Ny vinst med 2-1 mot Smedby IF
2018-10-06 21:30
Noah Shamoun gratuleras efter HFFs första mål

Första halvlek avgörande

Visst blev det vinst på nytt! Samma resultat som sist lagen möttes, men vi tar det väl från början. Matchen utvecklade sig ungefär på samma sätt som föregående möte på Smedby AIS hemmaplan i Norrköping. Vi möter ett lag som spelar klokt utifrån sina förutsättningar. De ligger rätt kompakt och vi har periodvis lite svårt att komma igenom deras backlinje. Trots att vi i långa perioder kontrollerar spelet väl, så är det långt ifrån ofarligt när de i snabba omställningar skapar chanser mot vårt mål.

Två minuter avgör matchen

Det skulle visa sig att två minuter kommer avgöra matchen. I 35:e minuten får Noah Shamoun en möjlighet och gör inget misstag - första målet är ett faktum. Domaren hinner inte mycket mer än skriva in målskytten i protokollet och blåsa igång spelet förrän bollen spelas till August Sander som prövar skott och där bollen på nytt letar sig in bakom målvakten. Vilt jubel och nu det känns det genast ganska tryggt. Resterande delen av första halvlek spelas av utan några riktigt vassa chanser åt vardera hållet.

Reduceringen kommer

Smedby AIS har tagit vara på halvlekspausen och visar lite mer energi i inledningen av andra halvlek. De skapar en del halvchanser men vår pålitliga backlinje och Max Nilsson har inga större problem att reda ut situationen. I 51:e minuten kommer då ändå reduceringen till 2-1. Därefter kunde man förvänta sig att Smedby AIS skulle trycka på än mer, men de gavs aldrig riktigt den möjligheten då våra blåränder är bättre i de flesta av positionerna. HFF har fler spelidéer och är det lag som i första hand styr händelseutvecklingen. Genom kontrollerat spel från hela laget kan vi konstatera att det blev en ny vinst efter 90 spelade minuter - grattis!

Bild och text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22