Karlstads BK bjöd på straffdramatik inomhus (1-0)
2017-09-08
Arkivbild

Sommar ute - match inne

U19 gav sig iväg mot Karlstad en synnerligen regntung söndagsmorgon. Efter matpaus i Sjötorp, med Göta Kanal som bakgrund, närmade vi oss Karlstad. När vi körde in i staden så gjorde den skäl för sitt smeknamn, solen sken från en klarblå himmel och termometern visade på ca. 20 grader. Matchen skulle däremot spelas inomhus eftersom planerna var vattensjuka. Lite konstig känsla att spela inne samtidigt som sensommaren visade sig från sin bästa sida. Deras nybyggda airdome var dock en mycket fin skapelse med helt nytt konstgräs och behagligt ljus, det enda som var lite ovant var den torra luften.

Straff till HFF

Matchen blåstes igång efter en fokuserad värmning och det syntes snabbt att det var två jämna lag som båda ville framåt. Spelet och bollinnehavet ganska jämnt där båda lagen skapade lite chanser vid omställningar. Vi hade stundtals lite bråttom att slå den avgörande passningen, vilket i den torra luften tröttade våra forwards. Karlstads BK hittade ett par gånger fram till några nästanlägen via lite längre bollar bakom våra yttre mittfältare eller via soloräder centralt, men varje gång lyckades vi avstyra lägena innan Johannes Lindell behövde ingripa. Vi skapar lite fler heta lägen och får efter en knapp halvtimme en straff efter att Gentonis Gjikokaj blivit fälld. Straffen är bra slagen men Karlstads BKs målvakt gör en ypperlig räddning. Resterande del av halvleken fortsätter med jämnt spel där vi har lite större tålamod i passningspelet.

Andra halvlek

I halvtidspausen tar vi oss ut för lite solsken och frisk luft innan domaren blåser igång andra halvlek. Vi rivstartar andra halvlek och skapar ett par jättelägen i inledningen, där borde vi nog tagit ledningen. Matchen fortsätter att vara välspelad och även Karlstads BK har några bra lägen, bl.a. gör Johannes Lindell en jätteräddning vid sitt vänstra kryss. Vi har ett lite större lugn i vårt passningsspel och får därmed ett mer etablerat anfallsspel i andra halvlek. Precis när man börjar fundera på om det kommer bli en 0-0 match gör vi ett av få misstag i försvarsarbetet. En felpass resulterar i att en Karlstadspelare får öppet mål och bara Hermans taktiska tackling hindrar Karlstad från att ta ledningen. Tyvärr sker det i straffområdet, så domaren blåser helt korrekt straff men väljer att enbart hala upp det gula kortet. Straffen förvaltar Karlstads BK väl och tar ledningen med 1-0. Resterande knappa 10 minuter försöker vi forcera men det leder enbart till några halvchanser. Det är i stället Karlstads BK som har farligaste målchansen när vi har flyttat upp mycket folk. När domaren blåser av så får vi inkassera en ganska tung uddamålsförlust.

Sammanfattning - välspelad match

Publiken fick bevittna en välspelad juniormatch mellan två duktiga lag som hela tiden försökte spela sig fram till målchanser. Sett till att vi hade ett antal högkaratiga chanser borde vi nog gjort några mål och fått med oss en poäng.

Text: Johan Strandler

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22