Kontrollerad vinst (5-0) mot IF Haga
2017-04-07 20:13
Två av dagens målskyttar
Fredagskväll på Råslätts IP
Bortamatch mot IF Haga i gruppspel JDM P18 på Råslätts IP. Efter en kvarts spel har HFF haft två fina frisparkslägen, dock utan mål. Vi visar upp vår fotbollskunskap och låter bollen rulla runt mellan lagdelarna.

När det efter ytterligare en kvarts spel inte ger resultat börjar koncentrationen tryta. Nu blir det istället lite slarv i passningsspelet från vårt för dagen rödklädda HFF-lag. IF Haga stöter på högt och energiskt och bryter vårt passningsspel. Vi har svårt att hitta rytmen.

Som väl är har vi som så många gånger tidigare en trygg och stabil backlinje som effektivt undanröjer de relativt få chanser som IF Haga skapar. Första halvlek börjar gå mot sitt slut och vi börjar tro att det blir en mållös sådan.

Två mål på två minuter
Då kommer urladdningen. Det börjar med en bra brytning på mittplan av August Sander och via väggspel till Gentonis Gjikokaj som iskallt rullar bollen förbi målvaktens vänstra sida. Vackert. 1-0 HFF.

Minuten senare är det utökat till 2-0 av samme målskytt, som efter halvleksvila även utökar till 3-0.

Fler målskyttar presenterar sig
I 17:e minuten har Muhammed Elmi lite lekstuga och serverar Anmar Kiwarkis en macka som stänker in 4-0!

Under slutskedet av matchen hänger IF Haga inte riktigt med och tappar också fokus. De tilldöms två röda kort och får därmed avsluta matchen med färre spelare på plan. Åtta
minuter före matchslut gör Gentonis Gjikokaj ett ryck, tittar upp på bortre där Muhammed Elmi kommer och så fastställs slutresultatet till 5-0 i HFFs favör.

Text: Måns Lindell/Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22