Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
U19
Välkomna till Husqvarna FF U19 lagsida!
Vi är ett gäng unga entusiaster som brinner för att utvecklas och bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Ambitionerna är höga och vi vill ständigt förbättra oss för att nå våra mål.

Sedan hösten 2016 ansvarar Deven Rashed som Sportchef Ungdom för att lyfta våra spelare ytterligare en nivå.

Komfortabel seger mot IFK Norrköping (3-0)
2017-06-26 23:15
HFF kontrollerade matchutvecklingen, här ses Peter Gwargis i aktion.
Premiär på Vapenvallen 1
Så var det äntligen dags - i onsdags fick våra U19-killar för första gången känna på hur det är att spela på Vapenvallen 1, A-lagsplan. Förutsättningarna kunde inte bli bättre. En fin kväll med solen som sakta letade sig ner i Huskvarnadalen. Ganska många på sittplatsläktaren kunde också njuta av solen och följa våra blårandiga grabbars insats. Vi fick också se dem genomföra en fullt godkänd match mot ett U19-lag från en av våra mest kända allsvenska föreningar, IFK Norrköping.

1-0 i första halvlek
Vi inleder matchen ganska respektlöst och prövar våra motståndare relativt omgående. Till skillnad från en del andra lag i serien så visar sig IFK Norrköpings spelare vara lite beskedligare när det gäller kroppsstorlek och fysisk utveckling. Det dröjer dock till 25:e minuten innan vi på läktaren får jubla. Det är Peter Gwargis som lurar målvakten och nätar.

Två mål på tre minuter
Fyllda med energi från halvleksvilan pressar vi på än något mer i inledningen av andra halvlek. Det skapar chanser och det resulterar även i att vi blir tilldömda en straff. Nahom Tekle kliver fram i 50:e minuten och gör inget misstag, så är det 2-0. Bara tre minuter senare kan Anmar Kiwarkis utöka ledningen till 3-0.

Medioker avslutning
I detta skede känns matchen avgjord och kanske är det därför som vi släpper något på det tidigare så disciplinerade spelet. Det blir fler målchanser under matchens kvarvarande 40 minuter, även några för IFK Norrköping, men vår backlinje och målvakt sköter sig, som så många gånger förr, på ett bra sätt. Det blir inga fler mål utan slutresultatet blir 3-0. Det kan noteras att det var andra gången i denna serie som Johannes Lindell fick hålla nollan.

Spännande fortsättning i serien
I och med denna vinst är vi på allvar med igen I kampen om de övre placeringarna i tabellen. Vi ligger visserligen på en sjunde plats, men poängmässigt är det inte långt till andraplatsen. På lördag tar vi emot Ljungskile SK på hemmaplan. Det blir sannolikt tufft då våra motståndare har spelat ihop lika många poäng som vårt lag. Vi från läktarplats (och förmodligen även spelarna) skulle tycka det vore häftigt om vi även denna gång fick visa upp vår huvudarena - Vapenvallen 1.


Deven Rasheds sammanfattning
Positivt
  • Spelarna visade en professionell inställning och antog utmaningen att möta allsvenskt motstånd på ett väldigt modigt sätt. 
  • En taktiskt mogenhet hos samtliga i laget som spelade med ett nytt system som vi endast tränat under 90 minuter på måndagen i samma vecka. 
  •  Vi kontrollerade matchbilden (förutom micro-ändringar) under spelets olika skeenden med inarbetade principer under stora delar av matchen (80-85 minuter).
  • Våra regler i försvarsspelet begränsade motståndarnas anfallspel. Detta resulterade i att motståndarna bara hade några halv-chanser istället för hel-chanser.
Negativt
  • Vi var ojämna i vissa individuella aktioner i avslutsfasen. Vi behöver jämna ut dessa svackor för att bli helt nöjda med vår prestation.
Text och bild: Örjan Johnsson
Premiär för U19 på A-plan mot allsvensk förening
2017-06-19 23:32
IFK Norrköping spelar på Vapenvallen 1 på onsdag kväll kl 19.00
HFF J18 möter Tranås FF på Bredstorps IP
Denna vecka är det en hel del fotbollsgodis från vårt U19-trupp. Redan på tisdag kväll är det match på bortaplan, Bredstorps IP mot Tranås FF i vår J18-serie. Det har gått bra i J18 och det är en viktig match på så sätt att en vinst gör att vi är på samma poäng som Vimmerby IF och Oskarshamns AIK. Dessa båda lag har spelat ihop 19 poäng, medan vi med en match mindre spelad har 16 poäng. Sista matchen innan sommaruppehållet är sedan mot just Oskarshamns AIK.

http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=66588

Allsvensk förening spelar på Vapenvallen 1 på onsdag kväll
På onsdag kväll behöver ni inte åka till Tranås utan då räcker det att ta sig ner till Vapenvallen 1 kl 19.00. Då är det på nytt dags för vårt U19-lag att bjuda på underhållning. Det finns förhoppningsvis en del revanschlystna spelare i truppen som vill visa att förra matchens slutresultat var ett tillfälligt missöde.

