Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
U 19
Välkomna till Husqvarna FF U19 lagsida!
Vi är ett gäng unga entusiaster som brinner för att utvecklas och bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Ambitionerna är höga och vi vill ständigt förbättra oss för att nå våra mål. Vi tränar fyra vardagar i veckan och vi har två lag anmälda i seriespel J18 och U19, division 1, Norra.

Sedan hösten 2017 är Jesper Svensson huvudansvarig för laget. Till hans hjälp finns ett flertal assisterande ledare så som Adnan Paulus, Michel Hanna och Joel Alm.

Ny spännande drabbning mot Karlstad BK (U19)
2018-03-17 06:00
Sista matchen i ligacupen
På söndag är det sista matchen i ligacupen för denna gång. Vi åker till Karlstad och möter Karlstad BK. Sedan tidigare vet vi om att de har en bra ungdomsverksamhet.

Historiskt jämna möten
Förra säsongen möttes lagen i U19-serien och det var jämna drabbningar. Första matchen var på hemmaplan och den minnesgode kommer säkert ihåg att den slutade 1-1 efter en mycket jämn tillställning. 

Returmötet i Karlstad ägde rum i början av september inomhus då planerna var vattensjuka. Liksom föregående match blev det en rysare där till slut Karlstad BK gick segrande ur striden med 1-0.

Karlstad Airdome
Inomhus blir det även på söndag. Matchen spelas i Karlstad Airdome. Det är en ganska ny skapelse som stod klar i december 2016. Denna gång känns det ju mer naturligt att spela inomhus än förra mötet. Inför söndagen har SMHI utlovat -1 - -4 grader och snö så det kan nog vara bättre förutsättningar att spela i Airdome än utomhus.

Lycka till!


Värmande spel på blött Zinken
2018-03-12 07:30

Tidigt mål

En händelserik och underhållande match med många mål. Så skulle matchen mot BK Häcken kunna sammanfattas. För de ca 70 - 75 åskådare som var på plats var det väl att spelet värmde för det var en ganska kall och tidvis blöt tillställning. BK Häcken tog ganska tidigt initiativet och kunde bara efter några minuter ganska enkelt komma igenom vårt försvar och ta ledningen till 1-0. Vi fick acceptera ett något mindre bollinnehav, men å andra sidan kunde vi hota dem rätt rejält i våra omställningar. 


Många chanser

Några minuter efter det inledande målet hade både August Sander och Anmar Giwarkis varsin chans att reducera. Istället skulle nästa mål falla ut till BK Häckens favör. 2-0 kommer till i 19:e minuten efter en frispark där Jonathan Bosmyr i målet inte hade någon möjlighet att rädda. Vi behövde dock inte vara besvikna så länge för redan två minuter senare är det HFF som får en frispark. I den situation som uppstår vid frisparken håller sig Lorik Beciri framme och ser till att det via en nick blir reducerat till 1-2.


2-3 i halvlek

Spelet fortsätter på samma sätt som tidigare med ett visst övertag i bollinnehavet av BK Häcken. Det ger också utdelning i 35:e minuten då Iset Thoma Hajrizaj tar sig runt på vänsterkanten och gör sitt andra mål för dagen, 1-3. Det skulle bli mer mål innan halvlek. Glädjande nog från vårt hemmalag. Edvard Lans står för ett fint förarbete på högerkanten där han sedan levererar in bollen i straffområdet och där Algot Pettersson påpassligt kan forcera in 2-3.


Tidigt mål igen...

Även i andra halvlek får BK Häcken ett tidigt mål. Bara efter fyra spelade minuter gör Iset Thoma Hajirizaj hattrick och vi får en jobbig uppförsbacke, 2-4. Som så många gånger förr kan man dock beundras över hur motgång också ger energi. Nu skapar de blåe lite mer och bollinnehavet börjar jämna ut sig. Det skulle också betala sig. I 65:e minuten tilldöms Noah Shamoun HFFs tredje mål och nu är det match igen. Trots en tidvisintensiv press kommer vi inte längre. Slutresultatet skrivs till 3-4.


Jesper Svenssons sammanfattning

- Vi möter ett Häcken med många individuellt skickliga spelare. Matchen är en bra värdemätare. Första halvlek så är vi inte riktigt på tårna,  men vi växer in i det allt som matchen går. Vi lyckas skapa ett par farliga lägen och lyckas även göra mål - även om vi kanske borde gjort nåt mer. I andra halvlek lyckas vi etablera mer och har även nu ett okej anfallsspel. 


