Degerfors IF upprepade siffrorna... (4-1)
2017-09-09 22:15
Arkivbild
Hemvant underlag på Stora Valla
Inför matchen var vi hungriga på revansch efter förlust hemma med 1-4. Vi hade nog dessvärre glömt bort att spelarna i Degerfors IF är ganska storvuxna och fysiskt tuffa att möta. Det skulle visa sig svårt att komma igenom deras mittbackspar.

Nåväl, innan matchen drog igång kunde vi konstatera att underlaget ändå var ganska hemvant efter många träningstimmar på Zinkens konstgräs. Det var nämligen regnigt och mulet i Degerfors, så matchen spelades på konstgräs då övriga gräsplaner var avstängda.

Första halvlek
Matchens första mål kommer tyvärr tidigt efter en misskommunikation mellan Johannes Lindell i vårt mål och Lorik Beciri. Nästa mål var mer välförtjänt. 2-0 är ett faktum efter ett fint anfall av Degerfors IF som avslutas med en variant av cykelspark. Vi får nog ändå anse att HFF gör en ganska ok första halvlek trots två mål i baken.

Reducering i andra halvlek
Vi gör en del ändringar i taktiken för att rubba motståndarna i andra halvlek - vilket ger resultat då vi reducerar till 2-1 där Nahom Tekle serverar Emil Johnsson som placerar in bollen. I andra halvlek har vi betydligt mer boll än Degerfors IF och skapar en del chanser som bör vara mål. När vi forcerar framåt och inte lyckas avsluta våra anfall så straffas vi bakåt på kontringar. Vi får acceptera ytterligare två mål på Degerfors IFs konto. Matchen slutar 4-1 och vi kan konstatera att det blev samma siffror som senast.
Trots allt en ganska ok match, med tanke på att vi möter ett betydligt mer fysiskt lag.

Text: Jesper Svensson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22