HFF fick IK Viljan Strängnäs på fall (2-0)
2018-08-20 09:13
Algot Pettersson gör matchens första mål
Tredje raka hemmamatchen
Så var det dags för tredje matchen efter sommaruppehållet. Det var också tredje raka hemmamatchen. Motståndare för dagen var IK Viljan Strängnäs. Vi hade mött dem tidigare på deras hemmaplan och då vi ganska enkelt vann med 1-6.

Jämn tillställning
Det skulle visa sig bli en jämnare tillställning idag. Även om våra blåränder var spelförande och redan i nionde minuten tog ledningen via Algot Pettersson med 1-0 så skulle det dröja innan vinsten var säkrad.
Första halvlek kan sammanfattas med ett stort bollinnehav av HFF, men bitvis lite tempofattigt. HFF kontrollerade matchen större delen av tiden, men hade en del svårigheter att komma igenom deras backlinje.

Sent andra mål
Andra halvlek fortsätter på liknande sätt. Möjligen är vi lite mer vältränade då vi äger bollen under längre perioder vilket gör att våra motståndare får springa mer. Det resulterar också i att IK Viljan Strängnäs drar på sig ett par gula kort. Från åskådarplats börjar vi ställa in oss på att det inte blir fler mål, men så i 87:e minuten kommer då det efterlängtade andra målet av Viktor Gramozi.

Summering
Det kan konstateras att alla matcher är inte så enkla att spela. Det kan vara svårt att hålla uppe sitt eget spel och att laget påverkas av motståndarens tempo och spelsätt. Joel Alm, som var matchcoach för dagen summerar matchen på följande sätt: ”Det är positivt att vi håller nollan för andra matchen i rad och lyckas ta tre poäng även att vi gör en mindre bra match.”

Sjua i tabellen
Vinsten gör att HFF nu har samlat på sig 24 poäng i tabellen och ligger på en ganska trygg sjundeplats med lite avstånd till övriga lag som är placerade på nedre halvan. Nästa helg är det dags för bortamatch. Då mot BK Forward, Örebro.

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06