P19

Klart för JDM-final P18 även i år!
2018-09-06 19:43
Samuel Björk och Erik Bergholm - två av våra yngre förmågor som kämpade bra på Zinken konstgräs
Under onsdagen spelade P18 en spännande DM-semifinal mot Nässjö FF. Till slut vann ett ungt hemmalag med 3-2. Laget är därmed kvalificerade till DM-final.

Ska en av Husqvarna FFs sportsliga målsättningar bli uppfyllda i år igen?

Ja, den som är intresserad kan fördjupa sig verksamhetsplanen för 2018 och se att en av de fyra sportsliga målsättningarna är faktiskt att vinna DM på både pojk- och flicksidan. Nu har våra killar i P18 tagit ett stort steg dit genom att vara klara för final efter en riktig rysare mot Nässjö FF i semifinalen.

Ungt HFF-lag

Startelvan i vårt HFF-lag för dagen bestod av inte mindre än fem spelare födda -02. På bänken, redo att hjälpa till var ytterligare tre spelare från samma årgång. Från åskådarhåll såg det däremot ut som om Nässjö FF hade en och annan spelare som vi inte sedan tidigare sett i seriespelet. Hur skulle det här utveckla sig?

Bra början

Ja, starten går inte att klaga på. Matchen hade knappt kommit i gång förrän Algot Pettersson i matchens fjärde minut ser till att HFF tar ledningen med 1-0. Med en sådan början så kunde en och annan tänka att det skulle bli en enkel match, men inte. Under hela första halvlek svängde det fram och tillbaka. Noah Shamoun slet hårt på mittfältet och fick emellanåt kännas vid lite tuffa tag från Nässjös spelare. Jesper Svensson manade på från kanten, då vi periodvis hade svårt att få till några riktigt bra avslut. Även den mest hängivne HFF-supportern får nog medge att Nässjö FF saknade inte chanser. De hade bl a ett skott i ribban, men Erik Bergholm gjorde en bra insats i målet och lyckades väl, så något mer mål blev det inte i första halvlek.

Kvitterat

Det var väl att HFF hade ledningsmålet för även i inledningen av andra halvlek skapar Nässjö FF en hel del. Så i 55:e minuten drabbas Nässjö FFs Aram Amir Hussein av rött kort. Vi tänkte genast att nu ska det väl bli lättare för våra blåränder att etablera det passningsspel som vi är vana vid att se. Det stämde bra de första minuterna, men när HFF tryckte på som mest öppnade det sig en kontringsmöjlighet för Nässjö FF som tar vara på chansen och så var det utjämnat.

Rafflande avslutning

Nässjö FFs ledningsmål gav energi och sju minuter senare fick de tillresta Nässjösupportrarna jubla högt. Ledning med 1-2 och 24 minuter återstår, puh! Nu börjar det bli bråttom. HFF pressar på allt mer och nu börjar det märkas något att Nässjö FF har en spelare mindre. Så i 80:e minuten kommer den efterlängtade reduceringen via Algot Petterson som därmed gör sitt andra mål för dagen. Efter en period med lite mer press mot Nässjö FFs mål kommer först ett gult kort på en Nässjöspelare och därefter en frispark i ett ganska bra läge. På frisparken som följer blir en av våra spelare nedriven i straffområdet och domaren pekar på straff. Filip Andersson, kapten för dagen kliver fram och placerar den säkert i mål. Tre minuter senare är matchen avblåst och avancemanget till finalen är ett faktum - härligt!

Waggeryds IK i finalen

Plats och datum för finalen är ännu inte bestämt, men motståndaren är känd. Det blir Waggeryds IK. Ett motstånd som är ganska välbekant från seriespelet.

Foto och text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22