AFC Eskilstuna var skoningslösa (0-7)
2017-06-11 17:35
Det blev inget mål till hemmalagets favör.
Oväntad utgång
Det blev en blöt tillställning när AFC Eskilstuna gästade oss på Zinken på söndagseftermiddagen. Det regnade lite till och från under hela tiden matchen pågick. Inför matchen hade vi läst på och förstått att AFC Eskilstuna gjort bra resultat den senaste tiden, men att dagens match skulle utveckla sig som den gjorde hade vi nog inte kunna förutspått.

Två tidiga mål
Första målet kommer redan efter ca fem minuter. Det är ett skott som avfyras en bra bit utanför straffområdet, och blir ganska högt. Det ställer Johannes Lindell i målet som inte kan rå på det. Det dröjer bara åtta minuter ytterligare till nästa målgivande skott kommer farande. Det är nästan en kopia på första målet, denna gång med ännu något bättre precision då den går högt, men också nästan perfekt i krysset - inte mycket att göra...

I de nästföljande 20 minuterna börjar vårt HFF-lag ändå ta för sig lite mer och det skapas en del chanser åt båda hållen. Det är väl ganska typiskt att när vi som bäst börjar arbeta oss in i matchen gör vi tyvärr ett felpass och AFC får en chans. Deras forward kommer fri och gör inget misstag, 0-3.

Så blir det halvlek och vi åskådare funderar över om det finns något ess i rockärmen som går att trolla fram. I sanningens namn så var det nog enbart en stilla förhoppning.

AFC Eskilstuna spelade skickligt
Det gick inte så många minuter in på andra halvlek innan AFC Eskilstuna passar runt bollen och river upp ganska stora hål i vårt försvar. Så kommer också ett med vänster fot skruvat skott som smyger sig in vid Johannes högra stolpe, 0-4. Det ska tilläggas att deras mål kommer strax efter det att HFF haft ett riktigt bra anfall med en bra målchans dock utan resultat.

Lite senare har Mike, Edvard och Gentonis en bra kombination som resulterar i ett skott strax utanför målvaktens vänstra stolpe. I mitten av andra halvlek får AFC Eskilstuna dessvärre en hörna som de förvaltar väl. Med en nick är ledningen utökad till 0-5.

När det är kvarten kvar kommer ytterligare ett mål. Återigen har AFC Eskilstuna via ett disciplinerat passningsspel lyckats ställa våra backar. Johannes gör ett fantastiskt arbete och trots en dubbelparad får de en tredje chans och då går det inte att värja sig längre utan 0-6 är ett faktum.

Giftig målchans för HFF
Ska vi då få ett reduceringsmål? Med bara några minuter kvar att spela har vi ett härligt anfallsspel. Vi trycker på bra och till sist får vi ett skott som går i målvaktens vänstra stolpe. Vi får en andra chans, men denna gång räddas skottet av en av Eskilstunas spelare på mållinjen. Otur, men det är väl så idag, när inget lyckas... Istället vänder spelet och i matchens sista minut får vi se en av AFC Eskilstunas spelare, med en vänsterfot, skjuta ett lågt skott vid Johannes högra stolpe. Slutresultatet blir hela 0-7, puh!