P19

Vilken julklapp, 2-1 mot J-Södra (U19)
2017-12-04 07:13
Spännande drabbning på Zinken
Ett rafflande drama som innehöll det mesta, och som avgjordes i 89:e minuten. Det är något särskilt med derbymöten. Det blir alltid lite mer spännande och det syns även på plan att det var många som ville lite extra. Dessutom en härlig inramning med tillsammans knappt hundratalet supporters från båda lagen.
Det var faktiskt på årsdagen lagen möttes senast. Det var den 3:e december 2016 på Junebäcken, även då i ligacupen. Vi som var med då minns en jämn tillställning där våra blåränder spelade ganska defensivt, men visade också ett mycket stabilt försvarsspel. Matchen slutade mållös, 0-0 och delad poäng.

Bra start
Hur skulle det utveckla sig den här dagen tro? Ja, våra motståndare öppnade ganska starkt och hade ett något större bollinnehav första 10 minuterna. Därefter jämnar det till sig och i 17:e minuten får vi en frispark i ett ganska bra läge och visst håller sig Gentonis Gjikokaj framme och tar vara på chansen, 1-0 och en bra start. Bara minuterna senare tror vi nog att det ska bli utökat. Vi skapar tre hörnor efter varandra och den andra går inte att komma närmre, men det blir en ribbträff.

1-1 i halvtid
Nu ska det dock hända annat, för redan i 27:e minuten är ledningen borta. Det är J-Södras Adam Gemheden som ser till att kvittera till 1-1, spänningen stiger och adrenalinet pumpar lite extra. Kampen fortsätter under första halvlek med bud på målchanser åt båda hållen, men trots allt oavgjort i halvtidsvila.

Mål i 89:e minuten
I halvlekspaus ser vi hur julbelysningen börjar tändas upp i Smedbyn och visst hade det varit gott att värma sig med lite glögg. Vi åskådare fick istället nöja oss med underhållningen på planen, och den värmde! I andra halvlek fortsätter ställningskriget och efterhand börjar vi tro på en ny oavgjord match.
Det skapas chanser åt båda hållen, men vi spelar, som så många gånger förr, stabilt både i backlinjen och Jonathan Bosmyr gör det bra i målet. När vi som mest börjar räkna ned så kommer då möjligheten. En lång boll fram till August Sander som lyckas hålla J-Södras mittback ifrån sig och därefter placera en låg boll precis vid målvaktens högra stolpe, 2-1 i 89:e minuten!

Tredje plats i ligacupen
Det blir avgörande och bara minuten senare kan vi konstatera att det blev en härlig vinst i årets sista match. Tyvärr gjorde målskillnaden i övriga spelade matcher i ligacupen att HFF ändå bara slutade på en tredje plats, men det är ju ändå en go avslutning inför juluppehållet. Det bådar ju också gott för kommande år!

Vi tackar J-Södra för en spännande och underhållande match!

Foto och text: Örjan Johnsson