Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
U 19

Välkomna till Husqvarna FF U19 lagsida!
Vi är ett gäng unga entusiaster som brinner för att utvecklas och bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Ambitionerna är höga och vi vill ständigt förbättra oss för att nå våra mål. Vi tränar fyra vardagar i veckan och vi har två lag anmälda i seriespel J18 och U19, division 1, Norra.

Sedan hösten 2017 är Jesper Svensson huvudansvarig för laget. Till hans hjälp finns ett flertal assisterande ledare så som Adnan Paulus, Michel Hanna och Joel Alm.

HFF fick Södertälje FK på fall (10-1)
2018-06-18 07:35
Hur skriver man ett referat till en match med 11 mål? Det går bra för HFF nu!
Nykomling i division 1
Södertälje FK har inte spelat i U19, division 1 tidigare. När Värmbols FK från Katrineholm, strax innan serien skulle börja, drog sig ur fick Södertälje FK chansen. David Primer, ledare uttalar sig: ”Vi ville ändå anta utmaningen och ge killarna en chans att visa upp sig på den här nivån.”

Målfyrverkeri
Visst hade vi sneglat på resultaten i tidigare matcher, och förstått att vi hade goda chanser att vinna om vi spelade bra, men vi hade nog inte räknat med riktigt så mycket mål. Målfyrverkeriet började redan i 4:e minuten. Anmar Kiwarkis spräcker nollan efter en assist av Lukas Larsson. Sedan dröjer det till 17 minuten då Kristian Choukro gör 2-0 efter assist från Noah Shamoun. Dryga 10 minuter senare är det Emil Johnsson som utökar till 3-0 efter assist från Gustav Malmström.

Reducering
Bara ett par minuter senare kommer Södertälje FK igenom och trots en fin räddning av Måns Boström i vårt mål blir det en retur som Sandro Yalda i Södertälje FK kan placera i mål. Det kommer visa sig bli  Södertälje FKs enda mål, 3-1. Tio minuter senare är ordningen återställd. Detta då Edvard Lans utökar ledningen till 4-1 efter assist från Emil Johnsson.

Andra halvlek
HFF har spelet och periodvis sker också en del bollrullande i Södertälje FKs straffområde. Som en konsekvens av det tilldöms vi också en straff som Noah Shamoun skulle förvalta på bästa sätt. 5-1 i 60:e minuten. Det var nog där som matchen punkterades på allvar för nu blir det ganska tätt mellan målen den sista halvtimmen. 6-1 gör Anmar Kiwarkis efter assist av Edvard Lans. Strax därefter skriver Lukas Larsson in sig i målprotokollet genom 7-1. Målet efter det, 8-1, kommer till av Mehir Edoian. Förspelet till nästa mål (9-1) är vackert där bollen går som på ett snöre från Gustav Malmström till Anmar Kiwarkis och slutligen till Lukas Larsson som avslutar i mål. Så fick vi då också till slut ett hattrick. Det var ju faktiskt flera tänkbara kandidater, och den som gjorde sitt tredje mål i matchen blev Anmar Kiwarkis, grattis!

Femte plats i tabellen!
Våra blåränder har kommit i gång på allvar och har nu fyra raka vinster - härligt! Från en lite knackig start så känns det nu lättare. Efter dagens match så har HFF klättrat ända upp till femte plats och faktiskt är även fjärde plats inom räckhåll. Det är också glädjande att vi gjort så pass många mål. Vi ligger på samma placering, femte plats, när det gäller antalet gjorda mål.


Bild: Malin Johnsson
Text: Örjan Johnsson/Malin Johnsson

Junior P18 - ny vinst, mot MVFK/BIF (6-4)
2018-06-13 22:09
Samuel Björk bidrog i det vinnande laget
Det är inte bara vårt damlag som toppar serien. Vårt junior P18-lag går också från klarhet till klarhet. Efter nio spelade matcher är de ännu obesegrade och leder serien. Poängskillnaden till Hallby IF på andra plats är hela sex poäng! Under onsdagskvällen blev det ytterligare en framgång då kombinationslaget Myresjö-Vetlanda FK/Bäckseda IF besegrades med 6-4. 
Tre nya härliga poäng i Norrköping (1-2)!
2018-06-11 06:43
Trötta men glada och nöjda killar som gjorde en fin prestation i värmen

Dramatisk resa till Norrköping 

Inte trodde vi att det kunde bli en så dramatisk uppresa. Först fick vi känna på köer vid Röttle bro strax innan Gränna. Ombyggnationsarbetet har ju pågått en tid så det borde vi kanske tänkt på. Nästa köbildning blev mer oväntat, först en motorcykelolycka som stoppade upp och sedan en bil där motorn började koka, för att sedan börja brinna.


Varmt var det!

Väl framme och matchen kunde komma igång ca kvarten efter utsatt tid så visade termometern 31,3 grader! Det präglade nog lite av spelet i början för det var ganska försiktigt och mycket bollrullande inom lagen. Vi skapar en del chanser, men så kommer Smedby AIK på omställningar. I 23 minuten kommer en av hemmaspelarna med bra fart, men David Renblad kan rensa undan. I den efterföljande hörnan lyckas då Smedby AIK med hjälp av en nick som gick i stolpen få första bollen i mål. Det kändes inte helt rättvist då HFF var det spelförande laget och mer skulle det bli. 


Flera bud på mål

Under de kommande 20 minuterna trycker vi på rejält och det är bara stundvis som Smedby AIK får känna på bollen. I 32:a minuten har vi en fin målchans där Edvard Lans når fram med en passning till Anmar Kiwarkis som tyvärr nickar i ribban. Det skulle dröja till 41:e minuten innan HFF fick utdelning. Det var efter ytterligare ett framspel från högerkanten av Edvard Lans till Lukas Larsson som kunde avsluta med en nick i mål, 1-1.


HFF är det spelförande laget

Det blir inga mer mål i första halvlek, men med bollinnehavet i första halvleken så var det nog ingen av de tillresta supportrarna som var så oroliga. Den dominans som HFF hade i slutet av första halvlek mattades något i andra halvlek, även om HFF var det spelförande laget. Det skapades fler chanser och Smedby AIK fick med tiden det lite jobbigt att hänga med. Ett sådant tillfälle uppstod i 74:e minuten när Noah Shamoun gör bort sin spelare. Adam Mitry i Smedby AIK hängde inte med och tryckte till Noah i ryggen, med påföljd att Adam tilldelades sitt andra gula kort och därmed var det färdigspelat för hans del. Med en motståndare mindre öppnade sig ytorna lite mer och bara två minuter senare kunde Anmar Kiwarkis på vänsterkanten visa sina färdigheter. Efter att ha lurat bort den ende backen som hotade kunde han kallt avsluta otagbart för hemmalagets målvakt, 1-2, härligt!


Lite oroligt i slutminutrarna

Fullt naturligt så försöker Smedby AIK pressa på för att ordna ett kvitteringsmål under de återstående 13 minutrarna. Visst blir det lite oroligt ett tag, men som så många gånger förr visar vår backlinje stabilitet och trygghet och kan avväpna Smedby AIK innan det blir allt för farligt. Våra blåränder reder ut det och tar med tre nya poäng hem. 


Bild & text: Örjan Johnsson


[Motståndarkollen Smedby AIS, borta söndag 10/6]
2018-06-07 19:20
Arkivbild
HFF har klättrat
Dags för en ny otippad och spännande holmgång. Efter våra blåränders fina frammarsch med vinster de båda sista matcherna har HFF klättrat i tabellen. Inför helgens match är det åttonde placeringen som gäller och vår motståndare Smedby AIS befinner sig på platsen nedanför med en poäng mindre. Det är nästan lite samma läge som det var inför förra helgens match mot Karlstad BK. Vi kan ju alltid hoppas på samma utgång...

Vad vet vi om Smedby AIS... 
Egentligen inte så mycket. Föreningen bildades redan 1929 och har Östergötlands största ungdomsverksamhet med över 1500 medlemmar. De håller till i sydöstra Norrköping, ursprungligen från stadsdelen Smedby. Deras hemmaborg heter Mirum arena och det är också där matchen ska spelas.

...och vårt motståndarlag?
De gick upp i U19, division 1 inför den här säsongen så vi har inte mött dem tidigare. Tittar vi lite på deras genomförda matcher så har de senast haft ett derbymöte mot IFK Norrköping. En match som slutade med förlust med 1-4. En fingervisning kan möjligen vara att när HFF mötte hittills obesegrade IFK Norrköping så slutade det också med förlust för HFF, siffrorna är snarlika, 2-4. 

Smedby AIS  näst sist spelade match var mot AFC Eskilstuna - en match som de vann med 3-2. Den minnesgode kommer säkert ihåg att när HFF möte dem blev förlust med 2-3 (dock efter ledning med både 1-0 och 2-1) Vi kan alltså vänta oss bra motstånd.

Vi ser det som en fördel att HFF vunnit de två senare matcherna, det är en positiv trend - den bygger vi vidare på!

Lycka till!
Rättvis hemmaseger mot Karlstad BK (5-2)
2018-06-02 19:02
Filip Andersson sätter HFFs 5:e mål på straff!
Inledningsvis avvaktande spel
Tänk att det kan vara så härligt att ha fel! Inför matchen hade vi förvarnat om en målsnål och jämn tillställning. Visst, efter första halvlek stämde det bra, men sen... Ja, vi tar det väl från början. Karlstad BK gästade oss på en av sommarens varmaste dagar så här långt. Möjligen märktes det lite i början av första halvlek från båda lagen. Det var ganska avvaktande spel och egentligen inte så många chanser.

Första målet till Karlstad BK
I 15:e minuten lyckas dock en av Karlstad BKs spelare komma loss på deras vänsterkant och skicka en passning till andra kanten där nr 15 i deras lag fick vara ganska omarkerad. Med minsta möjliga marginal letade bollen sig in i målet efter en flipperträff som såg ut att gå både i både högra och vänstra stolpen. Inte mycket att göra för Jonathan Bosmyr i vårt mål. Nu börjar ett ställningskrig som skulle vara första halvlek ut. Vi har bra bollinnehav och skapar en hel del fina inlägg, men de når inte riktigt rätt utan kan avväpnas av Karlstad BKs målvakt.

Halvleksvilan var viktig
I halvlekspaus var det en del nyfikna potentiella kunder som inspekterade den nya kiosken som är på väg att färdigställas. Tyvärr kunde de inte få något att stilla törsten med utan fick hålla tillgodo med vatten i toalettkranen, men det blir nog bra såsmåningom. Inne i omklädningsrummet hade headcoach Jesper Svensson förmodligen förmaningstal för spelartruppen, för andra halvlek skulle visa sig bli något helt annat.

Tidig reducering
Redan efter fyra spelade minuter kom reduceringen. En härlig lång crossboll från David Renblad till Anmar Kiwarkis som tog med sig bollen från vänsterkanten och serverade en fin passning till Kristian Choukro, som inte gör något misstag. 1-1 👌

Tre mål på 15 minuter
Nu släppte nog lite av anspänningen för nu skapar vi fler chanser. Isåväl 61:e som 64:e minuten skriver först Lukas Larsson och sedan nyinbytte Noah Shamoun in sig i målprotokollet. Tre mål till vår fördel på 15 minuter! Nu trodde vi nog att våra blåränder skulle spela lite mer defensivt och säkra resultatet, men inte. HFF fortsätter att vara det spelförande laget och det märktes att de under andra halvlek inbytta spelarna Noah Shamoun, Alf Blomgren och Algot Pettersson hade ny energi att tillföra. 

HFF tilldöms straff
Det fjärde målet skulle komma av Mher Edoian som med mycket vilja på vägen avslutade bollen i mål, 4-1. I slutminuten blir det dessutom ett femte mål efter att kaptenen för dagen, Filip Andersson kallt satte straffen i målvaktens vänstra hörn. I den andra övertidsminuten (som följd av två vattenpauser p g a värmen) får Karlstad BK ett tröstmål och matchen slutar 5-2. Härligt!

Text och foto: Örjan Johnsson
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer