Referat: Athletic FC Eskilstuna - Husqvarna FF
Imponerande revansch mot AFC Eskilstuna (2-5)
2017-09-16 21:10
Glada miner efter en härlig vinst på Årby IP i Eskilstuna
Efter att i juni åkt på den största förlusten hittills den här säsongen (0-7 hemma) mot AFC Eskilstuna visade vårt U19-gäng att det var en tillfällighet. Efter en imponerande prestation kunde slutresultatet idag skrivas till 5-2 till våra blåränder.
Taggade grabbar
Det är en solig septemberdag, när vi reser norr ut för revanschlust mot Athletic FC Eskilstuna. I förra mötet åkte vi på en tung förlust med 7-0, men det är bara en morot för dagens match. En hård träningsvecka har gått och grabbarna har taggat igång rejält och det finns inget annat än vinst för Husqvarna FF.

Tidigt mål för Husqvarna FF
Domaren blåser igång och Husqvarna FF är på tårna direkt, det hinner bara gå två minuter innan Gentonis Gjikokaj driver på kanten in mot mål och får till ett hårt avslut, målvakten styr bollen perfekt till Ravi Tavi som kyligt sätter den i mål. 1-0!

Många mål i första halvlek
Med den dåliga starten för AFC Eskilstuna tänder de till och börjar ta kontroll över matchen, det går inte längre än 3 minuter så gör AFC Eskilstuna ett inlägg som leder till ett kvitteringsmål... 1-1.
Efter kvitteringsmålet får Husqvarna FF ett övertag på matchen, många lägen skapas och AFC Eskilstuna blir mer och mer nertryckt. Efter en stund lyckas vi få en hörna. Den slås och Nahom Tekle lyckas nypa till ett avslut efter en grötig kamp, mål! 2-1.

Tredje målet kommer på straff
Husqvarna FF fortsätter att trycka på, det gör AFC Eskilstuna irriterade och det börjar skapas en aggressiv stämning på planen. Så när August Sander driver in mot straffområdet blir han nersparkad och straff döms till Husqvarna! Gentonis Gjikokaj går fram och kyligt trycker den hårt i högra hörnet, 3-1!

Husqvarna FFs defensiva styrka
Matchen fortsätter och Husqvarna FF är så pass organiserade defensivt, att AFC Eskilstuna inte lyckas skapa många lägen, istället är det Gentonis Gjikokaj som kliver fram två gånger och gör ett äkta hattrick! 5-1. Dessvärre börjar grabbarna slappna av och innan domaren blåser för halvlek, gör AFC Eskilstuna 5-2. Andra halvlek börjar stabilt, AFC Eskilstuna trycker på men vårt stabila försvar tar bort de farliga anfallen.

Jesper Svensson och Joel Alm som är ledare för dagens match gör många byten i andra halvlek, vilket leder till fräscha ben och Husqvarna FF  lyckas behålla ledningen och inte släppa in några mål bakåt. Domaren blåser av och resultatet slutar på 5-2 vinst till Husqvarna!

- En väl taktisk genomförd match där vi under 90 minuter följer principerna utan några direkta dippar i vårt spel, säger coach Jesper Svensson.

Text: Herman Svensson
Bild: Okänd (Jesper Svensson?)

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23