Värmande vinst (2-1) vid Vänersvallen
2017-04-23 23:01
Arkivbild
Försiktig inledning
Efter en lång bussresa kunde vi sent på söndagseftermiddagen starta igång säsongens tredje matchen i U19, division 1, Norra Götaland. Första halvlek inleds ganska chansfattigt av båda lagen. När kvarten är spelad öppnar det dock upp sig lite mer och i 18:e spelminuten tar vi ledningen genom Sebastian Dimitrijevic.

Fler mål i första halvlek
Vi kontrollerar matchen ganska väl och efter en fin passning av Edvard Lans kan Gentonis Gjikokaj i 41:e minuten utöka till 0-2. Strax därefter pressar Vänersborgs FK på och tyvärr får vi en straff mot oss som följd av att bollen olyckligt studsat upp på Herman Svenssons hand. Johannes Lindell gör sig beredd i målet och han lyckas dessutom rädda - härligt! På den efterföljande hörnan lyckas Vänersborgs FK däremot bättre och precis innan första halvlek blåses av är det reducerat till 1-2.

Härlig defensiv av HFF
I andra halvlek har Vänersborgs FK mycket bollinnehav, men trots det skapar vi flest chanser. Vår målvakt, backlinje och mittfält räddar undan några farliga hörnor. Sista kvarten satsar Vänersborgs FK hårt på att få till kvitteringen. De skapar några halvfarliga lägen, men vi håller undan. Från tidigare möten har vi sett domaren visa upp en hel del kort av olika färger. Det blev det även denna gång, då bl a en av Vänersborg FKs spelare samlade på sig sitt andra gula kort i slutminuten och fick avsluta utanför plan.

Deven Rasheds matchanalys
Det var positivt att vi:
  • följde matchplanen i de olika typerna av relevans (neutralt resultat, överläge). Med andra ord följde vårt VAD.
  • dominerade matchbilden på olika sätt i spelets olika skeenden med våra inarbetade principer under 75 minuter.
  • kunde alternera val av principer beroende av matchklimatet & match-relevansen vilket vi också gjorde.