SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
Dam A

Husqvarna FF
2 - 2
Emmaboda IS
Husqvarna FF2 - 2Emmaboda IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 oktober, 14:00
Plats:Zinkensdamm - Naturgräs
Tävling:
Matchnummer: 142101129
Samling:12:30
Säsongen 2017 är nu slut och den lämnar efter sig besvikelse men en positiv framtid.
2017-10-10 15:00
En besviken Alexandra Haidari efter 2-2 mot Emmaboda IS ( Foto: Joakim Edvinsson )
På lördagen den 7 oktober spelades den sista och avgörande matchen i div 2 Mellersta Götaland. Det var tre lag som låg på samma poäng inför sista omgången och för att våra damer skulle kunna vinna serien var man tvungen att vinna matchen mot Emmaboda IS med 3 mål mer än ledande Växjö DFF Akademi. Så blev det tyvärr inte och laget hamnade på en tredje plats i tabellen. 
Det var kanske säsongen viktigaste match men den svåraste matchen för laget då man var tvungen att vinna matchen med 3 mer mål än Växjö DFF då de ledde tabellen med endast två mål mer gjorda. 
Inför matchen mot Emmaboda IS hade laget en väldigt bra känsla och laget trodde på sina möjligheter men de visste att det skulle bli svårt. När startsignalen hade gått hade laget svårt för att komma till läge och man hade inte turen på sin sida. Emmaboda gjorde det bra och höll HFF borta från någon farligt mål chans en lång bit in på matchen. HFF visste innan matchen att de skulle behöva göra många mål framåt för att ha chansen till att slå Växjö men det satte stopp och matchen slutade 2-2 efter ett sent mål från Emmaboda och med det resultatet slutade laget på en tredje plats då både Växjö och Eksjö vann. Vi gratulerar Växjö DFF till platsen i div 1 säsongen 2018. 

Säsongen 2016 vann HFF dam div 2 norra och man tog sig till ett kval mot div 1. Laget åkte på två förluster mot två bra lag och besvikelsen var stor bland damerna. 

Inför säsongen 2017 ändrades reglerna och kvalet togs bort och det var direkt uppgång som gällde för vinnaren. Laget tappade även nästan ett helt lag inför den nya säsongen, många spelare som lagt skorna på hyllan och några som har förflyttat sig. Man tog in tre nya spelare i truppen som har bidragit med mycket i laget, något att nämna är att det ena nyförvärvet Alexandra Haidari delade på vinsten av skytteligan i årets serie med hela 26 mål gjorda. 
Pelle och föreningen valde även att satsa på våra talangfulla spelare underifrån som har bidragit och hjälpt till mycket under säsongen. 
Pelle Jansson gick in som ny huvudtränare för laget inför denna säsongen, men han var inte helt ny för laget då han var assisterande tränare till vår gamla huvudtränare Zoran. 
Det var ett ungt lag som Pelle fick börja arbeta med och det var inte många i laget som hade någon erfarenhet utan hade endast spelat några matcher i vårt div 3 lag men största del i vårt dåvarande u17 lag. 
Trots detta är det ingen som har sätt några hinder utan bara möjligheter. Under försäsongen tränade laget upp ett helt nytt spelsystem och lärde känna varandra både på och utanför planen. När de första träningsmatcherna kom var det dags för att möta Mariebo IK, de blev testade direkt av ett rutinerat Mariebo som spelar i en division högre. Laget gjorde det bra men Mariebo visade att de spelade i en div högre och kunde vinna matchen välförtjänt. 
Träningsveckorna fortsatte och även träningsmatcherna, laget mötte lag från högre divisioner och testade på ett tuffare motstånd. Slutresultaten skrevs inte till våran fördel utan laget förlorade med uddamålet i de flesta matcherna. Sista träningsmatchen visade laget vad de tränat på under försäsongen och vann matchen med hela 5-1, laget kunde sedan gå in mot seriepremiären med en bra känsla. 

Äntligen var det dags för seriepremiär den 17 april mot Waggeryds IK. HFF visade inte alls på samma skön spel som helgen innan och Waggeryd kunde redan efter 14 minuter ta ledningen med 0-1. Men i halvlek pratade laget igenom felen och kunde tillslut vinna matchen med 5-1. 
HFF hade en tuff start på säsongen då man redan i tredje matchen mötte favorit tippade Växjö DFF, HFF vann matchen med 2-1 och vinstsviten fortsatte tills laget åkte på en sur förlust mot IF Eksjö. 
HFF fortsatte att spela på bra och slutade med 14 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. 

Sammanfattat har laget gjort en väldigt bra säsong trots de förutsättningarna de haft. HFF visar på att de har en stark trupp som inte alls var långt ifrån att ta sig upp en divison. 
Nu har laget några träningar kvar innan man har en liten avslutning för att tacka av för denna säsongen innan man laddar upp inför nästa säsong igen. 

Vi i HFF dam vill tacka spelare och ledare för en fantastisk säsong och hoppas att vi ses nästa säsong igen på vårt älskade vapenvallen. 

OBS: Den 15 oktober har vi en testmatch för de spelare som vill komma och spela med oss. Matchen spelas på Zinkensdamm klockan 15.00. Mer info om detta kommer att komma på vår instagram och twitter, hffdam heter vi på båda. Välkomna! 

Text: Emma Sjölin
Foto: Joakim Edvinsson


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer