P19

HFF överlägsen seriesegrare i Junior P18
2018-10-18 21:05
Gustav Malmström sätter 2-0 på en frispark
På onsdagskvällen spelades den sista matchen i P18-serien på Zinken. Motståndare i denna uppskjutna avslutande match var Ekhagens IF. Våra HFF-killar hade redan två matcher tidigare - mot Haga IF - gjort klart vem som skulle vinna serien. Nu handlade det mest om att avsluta snyggt.
HFF dominerade
Det var en match som spelmässigt dominerades från början till slut av hemmalaget. Även om det var hyggligt jämnt de första tio minuterna så blev det tidigt allt tätare mellan HFFs anfallsvågor. När Noah Shamoun, Mher Edoian och Algot Pettersson kom med fart rev det upp stora hål i Ekhagens backlinje. Det första målet kom just av Mher Edoian i 17:e minuten. När väl det första målet var ett faktum skulle det bara dröja två minuter till ledningen var utökad. På en frispark sätter Gustav Malmström 2-0.

4-0 i första halvlek
I 24:e minuten utökas ledningen till 3-0 av Algot Pettersson och kort därefter kommer även 4-0 av numera tvåmålsskytten Mher Edoian. Matchen känns ganska avgjord redan nu och det går att skönja en viss frustration hos en del av Ekhagen IFs spelare. Det märks främst genom en del tufft spel i närkamperna. Det är dock inte värre än att domaren friar. Det delas faktiskt inte ut ett enda gult kort under hela matchen.

Algot Pettersson vann skytteligan
I halvtid gör HFF en del byten. In kommer Giovanni Hanna, Emil Johnsson och Philip Bjelovuk. Matchen fortsätter kontrollerat från HFFs sida, om än något mindre aggressivt. Vi noterar ett skott i stolpen av Axel Nylén och ett i burgaveln av Emil Johnsson. Innan matchen är slut lyckas Algot Pettersson med sitt andra mål och 5-0. Ett betydelsefullt mål eftersom det var Algots 21 mål, vilket innebar att han också vann skytteligan - grattis!

Överlägsen segrare
En titt på tabellen visar att HFF till slut var hela 12 p före Råslätts SK som slutade på andra plats. Det blev bara två förluster på 20 matcher, ett övertygande facit.

Vill ni se mer om hur HFF firade när seriesegern var klar för två veckor sedan, se det senaste HFF-magasinet på Youtube.

Foto och text: Örjan Johnsson