Denna gång är det IFK Norrköping FK som ska stå för motståndet i U19, division 1. Våra kombattanter från Peking har haft det ganska tufft i serien så här långt. Det har bara blivit två segrar på åtta spelade matcher. Det betyder att det förmodligen är två lag som båda är angelägna om att visa upp sitt bästa och  kommer kriga hårt för tre poäng. En vinst skulle göra att vi säkrar vår position på övre delen av tabellhalvan.


Passa på att komma och titta samt heja fram vårt U19-lag!
AFC Eskilstuna var skoningslösa (0-7)
2017-06-11 17:35
Det blev inget mål till hemmalagets favör.
Oväntad utgång
Det blev en blöt tillställning när AFC Eskilstuna gästade oss på Zinken på söndagseftermiddagen. Det regnade lite till och från under hela tiden matchen pågick. Inför matchen hade vi läst på och förstått att AFC Eskilstuna gjort bra resultat den senaste tiden, men att dagens match skulle utveckla sig som den gjorde hade vi nog inte kunna förutspått.

Två tidiga mål
Första målet kommer redan efter ca fem minuter. Det är ett skott som avfyras en bra bit utanför straffområdet, och blir ganska högt. Det ställer Johannes Lindell i målet som inte kan rå på det. Det dröjer bara åtta minuter ytterligare till nästa målgivande skott kommer farande. Det är nästan en kopia på första målet, denna gång med ännu något bättre precision då den går högt, men också nästan perfekt i krysset - inte mycket att göra...

I de nästföljande 20 minuterna börjar vårt HFF-lag ändå ta för sig lite mer och det skapas en del chanser åt båda hållen. Det är väl ganska typiskt att när vi som bäst börjar arbeta oss in i matchen gör vi tyvärr ett felpass och AFC får en chans. Deras forward kommer fri och gör inget misstag, 0-3.

Så blir det halvlek och vi åskådare funderar över om det finns något ess i rockärmen som går att trolla fram. I sanningens namn så var det nog enbart en stilla förhoppning. 

AFC Eskilstuna spelade skickligt
Det gick inte så många minuter in på andra halvlek innan AFC Eskilstuna passar runt bollen och river upp ganska stora hål i vårt försvar. Så kommer också ett med vänster fot skruvat skott som smyger sig in vid Johannes högra stolpe, 0-4. Det ska tilläggas att deras mål kommer strax efter det att HFF haft ett riktigt bra anfall med en bra målchans dock utan resultat.

Lite senare har Mike, Edvard och Gentonis en bra kombination som resulterar i ett skott strax utanför målvaktens vänstra stolpe. I mitten av andra halvlek får AFC Eskilstuna dessvärre en hörna som de förvaltar väl. Med en nick är ledningen utökad till 0-5.

När det är kvarten kvar kommer ytterligare ett mål. Återigen har AFC Eskilstuna via ett disciplinerat passningsspel lyckats ställa våra backar. Johannes gör ett fantastiskt arbete och trots en dubbelparad får de en tredje chans och då går det inte att värja sig längre utan 0-6 är ett faktum.

Giftig målchans för HFF
Ska vi då få ett reduceringsmål? Med bara några minuter kvar att spela har vi ett härligt anfallsspel. Vi trycker på bra och till sist får vi ett skott som går i målvaktens vänstra stolpe. Vi får en andra chans, men denna gång räddas skottet av en av Eskilstunas spelare på mållinjen. Otur, men det är väl så idag, när inget lyckas... Istället vänder spelet och i matchens sista minut får vi se en av AFC Eskilstunas spelare, med en vänsterfot, skjuta ett lågt skott vid Johannes högra stolpe. Slutresultatet blir hela 0-7, puh!

Revanschlust?
Någon gång ska det väl komma en genomklappning och nu har det skett. Det här är ju inte några siffror som vi sett tidigare, så vi får hoppas att det var en engångsföreteelse. Vi får ta nya tag och förhoppningsvis är det tändvätska till nästa match onsdagen den 21:e juni, kl 19.00. Då hälsar vi IFK Norrköping välkomna till oss.

