Hur skriver man ett referat till en match med 11 mål? Det går bra för HFF nu!
Nykomling i division 1
Södertälje FK har inte spelat i U19, division 1 tidigare. När Värmbols FK från Katrineholm, strax innan serien skulle börja, drog sig ur fick Södertälje FK chansen. David Primer, ledare uttalar sig: ”Vi ville ändå anta utmaningen och ge killarna en chans att visa upp sig på den här nivån.”

Målfyrverkeri
Visst hade vi sneglat på resultaten i tidigare matcher, och förstått att vi hade goda chanser att vinna om vi spelade bra, men vi hade nog inte räknat med riktigt så mycket mål. Målfyrverkeriet började redan i 4:e minuten. Anmar Kiwarkis spräcker nollan efter en assist av Lukas Larsson. Sedan dröjer det till 17 minuten då Kristian Choukro gör 2-0 efter assist från Noah Shamoun. Dryga 10 minuter senare är det Emil Johnsson som utökar till 3-0 efter assist från Anmar Kiwarkis.

Reducering
Bara ett par minuter senare kommer Södertälje FK igenom och trots en fin räddning av Måns Boström i vårt mål blir det en retur som Sandro Yalda i Södertälje FK kan placera i mål. Det kommer visa sig bli  Södertälje FKs enda mål, 3-1. Tio minuter senare är ordningen återställd. Detta då Edvard Lans utökar ledningen till 4-1 efter assist från Emil Johnsson.

Andra halvlek
HFF har spelet och periodvis sker också en del bollrullande i Södertälje FKs straffområde. Som en konsekvens av det tilldöms vi också en straff som Noah Shamoun skulle förvalta på bästa sätt. 5-1 i 60:e minuten. Det var nog där som matchen punkterades på allvar för nu blir det ganska tätt mellan målen den sista halvtimmen. 6-1 gör Anmar Kiwarkis efter assist av Edvard Lans. Strax därefter skriver Edoian in sig i målprotokollet genom 7-1. Målet efter det, 8-1, kommer av samme spelare och går till på nästan samma sätt. Förspelet till nästa mål (9-1) är vackert där bollen går som på ett snöre från Gustav Malmström till Anmar Kiwarkis och slutligen till Lukas Larsson som avslutar i mål. Så fick vi då också till slut ett hattrick. Det var ju faktiskt flera tänkbara kandidater, och den som gjorde sitt tredje mål i matchen blev Anmar Kiwarkis, grattis!

Femte plats i tabellen!
Våra blåränder har kommit i gång på allvar och har nu fyra raka vinster - härligt! Från en lite knackig start så känns det nu lättare. Efter dagens match så har HFF klättrat ända upp till femte plats och faktiskt är även fjärde plats inom räckhåll. Det är också glädjande att vi gjort så pass många mål. Vi ligger på samma placering, femte plats, när det gäller antalet gjorda mål.

Bild: Malin Johnsson
Text: Örjan Johnsson/Malin Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23