DM-finalen säkrades mot Växjö Norra IF (1-5)
David Ingesson sätter HFFs fjärde mål för dagen.
Mot Växjö i karavan
Så börjar det dra ihop sig i slutet av JDM P18. Denna gång fick vi bege oss söderöver till Växjö. En särskild eloge till de föräldrar som trots tidig eftermiddag lyckades tas sig tid att ställa upp och skjutsa. Det var en kväll när det märktes att sommaren är på väg mot sitt slut. Det var lite svalare och det var också tur att våra blåränder var ganska överlägsna för en förlängning hade blivit svår att genomföra i skymningen utan elljus.

Jämnt efter första halvlek
Växjö Norra IF ställde upp med en lite blandad trupp med både spelare från A-laget, 99/00:or och två 01:or. De inleder ganska offensivt och deras forwards attackerar vår backlinje så fort tillfälle ges. Vi har ganska bra kontroll över spelet till dess att vi spelar lite väl djärvt i backlinjen och de kan stjäla bollen och också göra första målet för dagen - detta redan efter 15 spelade minuter.

Det känns dock inte särskilt oroligt för vi skapar många chanser och det är en underhållande fotboll att titta på. Det dröjer rätt så precis 10 minuter efter första målet innan Edvard Lans kvitterar, 1-1. Trots flera chanser går vi till halvleksvila med ett oavgjort resultat.

Rivstart i andra halvlek
Redan i matchens andra minut kommer så ledningsmålet via August Sander, 1-2. Det är dock fortfarande en helt öppen match och Johannes Lindell är, som väl är, vaken i målet och förhindrar en kvittering bara minuterna senare. Några minuter senare, i 53:e minuten kommer istället ett viktigt nickmål från Gentonis Gjikokaj, 1-3. Det blev nog lite matchavgörande för sedan styr HFF allt mer spelet. Det blir också lite mer irriterat på plan och vi kan räkna in fyra gula kort (Växjö IF 3, HFF 1) inom de kommande 20 minuterna.

HFF starkaste laget
Ju längre matchen går ju mer tydligt blir det att HFF är det starkaste laget. Vi får åtskilliga målchanser och en av dem förvaltas väl av David Ingesson som i 81:e minuten utökar till 1-4. Nu är det nästan bara spel mot ett mål och matchens sista mål 1-5 gör Edvard Lans. Vårt mittfält, med bl a Mike Koshaba kan vara väl värda lite extra beröm denna kväll då spelarna i denna position gjorde en fin insats, både defensivt och offensivt.

JDM P18-finalen hägrar!
Nu ser vi fram emot finalen! Vi vet redan nu att den kommer att spelas på hemmaplan och vi kommer att möta Vetlanda/Myresjö. Vi vet dock ännu inte än när. Så snart det blir känt ska det marknadsföras. Vi hoppas kunna göra allt för en stor publik och att det ska bli en minnesvärd händelse.

Text/foto: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22