Text och bild: Örjan Johnsson
Uppsnack inför dagens möte mot AFC Eskilstuna (U19) på Zinken
2017-06-11 09:45
AFC Eskilstuna grundades inför säsongen 2007 genom ett samarbete mellan AFC United från Solna och Eskilstuna City FK.
Dags för den 10:e omgången i U19 division 1, N Sverige. En ny spännande match med svårtippat resultat! 

Kom till Zinken kl 14.00 för att följa dramatiken och hjälpa till att stötta vårt lag. Det kan nog behövas då även våra motståndare har medvind. AFC Eskilstuna har under våren kört på i seriespelet med blandat resultat. Spelmässigt så har det steg för steg blivit bättre och laget börjar nu klättra uppåt i den jämna tabellen. 

Efter tisdagens match emot IFK Norrköping så har AFC Eskilstuna även passerat vårt HFF-lag och ligger med en match mer spelad på en tredjeplats. Ett par spelare som höll sig framme i deras senaste match var Ninos Acar och Gilbert Ishimwe. Vi får hålla ett extra öga på dessa spelare.

Uppställningen i vår HFF-trupp är i skrivande stund inte känd. Vi vet att det finns skador på en del spelare, och några var med i går då A-laget tog en storvinst mot Qviding FIF. Det känns dock inte så oroväckande då vi har en bred trupp och som tidigare har levererat även i dess mest skiftande konstellationer. 

Det vore kul om vi kunde ta tillbaka tredjeplatsen i tabellen, då krävs det dock tre nya poäng. 

Vi håller tummarna och önskar lycka till!
Tre nya härliga poäng i Uddevalla (U19)!
2017-06-03 16:54
Peptalk inför matchstart mot IFK Uddevalla
Jämna matcher
Vårt lag har spelat sju jämna, målsnåla och ganska oförutsägbara matcher hittills i serien i år. Inför dagens åttonde match skulle det på nytt handla om tre viktiga poäng. Vid en förlust skulle IFK Uddevalla närma sig och vi skulle också tappa något i förhållande till lagen i toppen av tabellen.

Jobbig start
IFK Uddevalla öppnar offensivt och spelet är främst på vår planhalva. Redan i fjärde minuten blir de tilldömda en straff. Adel Abdullah Galleyr i IFK Uddevalla kliver fram och visst sitter den, 1-0 och nu blev det genast ännu lite jobbigare, men det är ju långt kvar. En kvart senare börjar vi känna igen vårt lag. Det innebär lite bättre passningsspel som också ger en större kontroll över matchbilden.

Lukas Israelsson förste målskytt 
Första bytet är i 17:e minuten då Albert Asanaj går in och byter av Anmar Giwarkis. Kort därefter håller sig Lukas Israelsson sig framme och kan kvittera till 1-1 på en fast situation. Härligt, nu är vi med i matchen, igen! 
I 40:e minuten sker det andra bytet då August Sander går ut mot Ravi Tavi. Det blir inga fler mål i första halvlek, utan 1-1 står sig.

August Sander andre målskytt
Det dröjde till 77:e minuten till den begränsade tillresta publiken kunde jubla. (Publiksiffran var för övrigt totalt 35 personer, det ska vi slå med råge nästa hemmamatch, eller hur?) Det var August Sander som hade den sista foten på bollen. 

Efter det blev IFK Uddevalla allt mer angelägna om att kvittera. Det betyder dock inte att spelet blev bättre utan snarare tvärtom. Det var många långa bollar från IFK Uddevallas backlinje som sparkades upp på vinst eller förlust och som kunde avväpnas ganska enkelt av vårt försvar.

Tre nya poäng
Resultatet står sig tiden ut och vårt för dagen stiliga rödklädda gäng kunde räkna in ytterligare tre poäng. Det betyder att vårt HFF-gäng är med i toppstriden. Med en match mindre spelad ligger vi på femte plats på samma poäng som Carlstad United BK. Närmast efter, med en poäng mindre, är Athletic FC Eskilstuna. De kommer till Huskvarna nästa helg, så vi kan redan nu se fram emot en ny spännande holmgång.


Deven Rasheds matchanalys
- Spelarna visade en taktisk mogenhet som alternerade spelsystem beroende av matchutvecklingen. Vi ändrade spelsystem vid ett flertal tillfällen, då ändringarna gav som mest effekt.

- Vi kontrollerade matchen med våra inarbetade principer under större delen av matchen (70-75 min).

- Våra regler i försvarsspelet begränsade motståndarna i deras anfallsspel. De hade bara halvchanser istället för helchanser, vilket var positivt.

- I början av matchen var vi lite ojämna i vissa individuella aktioner. Det bör vi kunna förbättra, så att vi är jämnare under hela matchen.

Foto: Emil Johnsson
Text: Örjan Johnsson, Emil Johnsson
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer