Välkomna till Husqvarna FF U19 lagsida!
Vi är ett gäng unga entusiaster som brinner för att utvecklas och bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Ambitionerna är höga och vi vill ständigt förbättra oss för att nå våra mål.

Sedan hösten 2016 ansvarar Deven Rashed som Sportchef Ungdom för att lyfta våra spelare ytterligare en nivå.

Uppsnack inför bortamatch mot Vänersborgs FK på Vänersvallen
2017-04-22 05:40
Arkivbild
HFF obesegrade hittills
Så är det snart dags för tredje matchen i U19, division 1, Norra Götaland för vårt talangfulla lag. Än så länge utan förlust. HFF var inte långt ifrån att plocka med sig 3 p i premiärmatchen mot Värmbols FC, men tvingades efter en ganska sen kvittering acceptera att det bara blev 1 p. 

Förra helgen gästade IFK Eskilstuna Zinken och denna gång stod sig HFFs ledning tiden ut. Fyra poäng efter två spelade matcher gör att HFF i en haltande tabell placerat sig på en femte plats.

En vinst på söndag skulle innebära att HFF blandar sig in i tätstriden där nu Skövde AIK tronar överst. Skövde AIK som HFF för övrigt mötte i ligacupen tidigare i år och den matchen slutade oavgjort (2-2).


Tidigare möten
Vänersborgs FK och Husqvarna FF har mötts två gånger tidigare. Det var i förra året i U17, division 1. Både matcherna var täta drabbningar, bortamötet slutade med förlust 1-3 medan hemmamötet slutade mållöst 0-0. 

Gemensamt för båda matcherna var att de kännetecknades tyvärr av en hel del fula tjuvnyp och ageranden som inte hör hemma på fotbollsplan. Sammanlagt tilldelades Vänersborgs FK sex gula kort och HFF fem. Dessutom fick HFF ett ödesdigert rött kort vid ställningen 1-1 i första matchen. Det blev avgörande då Vänersborgs FK kort därefter fick in ytterligare två mål.

Oviss laguppställning 
Vårsäsongen har varit lite besvärlig då spelartruppen drabbats av flera förkylningar, sjukdomar och skador. Som väl är har vi ju en ganska stor, bred och jämn trupp så det ska gå att få ihop ett förhoppningsvis vinnande team även denna gång. Avspark 17.30, söndag på Vänersvallen.

Lycka till!

Påminnelse om vårstädet - lördag 22/4
2017-04-21 15:14
Vi samlas vid Zinken. Notera att det är obligatorisk närvaro samt att minst en anhörig ska också vara med. Det blir lättare mellanmål (macka m.m.) någon gång under passet.
Vinnande koncept (3-1) mot IFK Eskilstuna
2017-04-17 21:43
Årets första hemmamatch i serien på Zinken naturgräs
Mållös första halvlek
Matchen inleds för HFFs del enligt plan. Även om det är mållöst efter en halvtimmes spel kan vi konstatera att det defensiva spelet fungerar väl. Vi har ett större bollinnehav, spelar bra och har haft tre godkända anfall, men dock inte fått till den där sista touchen. 

HFF har en stabil defensiv med bl a Lukas Israelsson, August Sander och Herman Svensson som håller rent i luft och på mark. IFK Eskilstuna haft några uppstick, men inget riktigt farligt, möjligen var det lite oroligt vid ett par hörnor.

I slutet av halvleken går det att skönja att det är en viss ovana vid att spela på gräs, då det suger kraften ur spelarna. Tempot går ned något och killarna börjar mjukna lite. I halvleksvila är det trots allt en helt öppen och oviss kamp.

Två minuter blev matchavgörande
Efter knappt tio minuters spel får IFK Eskilstuna ett bra frisparksläge, men det resulterar inte i något. Lite senare skickar August Sander en lång boll fram till Valter Strandler, som är på gränsen till offside. Valter gör bort målvakten och rullar den elegant till Gentonis Gjikokaj som gör 1-0.

Det blev tändvändska för matchen för nu kommer målen. Näst på tur är IFK Eskilstuna som efter en frispark har lite flipperspel i HFFs straffområde. Det var lite tveksamt om det var mål, men linjedomaren vinkar. 1-1 efter ca 20 minuters spel.

Ett par minuter senare är det fint spel av HFF och Gentonis Gjikokaj får till en stolpträff. Kort därefter kommer vi i en ny våg. Valter Strandler rycker fram och passar snett bakåt till, just det Gentonis Gjikokaj, nu 2-1! Nästa mål kom så snabbt därefter att undertecknad missade händelseförloppet. Det blev tredje målet för dagens skyttekung, 3-1.

IFK Eskilstuna gör ett försök att reducera i slutminuterna med bl a ett volleyskott, men målvakt Johannes Lindell ligger som ett streck i eget kryss och tippar ut den. Viktig räddning. På tilläggstid får HFF ett gult kort för fördröjning av speltid samt en fällning. Slutresultatet kan kort därefter fastställas - härligt!

Sportchef ungdom, Deven Rashed summerar
 - Det var positivt att vi dominerade matchbilden, mycket tack vare våra väl inarbetade principer. Det gjorde också att vi kunde alternera olika principer beroende av hur spelet utvecklade sig.

