Mike har tillfällen att näta, men Peters skott är strax utanför stolpen och Mikes skott går halvmetern ovanför ribban.

I 62:a minuten kom då målet som skulle bli avgörande. Denna gång lurade Edvard Linköpings målvakt och HFF tar ledningen med 1-0. Bara minuterna senare får Anmar en chans efter framspel av Isak, det blir dock inget mål.

I den 71:e minuten har Linköping ett gyllene läge att kvittera. Efter en lite rörig situation i vårt straffområde blir bollen frispelad till en Linköpingsspelare. Johannes har varit inblandad i den tidigare situationen och har ingen möjlighet att hinna tillbaka till grundpositionen. Där har vi riktigt tur för det efterföljande skottet går en halvmeter ovanför ribban, och den farliga situationen är avvärjd.

Därefter har Linköping inte några riktigt vassa chanser utan det är snarare vi som har bud på att utöka ledningen. Edvard och Peter har ytterligare ett par chanser. Filip och Nils Nygren, i för dagen lite ovana positioner, är också inblandade i ett par målchanser i senare delen av matchen.

Vi tackar Simon Butros som gjorde, som alltid, en gedigen domarinsats. För publiken och för spelarna var det också härligt med en tydlig matchklocka så alla hade kontroll på tiden. Sist, men inte minst, så tackar vi Deven för hans engagemang och insatser så här långt. Det blir spännande att följa laget framöver!

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06