Johannes Lindell spelade tryggt och stabilt i målet.
En nagelbitare igen...
Vi hade på känn att det skulle bli en spännande tillställning på Zinkensdamm då tabelltrean Husqvarna FF tog emot tabelltvåan Karlstads BK, och visst blev det gastkramande igen!

Flera hörnor i inledningen
I den första inledande kvarten hade Karlstads BK ett visst spelmässigt övertag. De hade bl a en hörna som dock blev resultatlös. Därefter börjar vårt HFF-lag allt mer arbeta sig in i matchen. Något senare kommer första skottet på mål med efterföljande hörna. I 25:e minuten har vi en farlig hörna med bra läge, men 0-0 står sig. Därefter får Karlstads BK några hörnor men Johannes Lindell i målet är med och löser det bra.

Ledningsmålet
I 37:e minuten gör Anmar Kiwarkis ett bra förarbete och passar sedan över till Gentonis Gjikokaj som från vänsterkanten avslutar med ett hårt skott och som touchar en spelare i Karlstads BK och i mål. 1-0 HFF!

Nu följer några minuter där det är lite frustration hos Karlstads FK. En av deras spelare får gult kort för att han sparkar bort bollen efter avblåsning. HFF har faktiskt ett par bra chanser att utöka ledningen innan halvtid, bl a vid ett samspel mellan Lukas Israelsson och Nahom Tekle, men vi får inte till det sista.

Kvittering
I inledningen av andra halvlek är det bra tempo och HFF har efter några minuter en bra målchans,  men det är ganska jämnt spel. I 56:e minuten lyckas Karlstads BK bryta på mitten av plan och kommer därefter med bra fart och skjuter in 1-1. Den var jobbig och kom olägligt när vi var inne i ett rätt positivt skede. Några minuter senare har vi ett riktigt fint anfall från eget mål ända upp och skott av Edvard Lans som tippas till hörna. Vi får ytterligare en hörna därefter, men båda blir resultatlösa.

Rafflande avslutning
I 65:e minuten har HFF gjort alla sina byten. Matchen står och väger, det är högt tempo och nya krafter behövs. Det är chanser åt båda hållen, våra två bästa var i slutskedet då Gentonis Gjikokaj fick i väg ett skott strax över ribban och Edvard Lans hade så när avgjort matchen från vänsterkanten när det är två minuter kvar.

Sammanfattningsvis var väl ändå oavgjort ett ganska rättvist resultat. Kanske har både spelare och åskådare blivit lite bortskämda med framgångarna, men vi får inte glömma att vi mötte det lag som efter dagens matcher är ny serieledare. Detta då Skövde AIK blev besegrade av Ljungskile SK. Övriga resultat gjorde också att HFF nu är på en hedrande femte plats.

Text: Örjan Johnsson/Måns Lindell