P19

Smålandsmästare 2017!
2017-10-22 20:22
Glada miner på årets JDM-segrare P18
Det bådar gott för framtiden! Husqvarna FF kunde på hemmaplan visa upp sitt bästa och vinna DM-finalen över Myresjö-Vetlanda FK med 5-2.
Regnig höstdag skrämde inte bort publiken
Trots att det inte var de allra bästa förutsättningarna kunde vi räkna in 103 besökare på dagens DM-final i JDM P18. Regnet småstrilade, men ändå fylldes läktarna ganska bra på Zinkens konstgräs. Det var en hel del tillresta supportrar från Vetlanda-Myresjö FK som gjorde sitt bästa för att hjälpa sitt lag till framgångar.

Stark inledning av blåränderna
De tillresta hade knappt öppnat programbladen och undrade nog hur den här matchen skulle sluta när HFF redan i matchens andra minut tog ledningen. Detta genom Edvard Lans som höll sig framme och tog vara på den första chansen som bjöds. Johan Strandler, dagens speaker med provisorisk utrustning, hade knappt hunnit få ordning på mikrofonen. Det var inte nog med det för bara fyra minuter senare, i matchens sjätte minut utökade Gentonis Gjikokaj till 2-0.

Tarek Alnator presenterade sig
Efter sex spelade minuter var det säkert många med HFF- hjärtan som tänkte att det här blir nog en enkel sak. Samtidigt var det kanske också en del av oss som kände lite oro för en kvick spelare i Myresjö-Vetlanda FK. Han hade nr 22 på ryggen och heter Tarek Alnator. Han skulle också presentera sig en liten stund senare då han med en tempoväxling sprang sig fri och drog iväg ett riktigt praktskott i Johannes Lindells högra hörn. Så var det reducerat och genast lite oroligare.

Reduceringen gav energi och nu är det relativt jämnt spel även om HFF hade fler chanser. Det är dock målen som räknas och nästa mål skulle visa sig bli motståndarnas. I det efterföljande spelet efter en hörna var det kvitterat. Nu följde faktiskt en period där Myresjö-Vetlanda FK var ganska heta och hade kunnat gå till ledning. Så blev det inte utan istället gick vi till halvlekspaus med ställningen 2-2.

Andra halvlek avgör matchen
I inledningen av andra halvlek var det, som sig bör, pigga och fräscha ben igen. Därav också jämnt spel från båda lagen. Ju längre matchen gick kunde vi dock se att vårt HFF-gäng var mer uthålligt och spelade runt bollen tålmodigt och var kompakta i alla lagdelarna. Myresjö-Vetlanda FK försökte i omställningar, men ju längre matchen gick så talade mer för HFF. Vårt mittfält och backlinje kunde ganska väl hålla tätt och styra undan Myresjö-Vetlanda FKs försök.

Så kom då ledningsmålet till 3-2.  På en frispark kunde Gentonis Gjikokaj få igång HFF-klacken som gjorde sitt bästa för att hålla sig varma. En stund senare skulle samme man få igång åskådarna igen. Denna gång på en straff som välplacerat letade sig in vid målvaktens vänstra stolpe. Innan matchen förklaras avslutad får vi se en välriktad frispark från Mike Koshaba som också fastställer resultatet till 5-2.

Kollektiv laginsats bäddade för segern
En summering av matchen visar med stor tydlighet att det är den kollektiva styrkan som är avgörande. Det är inte på någon position där vi är bättre eller sämre, utan vi håller en bra nivå i alla lagdelar. Myresjö-Vetlanda FK hade absolut en del individuellt skickliga spelare, men över 90 minuter visade det sig att vi tillsammans var en klass bättre. Vi kunde vinna genom att lugnt och metodiskt spela vårt spel och ta vara på de tillfällen som bjöds - härligt!

Smålands fotbollförbund var på plats och delade ut segertröjor och medaljer. Herman Svensson, dagens lagkapten tog emot pokalen och avtackades särskilt, då han är den ende i laget som gjorde sin sista säsong som junior.

Text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22