- De mål vi släpper in beror mestadels på att vi inte är tillräckligt aggressiva i vårt egna straffområde. Förutom det gör vi en godkänd match. Jag tycker det är små marginaler men det finns en del kvar att jobba på.  


En match kvar I ligacupen

Nästa match blir den sista. Den spelas i Karlstad, nästa söndag, och då har HFF chansen att via en vinst säkra tredjeplatsen. BK Karlstad har hittills inte gått segrande ur någon av sina matcherna så det finns förutsättningar. Å andra sidan vet vi att det är bra lag med i Ligacupen så det gäller att prestera på topp.


Text och bild: Örjan Johnsson


BK Häcken gästar Zinken, söndag 11/3 (U19)
2018-03-11 09:53
Ska August Sander eller Christian Choukro näta i dag?
Det väntar tufft motstånd på Zinken på söndagseftermiddagen. Våra blåränder tar emot BK Häcken och support välkomnas så kom ner till 15.30 och heja på!
Tapper kamp räckte inte...
2018-03-05 09:00
Inte ens korten blev bra denna dag...
Derby i Elmiahallen
Så var det dags. Skönt med en bortamatch som inte krävde så lång resa. Derbyn kan ju dock vara krävande av andra skäl. Det märktes i inledningen då vårt U19-lag började lite trevande och försiktigt. J-Södra etablerade ganska tidigt en bra press i sitt spel och vi inriktade oss på försvar, vilket vi också gjorde mycket bra. HFF saknade inte möjligheter, men det var främst genom snabba omställningar.

Oavgjort i halvtid
I 13:e minuten lyckas Noah Shamoun skapa yta och ta sig fram på vänsterkanten, men det gick inte hela vägen. Istället fortsatte pressen från de gröne, men vi försvarar också mycket bra. Den bästa chansen har J-Södra i 42:a minuten då de sätter en frispark i ribban. Bara minuten efter, vänder det och då har Anmar Kiwarkis en möjlighet att ge HFF ledningen. Innan halvleken är slut så gör Jonathan Bosmyr en viktig räddning på en hörna.

Avgörs i andra halvlek
I andra halvlek blir det lite svängigare spel och vi är inte fullt lika disciplinerade. J-Södra tar vara på en möjlighet i 65:e minuten och så är det 1-0. Snabba omställningar var det som gällde och Noah Shamoun fick ytterligare en bra chans. En fin löpning från nästan från halva plan men i sista sekunden blir han i kappsprungen av J-Södras back - annars hade han varit själv med målvakten. Vi får ytterligare ett liknande läge där Mehr Edoian också kommer själv med full fart från halva plan. J-Södras målvakt är med ute och det stannar vid en mindre kollision. På en frispark strax därefter kan sedan den välbekante före detta HFF-spelaren, Peter Gwargis fastställa slutresultatet till 2-0.

Jesper Svenssons analys
Vi fick en intervju med huvudtränaren Jesper Svensson och han summerar matchen på följande sätt:

- Vi gör en helt okej match där J-södra i första halvlek har klart mest boll men inte skapar speciellt mycket - vilket betyder att vi gör ett bra defensivt arbete. Vi har dock lite svårigheter att etablera oss offensivt! 

- I andra halvlek har vi mer boll än i första och skapar en del lägen men där J-södra gör två mål på våra individuella misstag. Som lag skulle jag säga att vi är bättre men J-södra har 2-3 individuellt oerhört skickliga spelare som avgör matchen. 

Text och foto: Örjan Johnsson
Derby i ligacupen - Elmiahallen på söndag 4/3 kl 12.45
2018-03-03 09:00
Ska Filip Andersson m fl styra undan J-Södras anfallsvapen?
Passa på att se underhållande fotboll i helgen! Morgondagens lokala stjärnor gör upp om topplaceringarna i ligacupen. Trots att det inte ska vara fullt lika kallt i helgen kan det som åskådare vara gott att komma in i Elmiahallens värme. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Husqvarna FF, 15/03 22:13 
Husqvarna FF, 04/03 19:12 
Husqvarna FF, 19/02 15:41 
Husqvarna FF, 18/02 19:05 
Husqvarna FF, 17/02 07:51 
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer