Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
P17

Välkommen Olle Härdne!
2018-12-10 12:00
Olle Härdne - ett välkommet ledartillskott!
2019 års ledarstab för U19 är klar!
Efter ett gediget arbete av Emil Fritzell, vår akademichef - ungdom så kan vi nu presentera tränar-/ledarstaben för U19 kommande säsong. Ett nytt namn är Olle Härdne som kommer gå in som fys-/fotbollstränare tillsammans med Christian Gajta vid 1-2 tillfällen/vecka. Dessutom blir det ytterligare en förstärkning då även Tobias Hellgren kommer hjälpa till som tränare i ungefär motsvarande omfattning. För Tobias beror det på vilka möjligheter han har utifrån sitt uppdrag i P15.
Vem är  Olle Härdne?
Undertecknad fick möjlighet att träffa honom i hans lägenhet på Sturegatan i Huskvarna. Här har han bott sedan augusti i år, i en lägenhet med utsikt ner mot Huskvarnadalen och Vapenvallen. Efter bara några minuters samtal växer det fram en bild av en ödmjuk och erfaren idrottskille. Han är 33 år och besitter ett stort fotbolls- och ledarskapsintresse. Det framkommer också ganska omgående att han drivs av att se både spelare, ledare och alla i sin omgivning att växa. 

Vilken roll kommer du ha i HFF?
- En spännande roll! Min titel är individuell tränare och fystränare. Det är på sätt och vis lite missvisande för fotboll är ju ingen individuell idrott utan individen lyckas när laget lyckas, men tanken är att jag ska sätta fokus på att utveckla både spelarna. Där är fotbollsstyrkan en del, men min pedagogik är att vi först och främst ska göra bättre aktioner på planen, inte springa intervaller i en skog.

Du har bott i Huskvarna sedan i augusti i år, vad fick dig att flytta hit?
- Jag fick en bra möjlighet att kombinera två arbeten som båda innehåller de områden som jag brinner mest för. Jag arbetar ca tre dagar i veckan vid Kungsporten här i Huskvarna. Där undervisar jag bl a i träningslära och idrottspsykologi. De andra två dagarna har jag en roll som ledarutvecklingsansvarig på Kristen idrottskontakt (KRIK) i Mullsjö. Det innebär också en del undervisning, men framför allt en del planering inför olika konvent m m.

Erfarenhet från många verksamheter och föreningar
Olle berättar att han ursprungligen kommer från Örebro där hans idrottsintresse grundlades i tidiga år. Under ungdomsåren var det både innebandy och fotboll som gällde. Han har spelat innebandy i Allsvenskan och även testat på proffslivet i Schweiz. En minst sagt annorlunda erfarenhet var när han som 19-åring  bodde i Kongo under åtta månader. Det var via ett samarbete med BK Häcken som gjorde att han fick denna uppgift. Killarna som han tränade skulle senare vara med på Gothia cup. Själv har han utövat fotboll på div 3 - 4 nivå fram till 25 års-åldern. 

UEFA A-utbildad och certifierad tränare
Ungefär samtidigt som han själv slutade vara aktiv på elitnivå växte hans intresse allt mer för vad det är som påverkar och gör att vi presterar mer eller mindre bra. Det resulterade i att han utbildade sig till idrottskonsulent med inriktning på ledarskap, kommunikation, träningslära och idrottspsykologi vid idrottsfolkhögskolan på Bosön. Dessutom är Olle UEFA A-utbildad och har läst till tränare på universitet, samt är nyligen certifierad fystränare. Som om det inte vore nog har han också gått ett stort antal utbildningar i Europa genom World Fotball Academy.  

Nästan tre års erfarenhet som tränare i Hammarby
Praktisk erfarenhet saknas inte heller. I samband med idrottshögskolan på Bosön hade han ett ledaransvar för IFK Lidingös damlag. Det följdes sedan upp av ett uppdrag som assistans coach i Sirius, elitettan dam. Under 2015 och fram till juli i år var han tränare i Hammarby. Olle har många roliga minnen från denna tid. Under hans första år fick han vara med om att tillsammans med ledarteamet ta upp laget från elitettan till Damallsvenskan. Det blev därefter nästan två säsonger i Damallsvenskan. 

Vad vet du om Husqvarna FF?
- Genom Emil Fritzell har jag ju fått en del information, men jag har faktiskt följt Husqvarna FF sedan flera år tillbaka. Jag läste bl a ett par reportage om Issa Iskander i tidningen Offside och det var fängslande artiklar som drog till sig mitt intresse för Husqvarna FF. Jag har fått bilden av en förening med stort samhällsengagemang och som värnar om alla. Det stämmer väl med mina värderingar. 

Vilka är dina favoritlag?
- Favoritklubbar är West Ham FC och Örebro SK men jag fascineras av det som Östersund FK skapat och älskar supporterkulturen jag fick mötas av under åren i Hammarby. 

Slutligen - vad tror du att du kan tillföra U19 mest?
- Jag vill bidra med det jag kan och mitt största mål är att personerna runt omkring mig lyckas. Jag vill både jobba med fotbollsspelaren men också med människan. Det är min övertygelse att om vi bygger en miljö och skapar en kultur där människor trivs men också utmans och vågar gå utanför sin bekvämlighetszon så kan vi göra underverk också med små medel. Det fick jag se lysande exempel på i Hammarby och jag är övertygad om att vi kan åtstadkomma otroligt mycket bra i HFF. Förutsättningarna finns och jag är taggad att få börja arbetet.

Vi avslutar vårt intressanta samtal och jag kan konstatera att Olle blir ett värdefullt tillskott till både U19 och även till andra delar av vår förening. Vi hälsar Olle mycket välkommen till Husqvarna FF och ser fram emot att se honom på planen!

Bild och text: Örjan Johnsson
Nyhetsarkiv
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06
Domare 20172017-02-22 12:17
Gott nytt år2016-12-31 17:40
Restaurangchansen2016-11-22 12:45
Hallå där Deven!2016-10-06 17:01
Sponsorhuset2016-02-26 07:22
Spelarenkät2016-01-11 18:46
Medlemsutskick2016-01-07 09:17
Vapenvallen/Zinken2015-09-15 15:51
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer