Peter Gwargis gjorde HFFs enda mål för dagen
Om...
Ja, om det hade blivit vinst mot Degerfors IF, och tre nya poäng så hade vårt U19-lag varit på samma poäng som serieledande Karlstad BK. Degerfors IF ville dock annat.
Offensiv inledning från våra motståndare
Degerfors IF (DIF) blev tyvärr allt för svårt motstånd. Vi hade hoppats på att en bussresa på ca tre timmar skulle göra att kombattanterna skulle vara lite trögstartade, men inte. DIF öppnar offensivt och vi tillåter dem att rulla boll på vår planhalva. Det känns tidigt att det här kan bli jobbigt. De har ett storvuxet lag med ett par riktiga resar.

Redan efter 10 minuter skulle det visa sig. DIF tilldöms en frispark i ett bra läge. De får till ett riktigt bra skott som går direkt i mål. Den är välplacerad och kanske är också Johannes Lindell i målet skymd? Efter målet lyfter vårt HFF-lag spelet lite, men det är ändå periodvis oroväckande. Den kontroll över spelet som vi varit vana vid att se tycks inte infinna sig. I 15:e minuten har Edvard Lans en möjlighet, men bollen går strax utanför högra stolpen.

DIF skapar farliga omställningar

Lagom när HFF börjar få kontroll på spelet, bryter DIF och de skapar en del farliga omställningar. Andra baklängesmålet kommer efter 25 spelade minuter och går försmädligt in vid Johannes högra stolpe.

Nu är det angeläget att vi gör nästa mål. Det skapas möjligheter åt båda hållen. Lukas Israelsson spelar bl a fram en boll till Gentonis Gjikokaj men målvakten är med ute och parerar.

DIF utökar ledningen

Det skulle visa sig bli DIF som även sätter nästa mål. Det kom till efter en situation där Johannes rådigt är med ute, men tvingas boxa iväg bollen för att värja ett anfall. Dessvärre går bollen tillbaka snett ut till en DIF-spelare som får chansen att utöka ledningen, och visst tar han vara på läget, 0-3.

Gentonis får därefter en möjlighet att reducera innan halvtidsvila efter att ha trocklat sig förbi tre-fyra spelare i slutminuten och sedan avslutat strax höger om stolpen.

Andra halvlek

Då var det dags att hålla tummarna för ett snabbt reduceringsmål. Visst kan vi skönja ett något mer aggressivt HFF-lag i inledningen av andra halvlek. Vi har ett bra bl a ett bra kombinationsspel och ett bra samspel som dock DIFs målvakt räddar på linjen.

Det dröjer till 66 matchminuten innan fjärde målet kommer. Även denna gång från DIF. Det är en miss i markeringen som gör att de på volley kan sätta bollen i nätet.

Flest målchanser i slutskedet

Vi har ett antal chanser i slutet av matchen, men DIFs målvakt gör en helgjuten insats. Det ska medges att även DIF har ett flertal möjligheter, men har svårt att få till det avslutande skottet. I matchens slutminut kommer vi så äntligen igenom deras försvar och Peter Gwargis kan avsluta matchen med att retfullt rulla in bollen till 1-4.

Deven Rasheds sammanfattning

- Liksom flera tidigare matcher var det positivt att spelarna visade en professionell och taktisk mogenhet genom att alternera spelsätt beroende på matchrelevans och matchklimat.

- Vi var tidvis, på olika sätt dominerande i spelet mellan straffområdena.

- Spelarna tog andra halvlek på ett väldigt professionellt sätt där de jagade ett resultat med ett stort mod och ansvarade för konsekvenserna av att alternera spelsätt.

- Det var negativt att en del individuella misstag blev dyrbara. Det kostar oss två mål, eventuellt tre mål beroende på infallsvinkel.

- Vi borde också varit mer produktiva utifrån målchanserna som vi skapar i andra halvlek.

Vi får blicka framåt

Sett över de åtta matcher som spelats hittills måste vi ändå vara tillfreds med att vi är placerade på fjärde plats i tabellen. Det är bra motstånd i serien och vi har en ung trupp. Vi tar nya tag! Nästa gång mot IFK Uddevalla på Kamratgården i Uddevalla. En ny oviss drabbning...

Text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22