Förlust och heta känslor i Karlstad (7-2)
2018-05-06 08:15
Arkivbild - Nahom Tekle
Tidigt baklängesmål
Vi får en jobbig början på matchen då vi redan efter tre spelade minuter släpper in ett lite onödigt mål på spelsituationen efter ett inkast. Vi spelar sedan upp oss och har ett bra spel med boll och vi kommer rätt i pressen när de har boll. I det här skedet hade en reducering varit betydelsefull. Så blev det dock inte.

3-0 i halvtid
I 27:e minuten kunde istället Carlstad United BK utöka ledningen (2-0) genom Mohammed Laskari. Det kom till efter ännu en fast situation. Bara minuten efter var det dags igen. Tredje målet tillskrivs Lukas Röhse. Trots underläge med 3-0 i halvtid är vi efter första halvlek ändå relativt nöjda med själva spelet på plan.

Sämre spel i andra halvlek
I andra halvlek blir det nästan inget ordnat spel och chanser åt båda håll. När sedan Carlstad United-spelaren Guilin Nsengiyumva först får ett gult kort och lite senare sätter både fjärde och femte målet, trots att nästan halvtimmen återstår, känns matchen avgjord. Det är nu irriterat hos blåränderna och som följd drabbas även HFF av en hel del varningar, både gula och till och med två röda kort.

Sönderhackat spel
Det kan konstateras att utvisningarna hackar sönder matchen och innan domaren blåser av matchen har det blivit ytterligare två mål åt båda hållen. Matchen slutar alltså 7-2 och vi kan summera och konstatera att vi förlorar mot ett bättre lag för dagen. Målskyttar i HFF var Sebastian Dimitrijevic och August Sander.

Vi får bryta ihop och ta nya tag. Nästa match i U19, division1 spelas nästa lördag på hemmaplan, kl 14.00 mot AFC Eskilstuna. Då får vi en ny chans att plocka poäng. Trots dagens förlust ligger HFF ändå placeringen före Carlstad United BK. Detta genom bättre målskillnad.

Text: Mattias Staaf, Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22