Uddamålsförlust mot Värmbols FC (1-2)
2017-07-31 10:00
Ett drama i två helt skilda akter...
Värmbols FC kopplar greppet tidigt
HFF inledde sin vana trogen ganska defensivt med hård bevakning på Värmbols FCs anfallsvapen. Det visar sig ganska snabbt att de har flera riktigt snabba spelare som vi får se upp med.

Efter en kvarts spel har Värmbols FC ett visst spelmässigt övertag. Vi har ganska fullt upp med att freda vårt mål och vi har svårigheter att skapa kontringar och ställa om vårt spel.

Förargligt första mål
I 20:e minuten gör Johannes Lindell en viktig dubbelräddning, men det är inte slut med det. Värmbols FC fortsätter skapa chanser. Några minuter senare är det lite knöligt i eget straffområde. Det kommer ett lågt skott som precis letar sig in vid Johannes Lindells högra stolpe.

Fortsatt övertag
Dessvärre fortsätter Värmbols FC trycka på. När halvtimmen är spelad slarvar vi lite i egen defensiv mitt och Värmbols FC tar vara på chansen och snor fräckt bollen och rullar in 0-2. Nu behöver vi halvtidsvila för att diskutera taktiken och se vad som kan ändras och ev byten.

Ombytta roller
Andra halvlek blir också bättre. Vi skapar betydligt mer framåt och vi har bl a ett flertal hörnor, men det vill sig inte riktigt. Vi har också ett bra frisparksläge, men det lyckades inte denna gång för Peter Gwargis.

Så kommer då till slut reduceringen. Det är August Sander som stjäl tillbaka bollen efter tapp utanför Värmbols FCs straffområde och drar på. HFF jobbar sig därefter allt mer in i matchen, men det är tyvärr för kort om tid kvar och vi får se oss besegrade.

Se även PEAX fina reportage med foton från matchen.

Text: Örjan Johnsson/Måns Lindell