Arkivbild
Bortamatch i Eskilstuna på en torsdagskväll i juli
Bara det är en utmaning för vår ungdomssportchef Deven Rashed. Det är ingen lätt uppgift att få ihop ett vinnande lag med spelare som är bekväma på sina positioner. Skollov, semesterresor, feriearbete, skador och sjukdomar. Det är många faktorer som spelar in och som påverkar den här tiden på året. Det är väl att vi har ett bra uppbyggt samarbete mellan ungdomstrupperna så att vi kan ta hjälp av våra yngre förmågor. Även denna match medverkade inte mindre än fem spelare födda -01 eller -02.

Jobbig start
Vi fick en tuff inledning på matchen med ett underläge redan i 18:e minuten. IFK Eskilstuna som har haft det jobbigt i serien så här långt fick mycket energi och vädrade kanske möjlighet att plocka poäng av oss. Under resten av första halvlek kunde våra motståndare parera våra anfallsförsök och i halvtid fick vi med lätt hänganden huvuden gå av planen med ställningen 1-0 till hemmalaget.

Nya krafter i andra halvlek
I pausen diskuterade vi igenom vad som gått mer eller mindre bra. Deven peppade och la upp strategin för andra halvlek och visst gav det resultat. Vi skapar ett ökat tryck på våra motståndare och får flyt i vårt anfallsspel bl a som följd av tydliga positionsbyten. Det stressar och tvingar fram en del ojustheter hos spelarna i IFK Eskilstuna. Det hinner bara gå tre minuter av andra halvlek då IFK Eskilstuna drabbas av sitt första gula kort. Vi fortsätter och trycker på och i 51:e minuten kommer så kvitteringen av Yusuf Ibrahim Hassan.

Sju gula kort
Utjämningen av resultatet gav bränsle åt matchen. Nu följer ytterligare målchanser, men också en serie av ojustheter, avblåsningar och fyra gula kort och det drabbar båda lagen. I 73:e minuten tystnade den emellanåt rätt högljudda hemmapubliken. Då fick de se våra blåränder ta ledningen genom mål signerat av Anmar Kiwarkis.  Det är en fortsatt oro och tidvis irritation på planen och det ränderar i ytterligare tre gula kort.

Målrika slutminuter
Ju längre matchen gick fick vi bättre kontroll över matchbilden. I slutminuterna blev det dock händelserikt. I 88:e minuten, via Kristian Choukro, trodde vi att slutresultatet var fastställt till 1-3, men icke. I matchen sista minut får Willian Da Roos i IFK Eskilstuna till en praktträff i en svår vinkel och bättrade därmed på siffrorna till 2-3.

Välförtjänst sommarledighet
Med denna match blir det nu också en både välförtjänt och välbehövligt uppehåll. Nu blir det till att samla kraft och hämta ny energi till en fortsatt spännande höst och nya matcher. Många spelare har visat fina prestationer och resultatmässigt har det också gått bra så här långt. En fjärdeplats i U19-serien och en tredjeplats i J18-serien är inte illa, inte minst med tanke på att vi har en ung trupp. Efter hösten väntar utöver fortsatt seriespel även en oviss semifinal i JDM i P18 mot Växjö Norra IF.

Deven Rasheds sammanfattning av matchen
Positivt:
- spelarna intog ånyo en professionell och modig inställning till matchen. Med en snittålder på 16.5 år var det utmanande att möte ett motstånd som är i snitt 2-3 år äldre och dessutom göra tre mål på en halvlek när resultatet efter första halvlek kändes orättvist.

- en taktiskt mogenhet hos spelarna som uttryckte principerna med kvalitet och två olika system under 90 minuter med spelare från fyra olika åldersgrupper (Senior, U19, U16, P15)

- vi kontrollerade matchbilden på två olika sätt under spelets olika skeenden med inarbetade principer under stora delar av matchen (75 minuter).

- vårt försvarspel täckte motståndarnas attraktiva ytor och begränsade deras möjligheter. Spelare med olika profiler bidrog till samma målsättning.

Negativt:
- Svårt att greppa att vi släppte in två mål. Detta med tanke på att det första målet var en orättvis bedömning och att det andra kom i matchens sista spark där motståndaren visserligen får en väldigt bra träff i en svår vinkel.

Text: Örjan Johnsson