- Även om vi styrde spelet större delen av matchen ska vi sträva efter att bibehålla dominansen under hela matchen. Vi kan också fortsätta att arbeta med timingen i våra aktioner. 

Foto: Måns Lindell
Text: Örjan Johnsson/Måns Lindell
Oavgjort (2-2) i premiärmatchen, U19 i Katrineholm
2017-04-09 21:28
Arkivbild
Inför avresan till Katrineholm på söndagsmorgonen stod vi inför en ganska stor utmaning. Sjukdomar och en del skador gjorde att truppen för dagen bara bestod av 12 spelare totalt, dvs enbart en avbytare.

Till detta ska också läggas att vi tidigare i veckan haft fyra träningspass, + match mot Haga IF på fredagskvällen. Det skulle bli en prövning att få alla individer i den något decimerade laget att orka och prestera sitt bästa under 90 minuter.

Vårt HFF-lag tar dock ledningen med 0-1 och trots tuffa förutsättningar kontrollerar vi matchen ganska väl genom att sätta regler som motståndaren måste anpassa sig efter. Det gäller både offensivt och defensivt.

Längre fram i matchen kommer då möjligheten till kvittering och den chansen tar Värmbols FC förstås tillvara på. Vi fortsätter dock att spela enligt plan och såsmåningom kommer läget och så är vi i ledningen igen, nu med 1-2!

I slutdelen börjar det bli lite tufft och kvitteringen till 2-2 är såsmåningom ett faktum. Det blir också slutresultatet. Det är lite svårt att acceptera då HFF var mycket närmare vinst än motståndarna, men också beroende på att vårt lag hade den spelmässiga dominansen.

Deven Rashed, Sportchef ungdom och ledare U19 kommenterar matchen så här:

- Det var ganska varmt och kvavt vilket påverkade syreupptagningsförmågan och behovet av vätska under kortare tid mellan aktionerna.

- Eftersom vi bara hade en avbytare fick vi spela med samma uppsättning nästan hela tiden, medan våra motståndare hade fem spelare på bänken.

- Vi spelade på en platt konstgräsplan som fick bollen att vobbla och det försvårade bollkontrollen i första faserna av den offensiva organisation

- Husqvarna FF förtjänade inte kryss då vi dominerade större delen av matchen, mycket tack vare att vi spelade i enlighet med våra i förväg bestämda principer.

- Vi är nöjda med större delar av våra prestationer - men inte resultatet.

Nästa match i U19, division 1 går på annandag påsk, måndag 17 april kl 12.00 på hemmaplan, Zinken mot IFK Eskilstuna. Då hoppas vi på storpublik som hejar på och manar fram våra grabbar till den första trepoängaren i den här serien!

Text: Örjan Johnsson
Foto: Måns Lindell

Kontrollerad vinst (5-0) mot IF Haga
2017-04-07 20:13
Två av dagens målskyttar
Fredagskväll på Råslätts IP
Bortamatch mot IF Haga i gruppspel JDM P18 på Råslätts IP. Efter en kvarts spel har HFF haft två fina frisparkslägen, dock utan mål. Vi visar upp vår fotbollskunskap och låter bollen rulla runt mellan lagdelarna. 

När det efter ytterligare en kvarts spel inte ger resultat börjar koncentrationen tryta. Nu blir det istället lite slarv i passningsspelet från vårt för dagen rödklädda HFF-lag. IF Haga stöter på högt och energiskt och bryter vårt passningsspel. Vi har svårt att hitta rytmen.

Som väl är har vi som så många gånger tidigare en trygg och stabil backlinje som effektivt undanröjer de relativt få chanser som IF Haga skapar. Första halvlek börjar gå mot sitt slut och vi börjar tro att det blir en mållös sådan. 

Två mål på två minuter
Då kommer urladdningen. Det börjar med en bra brytning på mittplan av August Sander och via väggspel till Gentonis Gjikokaj som iskallt rullar bollen förbi målvaktens vänstra sida. Vackert. 1-0 HFF. 

Minuten senare är det utökat till 2-0 av samme målskytt, som efter halvleksvila även utökar till 3-0.

Fler målskyttar presenterar sig
I 17:e minuten har Muhammed Elmi lite lekstuga och serverar Anmar Kiwarkis en macka som stänker in 4-0! 

Under slutskedet av matchen hänger IF Haga inte riktigt med och tappar också fokus. De tilldöms två röda kort och får därmed avsluta matchen med färre spelare på plan. Åtta
minuter före matchslut gör Gentonis Gjikokaj ett ryck, tittar upp på bortre där Muhammed Elmi kommer och så fastställs slutresultatet till 5-0 i HFFs favör.

Text: Måns Lindell/Örjan Johnsson
Foto: Måns Lindell
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 23/4 17:30
1 - 2  
Mån 17/4 12:00
3 - 1  
Sön 9/4 13:45
2 - 2  
Fre 7/4 18:00
0 - 5  
Lör 1/4 17:30
3 - 1  
Lör 25/3 15:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Husqvarna FF, 21/04 08:36 
Husqvarna FF, 14/04 16:39 
Husqvarna FF, 06/04 16:00 
Husqvarna FF, 03/04 09:27 
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer