Vinst (4-0) mot Oskarshamns AIK
2017-04-27 22:45
En jobbig frisparkssituation som dock löste sig på bästa sätt
Under veckan har vi tre matcher och för att klara av alla hade vi till denna match god hjälp av våra något yngre förmågor så som Axel Nylén, Yusuf Hassan, Noah Shamoun och Algot Pettersson. Det skulle visa sig fungera utmärkt.

Vi hälsade våra gäster från Oskarshamn välkomna till en kvällsmatch på Zinkens konstgräs. Det märktes inte att Oskarshamns AIK hade åkt buss i 2,5 timme. Våra motståndare öppnade rätt intensivt och det var chanser åt båda hållen under den första halvtimmen.

Det skulle dröja till 35:e minuten innan första målet kom. Det var efter en HFF-hörna som för Oskarshamns AIK olyckligt tog på en av deras spelare och gick i mål (1-0).

Efter ledningsmålet spelade vi något mer defensivt och det skulle därför dröja till 62 minuten innan vi fick glädjas igen. Denna gång var det ett mål från en HFF-spelare, Anmar Kiwarkis som i ett kontringsläge tog vara på tillfället, 2-0.

Vi fortsätter att spela med många spelare i backlinjen och Oskarshamns AIK flyttar upp allt fler spelare högt upp på planen. De lyckas dock inte skapa några särskilt vassa chanser utan istället tar vi vara på kontringstillfällena. I 85:e minuten kommer August Sander helt fri mot Oskarshamns målvakt och gör inget misstag, 3-0.

Nu växer självförtroendet ytterligare och i slutminuten har Ravi Tavi och Emil Johnsson ett strålande samarbete och som avslutas med att Emil Johnsson fastställer slutresultatet till 4-0.

Text: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22